Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stijgt voor het eerst in de geschiedenis boven de $ 60k en de NFT-sector ziet een aanzienlijke stijging in interesse

Bitcoin $ 60.000 

Bitcoin schreef eerder vandaag opnieuw geschiedenis toen het voor de eerste keer $ 60k overschreed om een ​​vervolgens nieuw record van ongeveer $ 60,3k neer te zetten. De bullish omschakeling van de cryptocurrency is nu voltooid en Bitcoin lijkt op weg om in de nabije toekomst verder te stijgen. Op moment van schrijven beweegt de BTC koers zich alweer richting $ 62.000.

Ander nieuws, Elon Musk is opnieuw op Twitter bezig met crypto-geklets. Hij maakte een vergelijking tussen Bitcoin en zijn eigen saaie bedrijf en ook met betrekking tot Dogecoin. Maar bijna niets daarvan was tot eerder op de dag gerelateerd aan de prijsactiviteit. Daarover later meer.

De Non Fungible Token (NFT) -industrie maakt momenteel grote vooruitgang op de markt. Het idee is om unieke tokens te creëren en te verspreiden die unieke items en digitale creaties vertegenwoordigen. Onlangs zijn er via NFT's verschillende grote digitale kunstaankopen gedaan en de verwachting is dat deze sector in de nabije toekomst zal blijven groeien.

Bitcoin stijgt tot boven $ 60.000

Het grootste nieuws van de dag tot nu toe was dat Bitcoin opnieuw $ 60k overschreed. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie breidde zijn voorsprong aan de top van de hitlijsten uit, aangezien bijna geen enkele andere munt zijn voortgang volgde. Op dit moment is de totale waarde van Bitcoin ongeveer $ 1,1 biljoen en het totale marktaandeel ongeveer 61,7%.

Op moment van schrijven, begonnen verschillende top-altcoins aanzienlijke winsten te boeken, maar het valt nog te bezien of ze de voortgang kunnen doorzetten.

Terug naar Bitcoin. De cryptocurrency begon de dag rond het $ 57,5k niveau en het vorige recordniveau van ongeveer $ 58,8k doemde op aan de horizon. Het leek alsof we voor een nieuwe dag van zijwaartse handel zaten, net onder de vorige high, maar de zaken namen een enorme wending rond 9.30 uur.

De Bitcoin koers trok een aanzienlijke candle omhoog op de BTC grafiek, die uiteindelijk stopte net onder het $ 60k-niveau zonder het nog aan te raken. Dit betekende dat er een nieuw record werd neergezet door Bitcoin en het werd maar al te duidelijk dat de weerstand van $ 60k op het punt stond te worden gebroken. Dat gebeurde later, ongeveer een uur later, toen de cryptocurrency het magische $ 60k-cijfer rond het middaguur bereikte. De rally ging echter niet verder omhoog zoals eerder voorspeld. Het grootste deel van de dag verbleef de BTC koers vervolgens rond $ 60k. Misschien was de vertraging van de koersstijging te wijten aan het respect dat de markt geeft aan de grote weerstand van $ 60k, wie zal het zeggen. De volgende aanzienlijke weerstand ligt rond de $ 70k, wat ongeveer hetzelfde cijfer is als waar de fibonacci-retracement van $ 58k naar wijst. Dus we mogen op dat moment zeker een flinke weerstand verwachten.

Bears zijn op dit moment in geen velden of wegen te bekennen. Degenen die wellicht nog ergens verstopt zitten, zullen de koers onder $55k moeten brengen om weer enigszins in het spel te komen. Maar dat dat gebeurd is onwaarschijnlijk. Op dit moment is het momentum sterk in het voordeel van stieren, in ieder geval op korte termijn.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken kleine winsten

Als reactie op het bereiken van weer een mijlpaal door Bitcoin, bleven altcoins grotendeels inactief. Na een grote BTC-beweging hebben altcoins enige tijd nodig om te reageren en te wachten tot de grote Bitcoin-push voorbij is. Ethereum (ETH, 8%), Bitcoin Cash (BCH, 12%) en Litecoin (LTC, 8%) waren de enige drie munten die aanzienlijke winsten boekten. De meeste andere tokens hadden moeite om enige betekenisvolle winsten te boeken en probeerden grotendeels een deel van de waardering terug te verdienen die verloren was gegaan tijdens de recente slip van de markt.

In ander nieuws….

Crypto-grappen van Elon Musk op Twitter

Elon Musk hield zich bezig met zijn persoonlijke favoriete hobby; zich bezighouden met crypto-plagerij op Twitter. Hij plaatste wat flauwe grappen over Bitcoin en Dogecoin. Op een gegeven moment bracht hij de gelijkenis tussen BTC en zijn The Boring Company (TBC) naar voren vanwege hun anagramkarakter. Hij twitterde ook:

"Beide doen aan mijnbouw en gebruiken blokken en kettingen"

Flauw, naar mijn mening. Eerder zei hij dat Dogecoin achterstevoren gespeld eGod is, wat de gebruikelijke reeks Bitcoin-memes activeerde, waarvan hij sommige heeft geretweet. Dit is zijn favoriete tijdverdrijf. Om met zijn Twitter-volgers over crypto te dollen.

Maar toen Bitcoin $ 60k bereikte, stuurde hij een cryptische tweet:

"This Magic Moment"

Hoewel sommigen misschien beweren dat het niet voor Bitcoin was, gebeurde het letterlijk minuten nadat het $ 60k-niveau was bereikt. Dit leverde wederom veel online geklets op. Ter referentie, Musk noemde Bitcoin 3 weken geleden een beetje duur, waarna de BTC koers aanzienlijk daalde. Hij kocht op dat moment waarschijnlijk weer voor een aanzienlijk bedrag, maar zal dat niet zeggen omdat het gezien kan worden als marktmanipulatie.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram