Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bedrijf achter Chinese app Meitu koopt grote hoeveelheid Bitcoin en Ethereum

 

Zoals bekend zijn de koersen van nagenoeg alle cryptocurrencies al een tijdje aan het stijgen. Dit komt onder andere door het feit dat er steeds meer grote beleggers en bedrijven kiezen voor deze winstgevende belegging. Een van China's top internet app-makers, Meitu Inc, heeft besloten om voor ruim 100 miljoen dollar aan cryptocurrencies toe te voegen aan hun vermogen. Hiermee voegen zij zich bij een groeiende lijst van bedrijven wereldwijd die dit ook doen. Het bedrijf heeft inmiddels al voor 40 miljoen dollar aan Bitcoin en Ether gekocht voor zijn balans.

Aankoop van cryptocurrency door Meitu Inc

Het bekende bedrijf Meitu Inc heeft dus een tijdje geleden flink wat Bitcoin en Ether gekocht als een investering voor het bedrijf. Dit heeft het bedrijf een paar dagen geleden bekendgemaakt. Meitu is genoteerd aan de beurs van Hong Kong onder de stock code 1357.HK. De aandelen stegen maandagochtend met maar liefst 14,4% na het nieuws van de aankoop van de cryptocurrency. Het bedrijf zei het volgende over de aankoop van de munten:

"Onze groep heeft op 5 maart 2021 15.000 eenheden ether en 379,1214267 eenheden bitcoin (BTC), beide cryptocurrencies, gekocht in open markt transacties tegen een totale vergoeding van respectievelijk ongeveer US$22,1 miljoen en US$17,9 miljoen."

Meitu is opgericht 2008 en is nog altijd een van China's top internetondernemingen die gebruik maakt van AI-gedreven beeld- en videoverwerkingstechnologieën voor het bewerken van door gebruikers gegenereerde mobiele content. Volgens haar website heeft de app van dit bedrijf meer dan 1 miljard gebruikers over heel de wereld. Vanaf juni 2020 zijn er 2,08 miljard unieke apparaten met Meitu's producten erop geactiveerd. Ze hebben een totaal van 295 miljoen maandelijkse actieve gebruikers van Meitu apps. Meitu's totale aantal overzeese gebruikers heeft de 823 miljoen overschreden, met meer dan 10 miljoen gebruikers per land in ruim 15 landen. Dit zijn onder andere Indonesië, Thailand, Pakistan, Vietnam, de VS, Brazilië, Japan, Bangladesh, de Filippijnen, Zuid-Korea, Maleisië, Nigeria, Mexico, Canada en Turkije.

Doel van de gekochte munten

Wat gaat het bedrijf doen met de munten vraag je je af? Het bedrijf heeft aangekondigd dat het de aangekochte cryptovaluta aan zal houden bij een aantal gerenommeerde crypto-exchanges, alwaar ze op een veilige manier zulen worden opgeslagen. De aankondiging zegt ook nog het volgende: "Deze aankopen werden gedaan in overeenstemming met een cryptocurrency investeringsplan dat eerder werd goedgekeurd door de raad van bestuur". De groep kan een netto aankoop doen van maximaal 100 miljoen dollar aan cryptocurrencies, gefinancierd door zijn bestaande kasreserves, exclusief de eventuele resterende opbrengsten van de beursgang van het bedrijf.

Meitu is het laatste bedrijf dat zegt dat het cryptocurrencies zal aanhouden als onderdeel van zijn kasreserves. Vorige maand onthulde Tesla ook al dat ze voor ruim 1,5 miljard dollar aan Bitcoin hadden gekocht en dat ze binnenkort de cryptocurrency zullen accepteren als betaalmiddel voor hun producten. De kans is groot dat er de komende maanden en jaren veel meer bedrijven zullen zijn die dit ook gaan doen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram