Skip to main content

Bitcoin nieuws

Kraken: Bitcoin koers bereikt in tien jaar $ 1 miljoen en $ 221.000 in huidige cyclus

Bitcoin to da moon and beyond...... 

Hoewel de Bitcoin koers de afgelopen dagen onder de $ 50.000 handelde, zijn diehard supporters nog steeds optimistisch over de vooruitzichten van BTC op de lange termijn. Jesse Powel, de CEO van Kraken, merkte deze week op dat Bitcoin het potentieel heeft om in tien jaar tijd van eigenaar te wisselen tegen een miljoen dollar per munt. Interessant genoeg merkte de CEO op dat Bitcoin een oneindige prijs heeft wanneer deze wordt vergeleken met de Amerikaanse dollar.

Een paar weken geleden kende de BTC koers een krachtige groei en bereikte een recordhoogte van 58.000 US dollar. Sommige crypto-supporters denken dat Bitcoin op weg is naar 6-cijfers in dollarwaarde.

Voorstanders van virtuele valuta pronken bijvoorbeeld met een mogelijke Bitcoin koers van $ 100.000, terwijl anderen er zeker van zijn dat de crypto voor het einde van het jaar voor tussen $ 200.000 en $ 350.000 per munt kan verhandelen.

Toen de koning crypto in februari een nieuw record bereikte, vertelde Powell aan Lynn Thomasson, een Bloomberg-verslaggever, dat BTC op weg is naar de mijlpaal van één miljoen. Dit was met name een unieke voorspelling, aangezien niet al te veel analisten een prijs van 7 cijfers verwachten voor Bitcoin.

De BTC koers kan naar oneindig gaan "in termen van dollars"

De CEO van Kraken zei echter dat de hoogte van de koers slechts een speculatie is, hoewel deze tot in het oneindige kan gaan "als je hem meet in termen van dollars". Powell voegde eraan toe dat enthousiaste Bitcoin-supporters er zeker van zijn dat de cryptocurrency wereldwijd door de overheid uitgegeven valuta's omver kan werpen.

Interessant is dat de Kraken CEO gelooft dat het opwaartse traject van Bitcoin “the moon, to Mars” zal overtreffen om wereldwijd de dominante valuta te worden. Tijdens het gesprek, maakte de CEO van Kraken bekend dat de beurs in 2021 naar de beurs zou kunnen gaan via een IPO (beursintroductie).

De in San Francisco gevestigde crypto-exchange lijkt in de voetsporen te treden van Coinbase, een ander toonaangevend handelsplatform met hoofdkantoor in San Francisco.

 

Vrijdag publiceerde de beurs een samenvatting van hoe cryptocurrencies zich in februari gedroegen. De belangrijkste gebieden in het rapport waren gericht op zaken als de prijsopbrengsten van BTC, retracementgegevens van logaritmische regressie en volatiliteit wanneer deze naast andere virtuele activa in het crypto-ecosysteem werden geplaatst.

In het rapport gaven de onderzoekers van Kraken aan dat "Bitcoin bull markets” met ongeveer 70-90 procent kunnen corrigeren wanneer ze eindigen. Ze voegden eraan toe dat Bitcoin nog ver verwijderd is van een grote marktcyclustop.

"De prijs van dingen" zou worden gemeten in BTC, niet in USD

De Kraken-directeur vertoonde ook pessimistische signalen ten aanzien van de Amerikaanse dollar. In zijn commentaar zei hij dat de fiat-valuta "slechts 50 jaar oud is" (sinds het loslaten van de gouddekking door Nixon in 1971; red.), maar al enorme "tekenen van zwakte" uitstraalt. Als zodanig gelooft Powel dat mensen zullen overschakelen van de dollar naar Bitcoin wanneer ze de prijs van dingen meten.

Bij het meten van het koersgedrag van Bitcoin sinds 2011, merkten analisten van Kraken op dat de belangrijkste cryptocurrency op weg is naar een minimum van $ 75K en een maximum van $ 306K deze cyclus. Ze kwamen tot deze koersdoelen na bestudering van de logaritmische groeicurve.

 

Dit mechanisme richt zich op de hoogste en laagste prijzen in de geschiedenis van Bitcoin. Met behulp van deze statistiek geeft een prijs van $ 75K aan dat de leidende virtuele valuta de overboughtlijn beweegt, wat aangeeft dat de huidige bullmarkt zijn einde nadert.

Op basis van historische prijscycli legde het rapport uit dat BTC zijn top nog niet heeft bereikt en mogelijk langzaam maar constant blijft stijgen. Het zal echter een parabolische fase ingaan waarna het een weerstand zou ervaren die 'het einde van zijn vierde bullmarktcyclus' zou inluiden.

Interessant is dat een blik op eerdere retracements sterke voorspellingen aan het licht brengt. Als Bitcoin bijvoorbeeld zijn huidige groeipad behoudt voordat het een ommekeer doormaakt met de kwaliteiten van een marktcrash, zou zijn prijs een bodem van ongeveer 30.000 US dollar kunnen bereiken.

Bitcoin kan $ 221K bereiken voordat het 86% verliest

 

Door de voorgestelde bodem te gebruiken om de volgende hoogte te berekenen, laat een retracement van 70 procent in de bestaande cyclus zien dat Bitcoin op weg is naar een piek van 102.000 US dollar. Bovendien kan Bitcoin een hoogste punt van $ 306.000 bereiken voordat het door een crash van 90 procent gaat.

Wanneer het het gemiddelde van eerdere retracements, van 86 procent, volgt, Dan komt de hoogste koers voor Bitcoin tijdens de huidige cyclus uit rond de $ 221K.

 

Nog steeds, in de geschiedenis van Bitcoin, kijkend naar de volatiliteit op jaarbasis en de rendementspercentages, waren de eerste drie maanden van dit jaar de op twee na beste in het bestaan ​​van BTC tot nu toe.

Helaas gaf het Kraken-onderzoek aan dat maart geen goede maand is voor de cryptocurrency. Een gemiddelde van de prestaties van de munt in zijn 12-jarige geschiedenis laat bijvoorbeeld zien dat de koersprestaties van Bitcoin in februari gemiddeld 11 procent beter waren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram