Bitcoin stijgt na 2 weken weer tot boven $ 54k, terwijl kooporders van meer dan $ 100k recordhoogtes bereiken

Zimbabwe banknote 

Afbeeldingsbron: Lars Kristian Flem onder CC

De Bitcoin koers is terug boven de $ 54k, meer dan 2 weken na de laatste grote dip die de koers op een gegeven moment van $ 58k naar zo laag als $ 43k bracht. De cryptocurrency moet echter zijn laatste winsten versterken door door te stoten boven het niveau van $ 54k, anders zal deze laatste stijging waarschijnlijk op niets uitlopen en kunnen beren misschien weer wat controle terugnemen.

Ander nieuws is dat grote investeerders, oftewel walvissen, tijdens de recente prijsdaling veel hebben opgekocht, waardoor kleinere investeerders in de race naar de top kleiner worden. Een indicator van deze koopwoede van walvissen is het feit dat kooporders van $ 100.000 en meer recordhoogten hebben bereikt op enkele van de grootste crypto-exchanges.

Grote Zwitserse retailers willen Bitcoin-cadeaubonnen aanbieden in winkels in het hele land. De Zwitserse retailers willen de hype rond cryptocurrency verzilveren met deze Bitcoin-vouchers en cadeaubonnen.

Bitcoin is terug op meer dan $ 54k

De Bitcoin koers werd voor het eerst in meer dan 2 weken weer boven $ 54k geduwd, aangezien het eerder op de dag getuige was van een aanzienlijke bullish trend, voordat het tot net boven het sleutelniveau bleef steken. De beweging is nu dus even vastgelopen boven $ 54k en zoals eerder vermeld in de analyse van gisteren, moet de koers overtuigend boven $ 54k komen om het tij voor de bulls te keren.

Het grootste digitale activum op basis van marktkapitalisatie ging begin februari al naar $ 58,8k. Dit was de hoogste waardering voor Bitcoin ooit, oftewel een all-time-high. Echter, na te hebben geprobeerd om overtuigend boven de $ 58k te komen, zakte de cryptocurrency terug in een enorme koersdaling en bereikte tijdens dit proces een laagste koers van $ 43k. De belangrijkste lange termijn steun van $ 42k hield echter stand en nu is de cryptocurrency teruggekeerd en registreert overtuigend prijzen boven $ 54k.

Nu is het momentum verschoven naar de bulls, maar een volledige trendwijziging is nog niet bereikt. Om dat te laten gebeuren, is een beweging met een hoog volume boven $ 54k nodig voor de stieren. Als deze belangrijke weerstand breekt, zijn de volgende onmiddellijke weerstanden $ 58,8k en daarna $ 62k. Aan de andere kant moeten de beren de koers terugtrekken tot onder de $ 50.000 om weer een beetje in het spel te komen. De lange termijn steun voor Bitcoin blijft rond de $ 42k liggen.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins registreren winsten ten opzichte van USD

Een groot deel van de altcoin-markt reageerde sterk op de positieve koersactie van Bitcoin en slaagde erin om eigen prijsstijgingen te boeken. Ethereum (ETH, 4,5%), Binance Coin (BNB, 17%), Cardano (ADA, 5%), Polkadot (DOT, 10%) en Litecoin (LTC, 6,5%) behoorden tot de grootste winnaars van vandaag. Sommige cryptocurrencies daarentegen boekten zwakke prestaties ondanks de mogelijke opening van weer een nieuw bull-seizoen met onder meer Uniswap, Ripple XRP en NEM die wat terug moesten. Dogecoin bleef grotendeels ongewijzigd.

In ander nieuws….

Bitcoin Whales grijpen meer Bitcoin met orders van $ 100k en hoger die recordhoogtes bereiken

Bitcoin-walvissen, oftewel grote BTC bezitters, hebben blijkbaar een succesvolle korte termijn actie op de cryptocurrency-markt. Volgens de laatste analyse van Material Indicators, een on-chain crypto-analysebedrijf, staat het aantal grote kooporders op de grootste crypto-exchanges, zoals Binance en Coinbase, op recordhoogtes. Het bedrijf meldde dat de cruciale $ 100.000 + kooporders onlangs de vorige hoogste piek ooit hebben overtroffen.

Dit, in combinatie met het nieuws dat veel walvissen hun cryptovaluta aan het verkopen boven $ 55k, laat ons zien dat ze hun crypto voor ongeveer $ 58k verkochten en het vervolgens op verschillende niveaus onder $ 50k weer terugkochten. Maar kleinere orders zijn afgenomen en waren meestal verkooporders, dus kleine beleggers zullen waarschijnlijk een klap hebben gekregen van deze laatste BTC koersactie. HODLers daarentegen werden nauwelijks beïnvloed door de laatste prijsbeweging en hielden hun Bitcoin dichtbij zich in afwachting van verdere koersstijgingen.

Zwitserse retailers promoten Bitcoin-cadeaubonnen

Grote in Zwitserland gevestigde retailers bieden Bitcoin-vouchers en cadeaubonnen aan hun klanten in het hele land. Grote retailers zoals Manor en Valora, zijn begonnen met het aanbieden van deze opties bij meer dan 59 verkooppunten in het hele land om tienduizenden crypto-gebruikers en investeerders in het land te verleiden.

De cadeaubonnen worden gemaakt in samenwerking met Värdex Suisse, een lokale aanbieder van cryptobetalingen. De cadeaubonnen en vouchers zijn verkrijgbaar in de orde van grootte van 100 tot 500 frank ($ 107 tot $ 535). Deze cadeaubonnen kunnen worden ingewisseld bij een beperkt aantal Bitcoin-geldautomaten en crypto exchanges die zijn aangesloten bij het huidige programma.

Mark Cuban voorspelt $ 1 Dogecoin

Mark Cuban, de beroemde Amerikaanse miljardair en een van de investeerders bij de populaire ondernemersshow Shark Tank, heeft voorspeld dat Dogecoin in de nabije toekomst $ 1 zou kunnen bereiken. Hij maakte deze opmerkingen in een Tweet waarin hij de aankoop van Dogecoin door de fans van zijn basketbalteam benadrukte.

Dogecoin is al een tijdje niet meer het middelpunt van discussie vanwege zijn slechte recente prestaties. DOGE heeft meer dan 30% van zijn waarde verloren na het plaatsen van recordhoogtes van ongeveer $ 0,08. De recente inzinking heeft echter zorgen gewekt over de toekomst van deze cryptocoin op de lange termijn.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram