Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin bleef steken op $ 48k terwijl NBA-teameigenaren “Blockchain Alliance” vormen

 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

Bitcoin bleef gisteren handelen rond de smalle range van $ 47k- $ 49k, terwijl de koers hier bleef consolideren. De grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie had over het algemeen opnieuw een trage dag, waardoor de toekomst op korte termijn van het digitale activum onzeker bleef.

Ander nieuws: prominente NBA-teameigenaren, waaronder Mark Cuban, hebben een alliantie van teameigenaren gesloten om de use-cases van blockchain voor de basketbalcompetitie te onderzoeken. Er zijn momenteel verschillende opties die door de groep worden onderzocht om de revolutionaire nieuwe technologie te gebruiken. Daarover later meer.

Ook heeft de Indiase minister van Financiën Nirmala Sitharaman gezegd dat er in het land geen algemeen cryptoverbod zal komen. Ze ontkende eerdere rapporten over een streng algemeen verbod en zei dat een definitieve vorm van regulering veel zachter zal zijn dan eerdere rapporten misschien suggereerden.

Bitcoin blijft verankerd tussen $ 47k - $ 49k

Bitcoin had gisteren weer een saaie handelssessie omdat de markt over het algemeen onzeker was over de richting van de digitale valuta. De BTC koers consolideerde rond het handelsbereik van 47k- $ 48k, met kleine uitstapjes naar boven en onder die niet lang duurden.

De dag begon met een cryptocurrency die schommelde rond het $ 49k-niveau. Het bleef daar enkele uren voordat de beren het eerste bloed trokken. De waarde van het digitale activum daalde tot ongeveer $ 48.000 voordat het rond 9.00 uur weer terugkeerde naar ongeveer $ 49.000. Een kleine koersdaling volgde echter op deze appreciatie en de cryptocurrency zakte in de daaropvolgende vijf uur tot slechts $ 47,3k. Dit was echter het laagste niveau dat Bitcoin moest doorstaan, aangezien onmiddellijk daarna een zwak herstelproces begon. In de loop van de avond steeg de Bitcoin koers weer tot rond de $ 48,5k en ging daarna blijkbaar nergens heen. Inmiddels is de koers echter weer aardig opgelopen en staan we op moment van schrijven weer ruim boven $50.000.

Het is algemeen bekend dat, wanneer Bitcoin consolideert binnen een bepaalde krappe range, er een gewelddadige uitbraak, naar boven of beneden, volgt. Hoe langer de crypto consolideert, hoe gewelddadiger de uitbraak.

Het is moeilijk te voorspellen waar naartoe de volgende grote koersbeweging zal plaatsvinden vanwege de gelijkwaardige wedstrijd tussen de stieren en de beren. Als er echter een uitbraak plaatsvindt, zal het de koers overtuigend boven $50k en $54k moeten krijgen en vervolgens proberen om nieuwe recordhoogtes neer te zetten. Als er een koersdaling optreedt, zal het proberen om de koers overtuigend onder de $ 45k en vervolgens $ 42k te laten zakken. Elke andere beweging daartussen zal niet sterk genoeg zijn om het tij te keren.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins Stabiel maar Ethereum en NEM stijgen

Andere cryptocurrencies bleven gisteren de hele dag grotendeels stabiel, op een paar opmerkelijke uitzonderingen na. Het grootste deel van de markt bleef de hele dag tussen -2% en 2% verandering en weerspiegelde grotendeels de prestaties van Bitcoin. Ethereum (ETH, 8%) en NEM (XEM, 6%) waren echter opmerkelijke bullish uitzonderingen, afgezien van een over het algemeen trage handelsdag. Verwacht wordt dat een meerderheid van deze altcoins op zoek is naar een signaal van Bitcoin voordat ze doorgaan met hun bullruns.

In ander nieuws….

NBA-eigenaren vormen Blockchain Use Case Alliance

NBA, de beste professionele basketbalcompetitie ter wereld, kan nu de thuisbasis zijn van op blockchain gebaseerde innovatie in de sport. Mark Cuban, Joe Tsai, Ted Leonsis, Steve Pagliuca, Vivek Ranadive en Ryan Sweeney kwamen samen om een ​​commissie te vormen om blockchain-use-cases voor de sport en de competitie zelf te onderzoeken.

Mark Cuban, de eigenaar van Dallas Mavericks, staat bekend als een groot voorstander van blockchain-technologie, ook al wordt hij als een beetje een Bitcoin-scepticus beschouwd. Op blockchain gebaseerde ticketing, originele merchandising en andere use-cases worden momenteel door de commissie onderzocht.

Minister van Financiën van India: India zal geen algemeen cryptoverbod invoeren

De Indiase minister van Financiën Nirmala Sithamaran heeft gezegd dat het land geen algeheel verbod op cryptocurrencies zal hebben. Dit komt na een zware laatste paar maanden waarin wetsontwerpen die een algemeen verbod op de cryptocurrency bepleiten, rondzweven in het Indiase parlement.

Sithamaran verwierp echter in een recent interview met CNBC dat de Indiase regering een algemeen verbod op cryptocurrencies overwoog.

Ze zei:

“De wereld gaat snel met technologie. We kunnen niet doen alsof we het niet willen. [...] Ik kan je alleen deze aanwijzing geven: dat we onze geest niet sluiten, we kijken zeker naar manieren waarop experimenten kunnen plaatsvinden in de digitale wereld, in cryptocurrency enzovoort. "

Ze beloofde dat de overheid in haar reactie “gekalibreerd” zou worden en voor de nodige regulering zal zorgen en innovatie mogelijk zal maken. Dit betekent dat een deel van de Indiase regering een algemeen verbod niet ondersteunt, omdat dit de belangen van het land zou schaden. Het valt echter nog te bezien hoe de feitelijke wet eruit zal zien wanneer deze wordt geïmplementeerd.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram