Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bekende beleggingsfirma: Bitcoin hoort in iedere beleggingsportefeuille

inflatie en bitcoin 

De voorzitter van beleggingsfirma Sanders Morris Harris, George Ball, heeft een tijdje geleden gezegd dat cryptocurrencies een effectief middel zijn tegen valuta devaluatie. Daarnaast zegt hij dat cryptocurrencies aantrekkelijk zijn als klein onderdeel van portefeuilles.

George Ball is positief over cryptocurrency

George Ball sprak vorige week over Bitcoin en andere cryptocurrencies in een interview met Yahoo Finance. Hij beschreef twee belangrijke redenen waarom cryptocurrencies op dit moment zo’n goede keuze zijn voor investeerders. Hij doelde hier zowel op vermogende particulieren als op de institutionele beleggers. Ball is momenteel de voorzitter van beleggingsonderneming Sanders Morris Harris. Het moederbedrijf, Tectonic Financial, heeft ongeveer 4 miljard dollar aan klantenvermogen onder beheer. Ball is voormalig CEO van Bache & Co, een positie die niet zomaar iets is. In het interview heeft George Ball gezegd dat hij denkt dat cryptocurrencies een effectieve activa zijn om jezelf te beschermen tegen de devaluatie van fiatvaluta. Hij zei hierover het volgende:

"Op langere termijn, als de inflatie terugkomt, als de munt (dollar) ernstig begint te dalen, dan hebben de cryptocurrencies een grote aantrekkingskracht."

Dit is een opvatting waar hij zeker niet alleen in staat. We zien namelijk dat er veel specialisten zijn die denken dat cryptocurrencies een belangrijke rol kunnen gaan vervullen bij de devaluatie van fiat valuta. Zo wordt Bitcoin op dit moment al gebruikt in Venezuela om de enorme inflatie van de nationale valuta te omzeilen.

Komst van het Corona steunpakket

Het commentaar van Ball kwam op het moment dat de Senaat in de Verenigde Staten stemde over het stimuleringspakket van 1,9 biljoen dollar dat in het weekend werd goedgekeurd. Een aantal analisten, waaronder die van JPMorgan, heeft gewaarschuwd voor het risico van inflatie als gevolg van het aannemen van zo'n enorm stimuleringspakket. Ball gelooft dat de cryptocurrencies mogelijk "aantrekkelijk" zijn als een "klein deel" van ieders portefeuille. De voorzitter van Sanders Morris Harris zei dit als volgt:

"With the cryptocurrencies, I think there is a fundamental hydra-headed shift that makes them attractive as a part, a small part, of almost any portfolio."

Bovendien gelooft hij dat de toename van particuliere beleggers die speculeren op aandelen, de crypto prijzen nog veel verder kunnen laten stijgen. Dit zou betekenen dat de cryptomarkt zal gaan stijgen als het wat minder goed gaat met de normale aandelen. Hij zei dit als volgt:

"Als de beleggers geld verliezen in gewone aandelen, maar nog steeds willen speculeren, dan denk ik dat de cryptocurrencies de logische en waarschijnlijke volgende focus zullen zijn van hun individueel kleine, maar gecombineerde zeer grote hoeveelheid dollars,"

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram