Relletje tussen Cuban en Schiff: Is Bitcoin beter dan Goud?

Hoewel Mark Cuban vroeger vrij sceptisch was over Bitcoin lijkt hier nu echt verandering in te zijn gekomen. Hij heeft namelijk gezegd dat hij denkt dat Bitcoin beter is dan goud. Dit is een moedige opvatting nu er veel beleggers zijn die toch blijven zweren bij de superioriteit van goud boven Bitcoin.

Cuban: ‘Bitcoin is beter dan goud’

Wat heeft Mark Cuban precies gezegd? Hij heeft gezegd dat hij denkt dat Bitcoin beter is dan goud, maar dat is niet alles. Hij heeft namelijk ook tegen de bekende belegger en Goldbug Peter Schiff gezegd dat goud dood is en dat hij verder moet kijken naar de toekomst. Peter Schiff is zelf een groot voorstander van goud en ziet Bitcoin als een slecht alternatief, dit dus in tegenstelling tot Cuban. Schiff tweette deze week over de vraag of Bitcoin beter is dan goud. Hij zei hierover het volgende:

"Gefeliciteerd aan degenen die Bitcoin vroeg hebben gekocht, de prijs hebben opgepompt, en die hebben gedumpt in de hype. Jullie zijn erin geslaagd om Wall Street in de manie te laten trappen. Toen ik voor het eerst over bitcoin hoorde, dacht ik niet dat slimme beleggers dom genoeg zouden zijn om te kopen. Ik had het mis."

Deze opvatting bleef niet onopgemerkt. Mark Cuban besloot dan ook om te reageren op het bericht. Hij heeft op zijn Twitter pagina het volgende bericht geplaatst:

“Laat me Peter hier even bij helpen. Goud wordt net zo gehyped als crypto. Hebben we echt gouden juwelen nodig? Goud kan gebruikt worden om een ring van te maken. Bitcoin en Ethereum zijn technologieën die je een bankier kunnen maken, frictievrije uitwisseling van waarde mogelijk maken en volledig uit te breiden zijn in een onbeperkte reeks zakelijke en persoonlijke toepassingen.”

Schiff antwoordde snel:

"Mark, veel van je atleten dragen gouden sieraden. Vraag hen waarom. Goud heeft vele toepassingen buiten juwelen die bijdragen tot zijn waarde als metaal. Het wordt helemaal niet gehypet. Goud is geld. Bitcoin is 100% hype. Het is niets."

Veel bijval voor Bitcoin

Deze discussie ging zo nog een hele tijd door. Schiff wilde niet accepteren dat Cuban het misschien wel bij het juiste eind heeft. Cuban was vroeger een Bitcoin scepticus. Hij zei destijds dat bananen nog beter waren dan Bitcoin omdat hij beweerde dat hij dan tenminste een banaan kon eten. In reactie op een opmerking op Twitter over zijn eerdere standpunt over BTC, legde Cuban uit:

 “What I said a couple of years ago was that it wasn’t a currency and didn’t have any immediate utility. Unlike a banana that I could eat.”

"What has changed is De-Fi. Now BTC/ETH/others can make you your own personal banker and facilitate many other types of trx. That’s utility."

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram