Skip to main content

Bitcoin nieuws

Goldman Sachs haalt Bitcoin Trading Desk terug door populariteit van BTC

 

De laatste paar maanden is de hype rondom de diverse cryptocurrencies weer helemaal terug. Veel munten hebben een enorme stijging meegemaakt over de afgelopen maanden. Deze populariteit heeft ervoor gezorgd dat de bekende zakenbank Goldman Sachs hun eigen Bitcoin Trading Desk weer terug hebben gehaald.

De Bitcoin Trading Desk van Goldman Sachs

Goldman Sachs brengt z’n eigen Bitcoin Trading Desk dus weer terug. Dit doen ze omdat de bank ziet dat de cryptomarkt volwassener wordt. Nu Bitcoin het beter blijft doen dan andere activa, proberen steeds meer bedrijven exposure te krijgen aan de cryptocurrency. Zo kondigde het aan de technologiebeurs Nasdaq genoteerde Microstrategy maandag aan dat "het ongeveer 328 Bitcoins had gekocht voor $15,0 miljoen in contanten" en "nu ongeveer 90.859 bitcoins bezit." Bovendien hebben 42 bedrijven nu gezamenlijk voor meer dan 65 miljard dollar aan Bitcoin in handen. Zo heeft Tesla een tijdje geleden nog voor $1,5 miljard aan BTC ingekocht als investering. Deze bedrijven laten zien dat er op dit moment veel vraag is naar de munt en dat er serieus wordt nagedacht over de vraag of Bitcoin echt als alternatieve valuta kan dienen.

Eerst terughoudend, nu positief

Terug naar  de bank Goldman Sachs. We zien dat Goldman Sachs z’n standpunt over Bitcoin en de cryptomarkt in het algemeen volledig heeft aangepast door de stijgende populariteit van crypto de laatste maanden. De Bitcoin koers is sinds het begin van het jaar met ongeveer 56% gestegen en schommelt een beetje rond de 50.000 dollar. Voormalig Goldman Sachs CEO Lloyd Blankfein waarschuwde onlangs: "Als ik een toezichthouder was, zou ik wellicht gaan hyperventileren bij het succes ervan [Bitcoin]." Ondertussen zei Goldman's huidige wereldwijde hoofd van grondstoffenonderzoek, Jeff Currie, dat de Bitcoin markt "volwassener begint te worden". Hij noemde de cryptocurrency "een inflatie hedge voor particulieren".

Goed nieuws voor de BTC koers

Deze opvattingen laten zien dat Goldman Sachs een volledige draai heeft gemaakt. Zoals je wel kunt begrijpen is het zeer goed nieuws dat Goldman Sachs z’n Bitcoin Trading Desk terug heeft gehaald. Dit houdt namelijk in dat het bedrijf de komende tijd meer aandacht zal gaan besteden aan crypto valuta. Wellicht dat ze naast Bitcoin besluiten om in andere projecten te gaan investeren. Dit nieuws van een grote invloedrijke zakenbank als Goldman Sachs is belangrijk voor de acceptatie en adoptie van Bitcoin en cryptocurrencies in het algemeen. Het kan gezien worden als een belangrijk signaal naar het internationale bedrijfsleven en het kan dan ook heel goed helpen om meer bedrijven en instituties over de streep te helpen om te investeren in Bitcoin. En dat is, zoals we weten, goed nieuws voor de Bitcoin koers.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram