De Bitcoin koers stijgt naar $ 51k te midden van bullish signalen en 0,01 BTC is misschien genoeg om binnen 10 jaar “rijk” te zijn

 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

Bitcoin is de afgelopen 48 uur gestegen tot boven $ 51.000. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie is momenteel getuige van een diepe strijd tussen de beren en de stieren. Geen van beiden lijkt op dit moment de overhand te hebben.

Ander nieuws: volgens sommige berekeningen kan de Bitcoin koers de komende tien jaar oplopen tot $ 1 miljoen. Op basis daarvan zou zelfs 0,01 BTC (dan $ 10.000) voldoende kunnen zijn om iemand uit eeuwige armoede te verlossen. Dit is een zeer interessant idee, aangezien 0,01 BTC momenteel minder is dan $ 520 en een koopje als die prijsvoorspelling correct blijkt te zijn. Daarover later meer.

John McAfee, de voortvluchtige Bitcoin-promotor en baanbrekende antivirus-maker, heeft gezegd dat een drie jaar oude tweet de reden was achter de laatste aanklachten van het Department of Justice (DOJ). Deze aanklacht was de laatste in een reeks juridische acties tegen de vervreemde cryptomiljardair.

BTC koers boven $ 51k

Bitcoin steeg in het weekend licht tot $ 51k en bereikte in deze periode zelfs $ 52k. Hoewel er door deze beweging een kleine momentumverschuiving plaatsvindt van de beren naar de stieren, hebben geen van beide op dit moment de volledige controle. Een breed scala aan crypto-analisten verwacht dat de twee het zullen uitvechten rond de $ 52k.

Bitcoin bleef grotendeels vastzitten tussen $ 48k- $ 50k gedurende een groot deel van de zondag, maar een late stijging in de middag bracht het boven $ 50k. Terwijl de bulls worden aangemoedigd, zijn verschillende zetten boven de $ 50k al mislukt en gestopt voordat ze de stevige weerstand van $ 52k kunnen uitnemen. Twee keer eerder, toen dit niveau werd bereikt, is de koers zelfs teruggelopen tot $ 48k, wat aantoont dat het niet gemakkelijk zal zijn om dit cruciale obstakel te overwinnen.

De huidige situatie voor het digitale activum is niet wezenlijk veranderd. Alleen een overtuigende beweging met een hoog volume boven de $ 52k zal resulteren in een momentumverschuiving richting de bulls. De beweging moet vervolgens ook overtuigend boven de $ 54k- $ 55k uitkomen, willen de bulls weer echt de volledige controle krijgen. Aan de onderkant moeten beren de koers terugtrekken tot onder $ 45k en vervolgens verder naar beneden tot onder $ 42k om het tij te keren.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins laten gemengde prestaties zien

Vanwege de matige prestaties van Bitcoin zijn altcoins de afgelopen dagen ook een beetje een allegaartje. Verschillende cryptocurrencies boekten aanzienlijke winsten, terwijl weer andere een kleine terugval lieten zien. Ethereum (ETH, 5%), Chainlink (LINK, 10%) en Dogecoin (DGC, 10%) behoorden tot enkele van de grote winnaars. Sommige munten verliezen echter ook waarde, waaronder Cardano (ADA, -12%), Binance Coin (BNB, -5%) en een paar andere. Over het algemeen bleef een groot deel van de markt stabiel met lichte winsten of verliezen.

In ander nieuws….

Bitcoin zou over 10 jaar $ 1 miljoen waard kunnen zijn

Hoewel er regelmatig behoorlijk vergezochte voorspellingen worden gedaan met betrekking tot Bitcoin, is er hier een op basis van feitelijke berekeningen. Volgens een analyse van Cointelegraph, gebaseerd op de huidige vermogensverdelingsindex over de hele wereld, zal Bitcoin in slechts 10 jaar tijd $ 1 miljoen waard zijn op basis van vraag en aanbod. Tegen die tijd zal bijna 98% van de cryptocurrency al gedolven zijn en het beperkte aanbod zal wonderen doen voor de sector. Zo erg zelfs dat het activum tegen die tijd naar verwachting een waarde van wel $ 1 miljoen kan bereiken. Volgens het stuk zal zelfs 0,01 BTC tegen die tijd een aanzienlijk bedrag waard zijn ($ 10.000 of meer) en dus zal het voldoende zijn om het leven van sommige mensen aanzienlijk te verbeteren.

Deze projecties zijn echter vaak tamelijk kwetsbaar en blijken nooit echt waar te zijn. Een waardering van $ 1 miljoen is veel, maar met het huidige tempo waarin Covid19-stimuleringspaketten worden uitgerold door verschillende regeringen, moet het haalbaar zijn.

John McAfee gelooft dat een 3 jaar oude Dogecoin tweet verantwoordelijk is voor de laatste aanklacht tegen hem

Over onverstandige Bitcoin-voorspellingen van $ 1 miljoen gesproken. John McAfee gelooft dat een drie jaar oude tweet de reden is achter de laatste aanklachten tegen hem. McAfee deed de belangstelling in Bitcoin in 2018 enorm toenemen, en voorspelde dat het tegen het einde van 2020 $ 1 miljoen zou bereiken. Een voorspelling die overduidelijk niet is uitgekomen.

McAfee wordt momenteel beschuldigd van fraude, witwassen van geld en marktmanipulatie door de Amerikaanse federale overheid via het kantoor van het Department of Justice (DoJ). McAfee beweert echter dat de reden waarom de FBI dat vermoedt komt door een tweet uit 2018 waarin hij een tienvoudige stijging voorspelde voor Dogecoin. Destijds was de cryptovaluta ongeveer $ 0,01 waard. Dogecoin bereikte onlangs een hoogste punt van $ 0,88. Het verloor echter 90% van zijn waarde voordat het de laatste nettostijging vanaf dat moment maakte.

Hoewel McAfee bekend staat als een eigenzinnig persoon met twijfelachtige acties, lijkt de federale aanklacht wat overdreven. Deze wraakzuchtige houding van de overheid kan te maken hebben met het feit dat de FBI deze zaak als een precedent kan gebruiken om zwaardere straffen te geven aan asset influencers op sociale mediakanalen. Daar valt o.a. Tesla-CEO Elon Musk onder, die zelf zijn best deed om Dogecoin op Twitter te promoten. Zelfs veel meer dan waar McAfee nu naar verluidt van wordt beschuldigd.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram