Skip to main content

Bitcoin nieuws

$ 48.000 lijkt de richtprijs te zijn voor het kopen van Bitcoin, tonen nieuwe gegevens aan

Bitcoin walvissen 

Voor veel kleine particuliere beleggers wordt $ 40.000 gezien als een hoge prijs als het gaat om de waardering van Bitcoin. Voor BTC-walvissen die grote hoeveelheden cryptocurrency in één enkele aankoop kopen, lijkt zelfs $ 48.000 als een kortingsprijs te worden beschouwd, waarmee het kopen van Bitcoin een zeer aantrekkelijke investering lijkt.

De nieuwe gegevens die zijn gepubliceerd door CryptoQuant, een van de toonaangevende on-chain analysebedrijven in het crypto-ecosysteem. Ze laten zien dat Bitcoin-walvissen de oorspronkelijke cryptocurrency nog steeds als grotendeels ondergewaardeerd beschouwen. In plaats van te proberen hun BTC voor meer dan $ 50.000 te verkopen, kijken ze er eerder naar uit om meer Bitcoins onder dat niveau te verzamelen.

Walvissen 

Van walvissen, een term die vaak wordt gebruikt om vermogende investeerders te beschrijven die in staat zijn om grote hoeveelheden BTC in één enkele aankoop te kopen of verkopen, was eerder bekend dat ze de koersbeweging van Bitcoin enorm kunnen beïnvloeden. Uniek grote transacties kunnen de BTC koers snel doen stijgen of dalen, afhankelijk van of de walvissen kopen of verkopen.

De acties van walvissen zijn vooral belangrijk omdat ze soms een lawine van geautomatiseerde handelsacties op de markt kunnen veroorzaken, waardoor de koers nog harder een bepaalde kant op beweegt. Deskundigen zijn het erover eens dat iets soortgelijks aan de hand was tijdens de recente koersdaling die plaatsvond kort nadat BTC een nieuw recordniveau bereikte van meer dan $ 58.000. De aanvankelijke koersdaling veroorzaakte geautomatiseerde verkoop en sluiting van longposities, wat uiteindelijk leidde tot een sterke daling van de BTC koers met wel 20%.

Sentiment onder walvissen optimistisch 

Volgens de analyse van CryptoQuant blijft het huidige sentiment onder walvissen ondubbelzinnig optimistisch. Met andere woorden, mensen die grote hoeveelheden Bitcoins bezitten, denken er niet over om in de nabije toekomst te verkopen, maar wachten in plaats daarvan op verdere versterking van hun posities.

Ki Young Ju, de CEO van CryptoQuant, vatte de situatie als volgt samen:

"Whales accumulating $BTC. They are making a lot of bear traps lately, but the price seems to recover the institutional buying level, 48k. Looking at recent Coinbase outflows, most of the outflows that went to custody wallets were at 48k price."

 

Het feit dat $ 48.000 wordt beschouwd als een aantrekkelijk doelwit voor het doen van grote aankopen, kan worden beschouwd als een uitdrukking van een extreem optimistische lange termijn-voorspelling met betrekking tot de Bitcoin koers. Simpel gezegd, invloedrijke investeerders lijken het erover eens te zijn dat BTC momenteel ondergewaardeerd is en dat er nog veel potentieel is voor de leidende cryptocurrency om in de nabije toekomst te groeien.

Lagere volatiliteit? 

Volgens experts kan het feit dat walvissen niet willen verkopen nog een andere positieve invloed hebben op de BTC koers. Aangezien de grootschalige investeerders nu meer geneigd zijn om hun Bitcoins van beurzen te verwijderen en ze voor een lange tijd vast te houden, kan het resulterende effect een lagere volatiliteit en een stabielere groei van Bitcoin zijn.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram