Bekende Noorse miljardair Kjell Inge Rokke heeft voorliefde voor Bitcoin

 

Aker, het bedrijf van miljardair Kjell Inge Rokke, heeft een nieuw bedrijf opgericht dat zich volledig richt op Bitcoin. Rokke gelooft dat Bitcoin "de kern kan worden van een nieuwe monetaire architectuur" en dat elke munt "miljoenen dollars waard kan zijn." Zijn nieuwe bedrijf "zal al zijn liquide belegbare activa in Bitcoin aanhouden".

Noors bedrijf kiest voor Bitcoin

Kjell Inge Rokke heeft gezegd en daadwerkelijk laten zien dat hij een toekomst ziet in Bitcoin. Het bedrijf Aker ASA, dat olie- en olieservicebedrijven controleert, kondigde maandag aan dat het een nieuw bedrijf heeft opgericht. Dit bedrijf heet Seetee AS en is volledig gericht op Bitcoin en de onderliggende Blockchain techniek. Aker, genoteerd aan de beurs van Oslo, is een Noorse holding die zich bezighoudt met offshore-visserij, constructie en engineering. Het bedrijf werd opgericht in 2004 en wordt gecontroleerd door Rokke, die voor 67% eigenaar is via TRG Holding.

Een blik op de toekomst

In zijn aankondiging beschreef Aker het nieuwe bedrijf Seetee als een nieuw bedrijf dat zich zal gaan richten op het investeren in projecten en bedrijven in het hele bitcoin-ecosysteem. Ook hebben ze gezegd dat ze al hun liquide belegbare activa in Bitcoin zullen gaan houden. Seetee begint met 500 miljoen kronen ($59 miljoen) aan kapitaal. Dit is volgens Rokke een bedrag dat ze in de loop van de tijd aanzienlijk willen gaan verhogen. Na de aankondiging gaf Rokke zijn visie op Bitcoin en de lancering van de nieuwe onderneming in een aandeelhoudersbrief die op de website van Seetee werd gepubliceerd. De miljardair schreef:

"We zullen Bitcoin gebruiken als onze schatkist en ons aansluiten bij de gemeenschap. In bitcoin-taal, we zullen hodler zijn.”

Doelstelling van Seetee

In eerste instantie zal Seetee zich richten op vier gebieden. Het eerste is "investeren in en het bezitten van Bitcoin." Het tweede is "lid worden van de Bitcoin- en bredere blockchaingemeenschap en partnerschappen aangaan met toonaangevende spelers." De derde is "het lanceren van Bitcoin verificatie operaties," en de vierde is "het bouwen van en investeren in innovatieprojecten en bedrijven in het Bitcoin- en blockchain-ecosysteem." Seetee zal actief samenwerken met andere bedrijven om zijn initiatieven te versnellen. Hierbij zegt het bedrijf ook dat ze een overeenkomst voor samenwerking aan zijn gegaan met het cryptobedrijf Blockstream. Rokke stelde verder:

Bitcoin kan nog steeds naar nul gaan. Maar het kan ook de kern worden van een nieuwe monetaire architectuur. Als dat zo is, kan één Bitcoin miljoenen dollars waard worden .De richting is duidelijk: de financiële sector zal net zo zeker worden ontwricht als fossiele brandstoffen dat zullen worden. De vraag is niet of, maar wanneer."

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram