Skip to main content

Bitcoin nieuws

Jim Rogers klaagt dat hij geen Bitcoin heeft gekocht en zegt dat regeringen crypto's zullen verstikken

 

Jim Rogers, een populaire investeerder die ooit samenwerkte met miljardair George Soros, betreurt het dat hij nooit Bitcoin (BTC) heeft gekocht. Desalniettemin gelooft hij dat regeringen BTC illegaal kunnen verklaren als het voldoende terrein wint en fiat begint te bedreigen.

In een gesprek met Real Vision had de belegger spijt dat hij in het verleden geen Bitcoin had gekocht toen de prijzen laag waren. Behalve medeoprichter van Quantum Fund, is hij ook medeoprichter van Soros Fund Management. Ooit was hij de zakenpartner van Soros.

Terwijl hij de trends in de traditionele markt observeerde, merkte Rogers op dat obligaties tekenen van een zeepbel vertonen. Hij zei echter dat edelmetalen zoals zilver en goud op weg zijn naar een enorme koersstijging.

Over BTC zei hij dat hij wenste hij dat hij "Bitcoin had gekocht". Rogers zinspeelde op de vele dode cryptocurrencies waarvan de waarde tot nul is gedaald, en zei dat alles wat hij hoort Bitcoin is.

Met name de toonaangevende cryptocurrency heeft tussen begin 2019 en vandaag enorme koersstijgingen gekend. Sinds januari 2019 is het bijvoorbeeld met 1.152 procent gestegen en sinds begin 2020 612 procent gestegen.

In 2021 noteerde de prijs van Bitcoin een groei van 54 procent. Met name in 2021 heeft Bitcoin verschillende nieuwe recordhoogtes bereikt. Op het moment dat dit werd geschreven, veranderde Bitcoin van eigenaar voor $ 48.606 met een marktkapitalisatie van iets meer dan 900 miljard US dollar, volgens CoinMarketCap.

Overheden zullen de weg voor Bitcoin niet vrijmaken

Ondanks de winst en de toenemende acceptatie, is Rogers van mening dat het onwaarschijnlijk is dat overheden de weg vrijmaken voor Bitcoin, Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) en andere virtuele valuta als ze fiat-valuta’s beginnen te overtreffen. Dit is de tweede keer dat de mede-oprichter van het Quantum Fund opmerkt dat regeringen de verspreiding van de topcrypto waarschijnlijk zullen afremmen.

Tijdens het interview zei Rogers dat hij dacht dat regeringen crypto's alleen zullen verbieden als ze fiat vervangen als 'handelsvehikel', eraan toevoegend dat 'ze hun monopolie wel prettig vinden'.

Interessant is dat Rogers spijt samenvalt met een voorspelling van Max Keiser, een diehard BTC-supporter. Keiser voorspelde dat een prijs van 50.000 US dollar per Bitcoin prominente personen zou aantrekken, zoals Rogers, Peter Schiff en Mark Cuban van Shark Tank.

In tegenstelling tot de mede-oprichter van het Quantum Fund, die betreurt dat hij geen BTC koopt, is Schiff nog steeds sceptisch over de waarde van BTC. Hoewel hij ziet dat Bitcoin $ 100.000 kan bereiken, gelooft hij ook dat het nog steeds tot nul kan en uiteindelijk zal dalen.

Aan de andere kant heeft Rogers schijnbaar het vertrouwen in de Amerikaanse dollar verloren en zegt hij dat zijn dominantie ten einde loopt. De belegger is echter niet de enige die waarschuwt voor overheidsinmenging in het cryptocurrency-ecosysteem.

Kenneth Rogoff, een professor aan de Harvard University, is dezelfde mening toegedaan. Hij gelooft dat centrale banken en regeringen de toenemende invloed en kracht van Bitcoin of cryptovaluta niet zullen accepteren. Daarom zullen ze de acceptatie van cryptocurrency vanuit alle hoeken bestrijden. Volgens Rogoff hebben ze een grote kans om te winnen.

De oprichter van Risk Reversal Advisors, Dan Nathan, merkte op dat de Amerikaanse regering vooraanstaande gevestigde bedrijven zoals Tesla niet zou toelaten om hun balansen om te zetten van dollars naar BTC.

Mr.Wonder noemde Bitcoin Trash, later investeerde hij 3% van zijn vermogen

Kevin O'Leary, ook wel bekend als Mr.Wonder op Shark Tank, ziet een woest leger financiële waakhonden neerdalen op virtuele valuta. In zijn waarschuwing zei O’Leary dat “grown men are going to weep”  als dat gebeurt, verwijzend naar degenen die veel geld hebben geïnvesteerd in Bitcoin en andere cryptocurrencies.

De Shark Tank-ster zei verder dat de schade door het leger  financiële waakhonden gigantisch zou zijn. Gelukkig veranderde O’Leary, na een brede BTC-acceptatie door instituties en bedrijven en dezelfde toezichthouders die BTC ETF's in Canada goedkeurden, van gedachten. Hij investeerde drie procent van zijn portefeuille in Bitcoin en werd een van de “volwassen mannen”. 

De televisiepersoonlijkheid verscheen op CNBC en zei dat hij nu denkt dat “digital currencies are here to stay.”. Hij bleef opmerken dat degenen die in de afgelopen drie maanden hebben besloten om Bitcoin te kopen, zelfs zakelijke klanten, de volatiliteit van de cryptocurrency accepteren. De Canadese investeerder zegt zelf ziek te worden van de volatiliteit, maar hij begint er aan te wennen.

Anthony Pompliano, een partner bij Morgan Creek Digital, herinnerde O'Leary er aan dat hij BTC trash noemde en hem adviseerde om niet 50 procent van zijn portefeuille in cryptovaluta te stoppen. In antwoord op Pomp zei de tv-persoonlijkheid dat hij van mening verandert "wanneer de feiten veranderen."

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, of Instagram