Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers zit vast tussen $ 55.000 en $ 58.000 terwijl de bijdrage van vrouwen aan blockchain wordt gevierd

 

Afbeeldingsbron: Marco Verch Professional onder CC

Bitcoin zit momenteel vast in een smalle range van $ 55k- $ 58k, en lijkt te willen consolideren voordat een nieuwe bullrun van start gaat. De grootste cryptocurrency ter wereld bleef ruim boven de marktkapitalisatie van $ 1 biljoen, terwijl andere cryptocurrencies eerder op de dag een gemengde markt hadden.

Ander nieuws, in verband met de Internationale Vrouwendag, wordt gewezen op de immense bijdragen van vrouwen aan de ontwikkeling van blockchain voor ondernemingen en andere gedecentraliseerde technologie. Daarover later meer.

Ook lanceert Brooklyn 99-ster en komiek Terry Crews zijn eigen sociale cryptocurrency-project voor serieuze en komische doeleinden. Met de nieuwe cryptocurrency kunnen mensen een beetje van hem bezitten en het uitgeven in een winkelcentrum.

Bitcoin consolideert boven $ 55k

Bitcoin bleef opnieuw een groot deel van de dag vastzitten in het smalle bereik van $ 55k- $ 58k. De digitale valuta bereikte in de loop van de dag zijn vorige recordhoogte niet. De cryptocurrency begon de dag rond $ 56,5k en bleef zo’n $ 1000 heen en weer bewegen gedurende de dag. Het leed rond het middaguur kleine verliezen, maar ze bleken van korte duur en de cryptocurrency keerde onmiddellijk terug naar hogere niveau’s.

Momenteel schommelt de BTC koers rond de $ 57,5k en lijkt niet in staat om een ​​beslissende stap te zetten naar het aanzienlijke $ 58,8k all-time high niveau. Als het momentum echter verschuift, is het prijsverschil zo klein dat binnen enkele minuten de all time high kan worden uitgenomen. Hoe langer de koers echter binnen deze range blijft, hoe gewelddadiger de opleving waarschijnlijk zal worden.

Vooruitgaand is het volgende grote prijsdoel voor de bulls het hoogste punt ooit op $ 58,8k en vervolgens de psychologisch belangrijke waarde van $ 60k, maar de echte grote test zal naar verwachting rond de $ 70k liggen als de bulls erin slagen om daar te komen. Dit is ongeveer het niveau waarop volgens de fibonacci-principes de volgende grote weerstand ligt.

Aan de andere kant moeten de verzwakte beren de Bitcoin koers terugtrekken tot ongeveer $ 54k en vervolgens eronder om weer een soort grip te krijgen op het geheel. De kans dat dit gebeurt, is echter veel kleiner, aangezien het momentum nu bij de bulls ligt.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies bleven grotendeels stabiel of lieten in de loop van de dag verliezen optekenen naarmate de voortgang van Bitcoin vertraagde. De algehele dominantie van Bitcoin is nu ongeveer 62% en groeit, wat vaak wijst op een grote bullish rally ergens in de nabije toekomst.

Ethereum (ETH, -4%), Binance Coin (BNB, -11%), Cardano (ADA, -7%), Polkadot (DOT, -5%) en NEM (XEM, -35%) bleven enkele van de grootste verliezers van vandaag. Litecoin met een winst van 6% was vandaag een van de weinige uitzonderingen.

In ander nieuws….

De rol van vrouwen in blockchain-technologie wordt gevierd

Ondanks de over het algemeen beperkte aanwezigheid van vrouwen in de technologie-sector, werd de rol van verschillende belangrijke bijdragers, beïnvloeders en andere belanghebbenden eerder deze week gevierd als onderdeel van de Internationale Vrouwendag.

Lisa Butters, de CEO van GoDirect Trade Greenhouse, een gedecentraliseerde marktplaats voor lucht- en ruimtevaartonderdelen, is van mening dat een vrouwelijk perspectief erg belangrijk is voor de blockchain-sector. Evenzo herhaalt Chaitanya Konda, wereldwijde blockchain-leider voor onderzoek en ontwikkeling bij Ernst & Young UK, dezelfde gedachten en deelt hij de hoop dat meer vrouwelijke professionals kunnen slagen in de grotendeels door mannen gedomineerde sector.

Over het algemeen kan de sector sterk profiteren van hun betrokkenheid en genderinclusief zijn is altijd een goed idee voor diversificatie.

Cabaretier / acteur van Brooklyn 99 lanceert eigen cryptocurrency-project

Terry Crews, een beroemde acteur uit de populaire Amerikaanse tv-serie Brooklyn 99, heeft een nieuw sociaal cryptocurrency-project gelanceerd genaamd $ Power. De acteur die het personage van Police Sergeant Terry Jaffords speelt, is het project gestart in samenwerking met een paar andere showbizz-persoonlijkheden.

$ Power wordt naar verwachting een platform waar artiesten hun werk kunnen verkopen via Non Fungible Tokens (NFT's), fysieke goederen en ervaringen zelf. De fijnere details van het cryptocurrency-project zijn echter nog niet onthuld. Het is belangrijk om te vermelden dat veel beroemdheden, voetbalsporters zoals Neymar, Ronaldinho en anderen, hebben geprobeerd hun eigen cryptocurrencies te lanceren, maar over het algemeen niet veel succes hebben gehad. Dit nieuwe project van de Brooklyn 99-acteur zal zichzelf moeten bewijzen voordat investeerders er verdere interesse in kunnen krijgen. Crews gebruikt crowdfundingswebsite Rolls om het project te financieren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram