Skip to main content

Bitcoin nieuws

Aantal Bitcoins op crypto-exchanges is sterk gedaald de afgelopen maanden

Bitcoins 

Eind december 2020 zorgden Bitcoin-opnames van de crypto-exchanges ervoor dat de BTC-saldi op de beurzen daalden tot een driejarig dieptepunt. De bull-run gaf Bitcoin veel tractie waardoor de balans constant daalde. Sinds oktober 2020 zijn er in totaal 189.000 Bitcoins uit de top 5 exchanges opgenomen. Dit bedrag vertaalt zich ruwweg naar meer dan $ 10 miljard volgens de huidige wisselkoersen ($ 56.000).

De voor de hand liggende reden voor de stijging van de BTC koers na de halvering in mei vorig jaar, was de toegenomen vraag en het daaruit voortvloeiende positieve sentiment dat de particuliere en institutionele beleggers ertoe aanzette de crypto-markt binnen te stromen. Hierdoor is de Bitcoin koers enorm gestegen en heeft een ​​waardering van bijna $ 60k bereikt.

BTC op crypto-exchanges daalt

Volgens de statistieken van GlassNode, het on-chain data-analysebedrijf, is de Bitcoin-balans van topbeurzen zoals Coinbase, Huobi en Binance met 20% gedaald en zal deze trend blijven doorzetten naarmate de prijs van Bitcoin zich handhaaft of verder stijgt boven het huidige niveau. Coinbase, misschien wel de grootste crypto-exchange ter wereld, had 908.000 Bitcoins op de balans van hun beurs, maar sindsdien heeft de sterke stijging van de koopactiviteit het saldo naar 870.000 BTC teruggeduwd. Wat Huobi betreft, werden 93.000 Bitcoins binnen enkele maanden opgenomen. Eerder bezat Huobi 345k BTC en voorlopig houden ze er nog 252k over. Binance, ook een van de grootste beurzen ter wereld, heeft momenteel een voorraad van 215.000 BTC. Vóór de massale opnames bezat Binance 266k BTC en heeft tot nu toe dus 51.000 BTC van de exchange zien wegstromen.

Aan de andere kant heeft Kraken, de crypto-exchange uit San Francisco en de zevende grootste Bitcoin-balanshouder, z’n Bitcoin-reserves in deze periode verhoogd van 132k naar 137k. Daardoor zijn ze 3 plaatsen omhoog te geklommen en bekleden nu de 4e plek gerangschikt op basis van Bitcoin-saldi.

Okex had in totaal 198.000 BTC en nu zijn de reserves gedaald tot 187.000 BTC. Dit betekent dat er sinds 16 oktober 2020 11.000 BTC is onttrokken aan Okex. Evenzo zagen andere beurzen zoals Bitmex ook een daling van de totale reserves als gevolg van de stijgende vraag naar de leidende cryptocurrency.

Gevolgen voor de Bitcoin koers

Dit teruglopende saldo op deze top cryptobeurzen laat zien dat de marktkapitalisatie van Bitcoin en daarmee de algehele cryptomarkt met de dag toeneemt. Marktkapitalisatie speelt ook een belangrijke rol bij de prijsstelling van een valuta. Een piek in de marktkapitalisatie betekent dat de vraag constant toeneemt in vergelijking met het aanbod. Nu nieuw toegestroomde instellingen en particuliere beleggers massaal Bitcoin kopen, wordt verwacht dat de koers van de cryptovaluta naar een hoger niveau zal stijgen.

Volgens Lyn Alden, de bekende investeringsstrateeg, laten indicatoren zien dat we momenteel halverwege de cyclus van de huidige bull run zitten, die naar alle waarschijnlijkheid ergens rond november zal eindigen. Bovendien, als we kijken naar eerdere halveringscycli en de pieken bekijken in vergelijking met de vorige pieken, was er de vorige keer een verschil van 20x tussen de oude en de nieuwe koerstop. Wanneer Bitcoin deze trend deze keer weer volgt, zou dat de koers op $ 400.000 brengen (20 x de high uit 2017 van $20.000). Een verhoging van 10x zou de BTC koers op $ 200.000 brengen.

Een factor die BTC aanbod verhogend werkt is Bitcoin mining. Dit proces wordt aangestuurd door algoritmen, dus hoewel 18,6 miljoen van het totale aanbod van 21 miljoen Bitcoins inmiddels in omloop is, zal het bereiken van het totale aanbod nog tientallen jaren duren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram