Bitcoin koers terug op $ 48,5k na turbulente daghandel en Microstrategy koopt $ 10 miljoen extra BTC

 

Afbeeldingsbron: Simon Davison onder CC

Bitcoin is terug op het niveau van $ 48,5k nadat een beweging omlaag, eerder op de dag, opnieuw mislukte. De grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie had over het algemeen een bearish dag, maar de BTC koers herstelde zich aan het einde van de dag goed om de status quo van gisteren te behouden.

Ander nieuws: Microstrategy, een van de grootste investeerders / houders van Bitcoin ter wereld, heeft de afgelopen dagen voor $ 10 miljoen meer aan Bitcoin gekocht. De grote aankoop is aanzienlijk omdat de aandelen van het bedrijf zelf in deze periode een enorme klap hebben gekregen. Daarover later meer.

Ook is de excentrieke cryptomiljardair en oprichter van McAfee antivirussoftware, John McAfee, door het ministerie van Justitie aangeklaagd voor het witwassen van geld, frauduleuze activiteiten en andere federale misdrijven. McAfee kwam in de schijnwerpers te staan ​​als een early adopter van Bitcoin en is al jaren optimistisch over de cryptocurrency. De aanklacht houdt echter verband met het promoten van ICO's en illegale geldtransferactiviteiten, aangezien McAfee Initial Coin Offerings (ICO's) promootte en de Amerikaanse overheid in de loop der jaren meerdere keren belachelijk maakte.

Bitcoin terug boven $ 48,5k

Bitcoin had eerder vandaag weer een eigenzinnige handelssessie, aangezien de BTC koers eerst snel daalde, maar zich vervolgens op dezelfde manier herstelde. De koers begon bij ongeveer $ 47,8k en verwachtte een aanval van de bears. De prijs begon rond 1 uur 's ochtends te dalen en bereikte binnen een paar uur een dieptepunt van $ 46,3k.

Deze scherpe prijsdaling bleef echter niet onopgemerkt en al snel begon de koers zich te herstellen. Eerst bereikte het $ 47k in de daaropvolgende uren en bleef het een tijdje rond dat niveau. Vervolgens boekte Bitcoin een solide herstel en beweegt nu overtuigend boven de $ 48k.

De algemene handelstrend is echter gemengd en ligt voor het grijpen voor beren of stieren. Het bereik van $ 47k- $ 48k bevindt zich midden in de range en een solide zet erboven of eronder zal de toekomstige koers bepalen. De beren moeten de koers verlagen tot onder $ 45k en vervolgens $ 42k om het tij te keren. Aan de andere kant zullen bulls proberen de BTC koers boven $ 50k te krijgen en dan naar de volgende weerstand te bewegen rond $ 54k. Het kan op dit moment alle kanten op.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken lichte verliezen

Andere cryptocurrencies, afgezien van Bitcoin, hadden over het algemeen een relatief trage dag, waarbij een overgrote meerderheid van hen gedurende de dag minieme verliezen boekte. Ethereum (ETH, -2%), Binance Coin (BNB, -3%), Polkadot (DOT, -5%), Ripple (XRP, -4%), Uniswap (SWAP, -3%), Litecoin (LTC, -2%) en Chainlink (LINK, -2,5%) behoorden tot de verliezers van vandaag. Dus over het algemeen niet veel beweging gezien in de altcoin koersen. Ze zijn misschien op zoek naar een signaal van Bitcoin voordat ze doorgaan met hun eigen rally's.

Cardano (ADA) was een uitzondering vandaag, aangezien het erin slaagde een respectabele stijging van 5% binnen te halen.

In ander nieuws….

Microstrategy haalt zijn schouders op over de sterk gedaalde aandelenkoers en koopt voor $ 10 miljoen meer Bitcoin.

Microstrategy, een technologiebedrijf met enorme Bitcoin-reserves, deinst er niet voor terug om zijn geld in Bitcoin te storten. Het bedrijf heeft 205 extra Bitcoins gekocht tegen een prijs van $ 48,8k voor ongeveer $ 10 miljoen.

Hoewel het bedrijf bekend staat om het doen van grote investeringen in Bitcoin, is dit moedig, aangezien de aandelenkoers van het bedrijf de laatste tijd forse klappen heeft gekregen. De aandelenkoers is met meer dan 50% gedaald na het boeken van recordhoogtes vorige maand. De CEO Michael Saylor maakt zich echter geen zorgen en wil meer Bitcoin aan de portefeuille van het bedrijf toevoegen.

 

 

John McAfee Aangeklaagd door het ministerie van Justitie

John McAfee, computerwetenschapper, baanbrekende antivirussoftware-ontwikkelaar en excentrieke Bitcoin-miljardair is aangeklaagd door het Amerikaanse federale ministerie van Justitie (DOJ) voor het witwassen van geld, het promoten van illegale Initial Coin Offerings (ICO's) en andere strafbare feiten. McAfee was ooit op de vlucht voor de wet en wordt momenteel vastgehouden in Spanje in afwachting van mogelijke uitlevering aan de VS.

McAfee was een van de early adopters van Bitcoin en was er nogal openhartig over. Hij verwierf aanvankelijke bekendheid nadat hij succesvol was met antivirussoftware van McAfee, iets waar veel millennials en mensen van Generation X ervaring mee hebben. McAfee kocht in de beginjaren een aanzienlijke hoeveelheid Bitcoin en het gerucht gaat dat het een van de grootste houders van de cryptocurrency is. McAfee verwierf bekendheid door te voorspellen dat Bitcoin tegen het einde van 2020 $ 1 miljoen zal bereiken, wat duidelijk niet uit is gekomen. McAfee gaf later toe dat het gewoon een manier was om meer belangstelling voor de sector op te wekken.

Maar tegelijkertijd gebruikte hij zijn publieke status om niet-geregistreerde Initial Coin Offerings (ICO's) te promoten, waardoor hij de woede van Amerikaanse federale agentschappen op zijn hals haalde. In plaats van zich terug te trekken, negeerde hij de oproepen van de regering en ging er uiteindelijk in 2019 voor op de vlucht. Hij werd uiteindelijk gearresteerd door de Spaanse autoriteiten en wacht nu op zijn proces.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram