Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin zakt fors terug naar $ 48k en Amazon Web Services integreert Ethereum

 

Afbeeldingsbron onder CC: Tony Webster onder CC

Bitcoin is, in ieder geval voor een korte tijd, terug onder $ 50k, omdat de digitale valuta moeite had om het bullish momentum vast te houden. Ondanks een relatief stabiele dag waren de laatste twee uur voor het plaatsen van dit artikel bijzonder bearish, waarbij de cryptocurrency af en toe daalde van ongeveer $ 50k tot zo laag als $ 47,8k.

Ander nieuws: Amazon Web Services (AWS) heeft aangekondigd dat Ethereum nu compatibel is met zijn online beheerde blockchain-service. Gebruikers op AWS hebben toegang tot de Ethereum-blockchain en kunnen deze programmeren via deze blockchainservice.

Ripple-leidinggevenden hebben een motie ingediend bij de federale rechtbank om de rechtszaak van de Securities and Exchange Commission (SEC) te verwerpen. Chris Larsen, de directeur van Ripple die de drijvende kracht is achter deze stap, wil dat de zaak om verschillende redenen wordt afgewezen.

Bitcoin zakt terug naar $ 48,5k

Bitcoin bevindt zich momenteel in een neerwaartse spiraal, ondanks het feit dat het een groot deel van de dag goed rond de $ 50k-steun heeft gestaan. De dag begon met een Bitcoin koers rond de $ 51k en wat onzekerheid over de mogelijkheid van een beweging tot boven $ 52k. Daarna begon een koersbeweging naar beneden te materialiseren.

Eerst werd in een paar uur tijd een geleidelijke afdaling naar $ 50.000 bereikt en de rest van de dag schommelde de koers rond die grens. Echter, een paar uur voor de het plaatsen van dit artikel, rond het begin van de avond, daalde de BTC koers scherp en handelt nu op ongeveer $ 48,2k op het moment schrijven. Dit betekent een afname van ongeveer 5,8% in de loop van de dag. Deze daling is scherp en zet zich voort. Het is niet bekend waar de prijsdaling zal eindigen.

De volgende waarschijnlijke ondersteuning is tussen $ 47k- $ 48k en zal naar verwachting op zijn minst op korte termijn houden. De cryptocurrency wordt echter bedreigd door opgewonden beren die de prijs weer onder de $ 45k willen drukken. De uitgeputte bulls daarentegen moeten de koers weer omhoog duwen, in ieder geval terug boven de $ 50k en dan richting $ 54k. Dat zal echter zeker wat inspanning van de stieren vergen.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies op de markt volgden Bitcoin en boekten gedurende de dag aanzienlijke verliezen. Ethereum (ETH, 6%), Binance Coin (BNB, -8%), Cardano (ADA, -10,5%), Polkadot (DOT, -7%), Litecoin (LTC, -7%), Chainlink (LINK, - 10%), Bitcoin Cash (BCH, -7%) en NEM (XEM, -11%) behoorden eerder op de dag tot de grootste verliezers tegen de dollar.

Er waren echter enkele uitzonderingen, aangezien Ripple (XRP, 3,5 %%) en Uniswap (SWAP, 5%) erin slaagden gezonde stijgingen te boeken.

In ander nieuws….

Amazon Web Services (AWS) integreert het Ethereum-netwerk

Het wereldberoemde webservices van Amazon (AWS) heeft het Ethereum-netwerk geïntegreerd in hun beheerde blockchain-interface. Nu kunnen AWS-gebruikers eenvoudig verbinding maken en programmeren met de Ethereum-blockchain.

De beheerde blockchain-service van Amazon is in 2019 gemaakt voor zijn felbegeerde AWS-gebruikers. Het doel was om een ​​integratie met één venster en mogelijkheden voor alle AWS-gebruikers mogelijk te maken. Ze konden via dit systeem verbinding maken en communiceren met meerdere blockchain-netwerken, waaronder IBM's Hyperledger en Ethereum zelf. Het is echter pas nu dat Amazon volledig geïntegreerde Ethereum-connectiviteit op zijn platform lijkt te hebben.

AWS vertegenwoordigt de grootste winstgevende onderneming binnen Amazon zelf en blijft een van de meest gewaardeerde activa van het bedrijf. Met miljoenen gebruikers en websites die op de AWS-servers worden gehost, is het in wezen een zeer belangrijke pijler die de technologie van vandaag ondersteunt. Alle grote websites en organisaties vertrouwen op AWS voor hun servers en andere webservices.

Ripple dient een motie in om SEC-rechtszaak te sluiten

Ripple, het moederbedrijf van de XRP-cryptocurrency, heeft een nieuwe motie ingediend om de rechtszaak van de Securities and Exchange Commission (SEC) te verwerpen. De motie stelt dat er verschillende argumenten zijn om de zaak af te wijzen. Ze omvatten:

In 2015 werd XRP gekenmerkt als een valuta door zowel het Amerikaanse ministerie van Financiën als het ministerie van Justitie

Ripple-leidinggevenden promootten alleen een digitale valuta (zoals geclassificeerd door andere overheidsinstanties) en geen waardepapier

FinCEN (de aanklagende tak van SEC) heeft XRP eerder zelf geclassificeerd als een valuta en niet als een waardepapier

De SEC heeft een rechtszaak aangespannen tegen Ripple wegens niet-geregistreerde waardepapier-verkopen als onderdeel van zijn XRP-tokenevenementen. Ripple ontkent dit omdat het beweert dat XRP in de eerste plaats nooit een waardepapier was.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram