Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers stijgt opnieuw boven $ 57k, wordt $ 70.000 het volgende koersdoel voor de Bulls?

Bitcoin rocket up 

De Bitcoin koers heeft bijna alle waarde hersteld die het tijdens de recente prijscorrectie had verloren. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie is na een paar weken terug rond de $ 57k en lijkt op zoek te zijn naar nieuwe recordhoogtes. $ 70k wordt algemeen aangeprezen als het volgende waarschijnlijke doelwit voor de bulls.

Ander nieuws: het aantal Bitcoin-geldautomaten in de VS alleen al is sinds vorig jaar met meer dan 177% gestegen. De recordaantallen van geldautomaten laten zien dat het cryptospel in volle gang is en dat steeds meer mensen, naast via online applicaties, crypto direct op straat kopen of verkopen.

Vitalik Buterin stelt ook een nieuwe kortetermijnoplossing voor om het schaalbaarheidsprobleem op het netwerk op te lossen. De nieuwe aanpak genaamd rollups wordt ook door andere netwerken overwogen om de al lang bestaande beperking van programmeerbare blockchains op te lossen.

BTC koers stijgt naar $ 57k

Bitcoin heeft wat lijkt op een beslissende beweging naar boven neergezet en heeft naar alle waarschijnlijkheid het tij voor de toekomst gekeerd. De digitale valuta is overtuigend boven de $ 54k gestegen en is, na meer dan twee weken eronder, nu tot boven de $ 57k gestegen. Nu zou het onmiddellijke volgende doel voor de BTC koers ongeveer $ 58,8k zijn, het hoogste niveau ooit dat de crypto nauwelijks een paar weken geleden plaatste. Als het Bitcoin lukt om de oude top te evenaren, dan wordt het erg interessant voor zover het een nieuwe all-time high betreft.

Sommige analisten zijn van mening dat een waardering van $ 70k het volgende doelwit is voor de Bitcoin koers. Hoewel de bulls misschien een kans zien om op dit niveau te komen, zal het een echte uitdaging zijn, omdat op deze niveaus de marktkapitalisatie aanzienlijk toeneemt. Een koersstijging tot $ 70k zou betekenen dat de marktkapitalisatie van de cryptocurrency met meer dan $ 220 miljard zou stijgen, wat een enorm bedrag is. Om dit te bereiken zal veel extra geld zal in de sector moeten stromen en investeerders zullen tegen relatief hoge prijzen moeten instappen. Gezien de sterke HODL-community is het $ 70k-niveau echter haalbaar, ook al is het een uitdaging.

Er is een kleine kans dat de BTC koers terugwijkt naar $ 54k en vervolgens lager na deze prijsstijging, maar die kans is erg klein.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins plaatsen gemengde resultaten

Andere cryptocurrencies volgden Bitcoin niet naar nieuwe hoogten. Het is eerder slechts een “one coin show”, waarbij Bitcoin in de schijnwerpers staat. Andere cryptocurrencies boekten ofwel zwakke winsten of in sommige gevallen aanzienlijke verliezen op het moment dat Bitcoin bijna weer een nieuw record bereikt.

Binance Coin (BNB, 5%), Polkadot (DOT, 4%), Litecoin (LTC, 4,5%) en Wrapped Bitcoin (WBTC, 5%) behoorden tot de grootste winnaars op de altmarket. Terwijl Uniswap (SWAP, -4%), Ripple (XRP, -2%) en NEM (XEM, -10%) tot de grootste verliezers van de afgelopen 24 uur behoorden. Over het algemeen was de markt zwak en reageerde nauwelijks op het goede sentiment in de Bitcoin-markt.

In ander nieuws….

Het aantal Bitcoin-geldautomaten stijgt met 177% in de VS

Het totale aantal Bitcoin-geldautomaten in de VS neemt gestaag toe. Het totale aantal van dergelijke geld- / Bitcoin-automaten is enorm gestegen met de installatie van meer dan 10.000 nieuwe geldautomaten sinds 1 maart 2020, zelfs nu de Coronavirus pandemie de zaken vertraagt.

Het totale aantal machines is nu ongeveer 16.835, een solide stijging ten opzichte van de slechts 7.152 van vorig jaar in maart 2020. Dit jaar was vooral optimistisch voor de crypto-sector, aangezien het ook aanzienlijke investeringen heeft opgeleverd van instellingen en bedrijven.

Ethereum kan z’n capaciteit 100 X vergroten vanwege een nieuwe aanpak

Mede-oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, is van mening dat het enorme opschaalproject van Ethereum sneller kan plaatsvinden dan eerder werd aangenomen. Hij prees een nieuwe aanpak genaamd “Rollups” om deze monumentale prestatie in de nabije toekomst te helpen bereiken.

Ethereum heeft, net als Bitcoin, niet lang geleden een nieuw koersrecord bereikt en lijkt in de nabije toekomst meer enorme winsten te kunnen boeken. Het grootste obstakel dat het netwerk tegenhoudt, is echter het gebrek aan schaalbaarheid, dat keer op keer wordt aan het licht komt wanneer de transactiekosten van de cryptocurrency omhoogschieten en het vermogen om concurrerend en redelijk geprijsd te blijven, daarmee terugloopt. Omdat Ethereum een ​​programmeerbare blockchain is, zijn alle transacties van elkaar afhankelijk en dus lijdt de belofte er zwaar onder aangezien het netwerk zichzelf keer op keer overbelast.

De Ethereum 2.0-upgrade was een manier om dingen vooruit te helpen en die schaaloplossing te bereiken, maar dat gebeurt in stappen en het kan nog twee jaar duren voordat de schaalupgrade plaatsvindt. Gelukkig kan met de komst van Rollups het schaalprobleem de komende maanden voor een aanzienlijk deel worden opgelost. Volgens Buterin zal de nieuwe technologie helpen bij de opslag van meer gegevens op speciale zijketens. Dezelfde technologie wordt ook gepionierd door kleinere netwerken zoals Uniswap, AAVE en anderen. Als deze technologie succesvol blijkt, dan zal het een nieuw tijdperk inluiden voor de gedecentraliseerde programmeernetwerken en zal het de zaak van blockchain-technologie helpen bevorderen, meer dan welke andere ontwikkeling dan ook.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram