Bitcoin stijgt naar $ 51k omdat Netflix zou overwegen om crypto te kopen

 

Afbeeldingsbron onder CC: quotecatalog.com

Bitcoin is de afgelopen 24 uur gestegen tot ongeveer $ 51.000 en heeft een aanzienlijke stijging van de waardering laten zien, ondanks de recente dip onder $ 50.000. Hoewel de korte termijnvooruitzichten momenteel optimistisch zijn geworden, moet het digitale activum verder stijgen om zijn lange termijn momentum te herwinnen.

Ander nieuws: Tim Draper, een van de weinige cryptomiljardairs ter wereld, heeft gezegd dat hij verwacht dat Netflix het volgende grote bedrijf wordt dat in Bitcoin investeert. Hij prees de mede-oprichter en huidige voorzitter van het videobedrijf, Reed Hastings, en zei dat laatstgenoemde mogelijk geïnteresseerd zou zijn in investeringen in Bitcoin.

Een zeldzaam moment deed zich voor toen ongeveer 100 BTC van een vroege Bitcoin-belanghebbende voor het eerst in meer dan 11 jaar werden verplaatst. Crypto-monitoringkanalen laten zien dat deze Bitcoins al die tijd op dezelfde plek lagen en sommigen zijn opgewonden genoeg om te zeggen dat het misschien Satoshi Nakamoto zelf is. Daarover later meer.

Bitcoin stijgt boven $ 51k

Bitcoin overwon het trage sentiment van gisteren door eerder op de dag opnieuw een behoorlijke koersstijging door te voeren. De grootste cryptocurrency ter wereld heeft een koerscorrectie ondergaan ten opzichte van de hoogste punten ooit van ongeveer $ 58,8k die vorige maand werd gepost. De BTC koers bereikte ongeveer drie dagen geleden een laagste punt van $ 43.000, maar sindsdien is het sentiment weer gedraaid en is de cryptocurrency nu weer tot boven de $ 51.000 hersteld.

De dag begon met Bitcoin die worstelde met ongeveer $ 47k. Naarmate de tijd verstreek, vertoonde het digitale activum echter een aanzienlijk bullish patroon en liet het gedurende 10 uur een consistente stijging zien. Het bereikte een wekelijks hoogtepunt van ongeveer $ 52,4k gedurende deze periode voordat het een kleine correctie onderging terug naar $ 51,5k op het moment van schrijven.

Hoewel het momentum op korte termijn ongetwijfeld naar de bulls is verschoven, is het gevaar van een bearish fightback nog steeds niet voorbij. De bulls moeten de prijsindex overtuigend boven $ 54k slepen om de onmiddellijke vooruitzichten volledig te veranderen. Dus $ 54k is het niveau om in de toekomst op te letten als de bulls erin slagen deze rally vol te houden. Als ze dat niet kunnen, is de volgende onmiddellijke ondersteuning ongeveer $ 50k en daarna $ 47k. De bulls moeten deze niveaus koste wat het kost tegen de bears verdedigen, anders zal de prijscorrectie van $ 58k doorgaan en de prijzen steeds lager en lager duwen.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken winst

Een meerderheid van de altcoin-markt volgde Bitcoin gedurende de dag door aanzienlijke winsten te boeken. Ethereum (ETH, 9%), Polkadot (DOT, 6%), Litecoin (LTC, 11%), Chainlink (LINK, 7,8%) en NEM (XEM, 10%) behoorden tot de sterkste presteerders van vandaag. De rest van de markt boekte eerder op de dag ook grotendeels positieve koerswinsten. Uniswap (SWAP, -2%) bleef de grootste verliezer van vandaag en dat is de huidige marktconfiguratie.

In ander nieuws….

Tim Draper: Netflix zou kunnen gaan investeren in Bitcoin

Bitcoin-early adopter en miljardair Tim Draper gelooft dat Netflix een uitstapje naar cryptocurrencies overweegt. Deze commentaren gaf hij eind vorige maand tijdens een Unstoppable Podcast-sessie.

Draper zei:

"Ik denk dat Reed Hastings een zeer innovatieve man is en veel creatief denkwerk heeft en ik denk dat hij nog steeds de touwtjes in handen heeft bij Netflix en dus denk ik dat dit misschien wel de volgende grote is die valt."

Met “vallen”, bedoelt Draper het volgende grote bedrijf dat in Bitcoin investeert. Tesla was een van de eerste grote bedrijven die samen met Microstrategy in cryptocurrencies investeerde. Elon Musk's investering van $ 1,5 miljard in BTC verruimde de horizon en nu overweegt elk groot bedrijf in ieder geval Bitcoin als een mogelijke strategie om vermogen te behouden, zelfs als ze nog niet klaar zijn om de sprong te wagen.

Bitcoin Whale Transfer van 100 BTC uit 2010 Wallet

Een oude Bitcoin-walvis die de cryptocurrency heeft gedolven toen het minder dan $ 5 per stuk was, heeft een transactie gedaan van 100 BTC. De transactie was afkomstig van een van de oudste wallet-adressen van het Bitcoin-netwerk en zorgde voor opwinding binnen de gemeenschap.

Sommige mensen geloven zelfs dat het Satoshi Nakamoto zelf zou kunnen zijn. Maar er is geen bewijs dat Satoshi Nakamoto ooit Bitcoin heeft gedolven met dit adres. Op dit moment zijn er meer dan 1,1 miljoen BTC in zijn bekende portemonnees en dat is nooit verplaatst.

Bij het analyseren van deze transactie is er een kleine kans dat de munten van Nakamoto zelf zijn, maar het is hoogst onwaarschijnlijk. Elke overheidsinstantie is op zoek naar Nakamoto en aangezien een deel van de Bitcoin naar een exchange wallet-adres is gegaan, lijkt het niet de oorspronkelijke maker van het platform te zijn, omdat het veel problemen zou veroorzaken.

Dit soort activiteit, met de eerste transacties van BTC die in 2009-2010 werden geslagen, is een zeldzaam fenomeen en gebeurt slechts enkele keren per jaar en kan op de vingers van één hand worden geteld. Het kan mogelijk ook de Bitcoin koers beïnvloeden, maar aangezien het bedrag niet enorm is ($ 5 miljoen), kan dat deze keer niet worden gezegd. Er zijn nog maar een paar duizend Bitcoins uit dit tijdperk die onaangetast blijven (afgezien van de voorraad van Satoshi). Sommige eigenaren hadden geen toegang meer tot hun crypto, waardoor het aantal momenteel toegankelijke en dus voor handel beschikbare BTC wordt verlaagd.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram