Rakuten wordt de volgende betalingsverwerker die crypto-ondersteuning introduceert

 

Naarmate de acceptatie van Bitcoin steeds wijdverspreider wordt, kan het bieden van crypto-ondersteuning binnenkort de standaard worden onder grote online betalingsverwerkers. Na CashApp en PayPal is het Japanse bedrijf Rakuten de volgende gigant in de betalingssector geworden die het blockchain-ecosysteem betreedt.

Het in Tokio gevestigde bedrijf Rakuten Inc. wordt vaak "de Amazon van Japan" genoemd. Rakuten levert diensten aan meer dan een miljard klanten in 29 landen over de hele wereld. Ze kunnen nu allemaal cryptocurrencies gebruiken om betalingen te doen met de Rakuten Pay-app.

Rakuten Pay 

Rakuten begon te experimenteren met blockchain-technologie in 2016, toen Rakuten Blockchain Lab (RBL) werd gelanceerd. De introductie van Bitcoin-ondersteuning voor Rakuten Pay markeert echter de eerste grote bijdrage van het Japanse betalingsbedrijf aan het proces van blockchain-acceptatie.

De gebruikers van Rakuten Pay kunnen drie digitale middelen gebruiken om hun e-wallets te laden: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Bitcoin Cash (BCH). De opname van Bitcoin Cash is een beetje een verrassing, aangezien veel populairdere altcoins zoals Litecoin (LTC) of Tether (USDT) nog niet worden ondersteund.

Rakuten Pay biedt meer dan een miljard mensen een gemakkelijke en praktische manier om cryptocurrencies te gebruiken om dagelijkse betalingen te doen. De betalingsoplossing van Rakuten is niet alleen handig voor online winkelen, maar stelt mensen ook in staat om digitale middelen te gebruiken in een breed scala aan winkels.

De gebruikers van Rakuten Pay kunnen Bitcoin en andere ondersteunde cryptocurrencies gebruiken om aankopen te doen bij McDonald's, 7-11s, Mister Donut, FamilyMart en vele andere populaire plaatsen. Afgezien daarvan kunnen digitale valuta worden gebruikt om te betalen voor diensten die rechtstreeks vanuit Rakuten worden geleverd, zoals mobiele telefoons, reisbureaus en e-bookplatforms.

​Om de gebruikers een extra stimulans te geven om cryptocurrencies te gebruiken, bevat Rakuten Pay ook een aantrekkelijk beloningsprogramma. Mensen die besluiten hun accounts te laden met digitale activa zoals Bitcoin, kunnen bonuspunten en geschenken verdienen.

Maximum maandelijks bedrag 

Liefhebbers van cryptovaluta die bereid zijn om de nieuwe manier van cryptobetalingen met Rakuten Pay uit te proberen, kunnen slechts één nadeel verwachten. Momenteel is het maximale maandelijkse bedrag aan crypto dat wordt gebruikt om de Rakuten Pay e-wallet te financieren beperkt tot $ 1.000, wat niet genoeg zou kunnen zijn voor mensen die geïnteresseerd zijn in het doen van alle of de meeste van hun betalingen met digitale valuta.

Nieuwe trend 

Het gebruik van betaalapps samen met cryptocurrencies is een snel stijgende trend. Dankzij online betalingsreuzen zoals Rakuten, PayPal en CashApp krijgen miljarden mensen over de hele wereld de mogelijkheid om moeiteloos gebruik te maken van cryptocurrencies. En aangezien MasterCard en VISA ook werken aan het betreden van het blockchain-ecosysteem, zal het bieden van crypto-ondersteuning in de nabije toekomst waarschijnlijk de industriestandaard worden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram