Alex Jones zegt dat hij een laptop met daarop 10.000 Bitcoin kwijt is

 

InfoWars-oprichter Alex Jones verklaarde onlangs, dat hij zijn laptop met daarop 10.000 Bitcoin kwijt is. Afgaande op de huidige Bitcoin koers, zal de waarde van de Bitcoins uitkomen op ruim $ 600 miljoen.

Jones zei dat de munten hem tien jaar geleden als geschenk werden gegeven door Max Keiser, een vroege voorstander van Bitcoin. Volgens Jones vertelde Keiser hem dat Bitcoin op een dag de dollar zou vervangen en dat een "Japanner het heeft uitgevonden".

Maar hij zorgde niet goed voor zijn munten, aangezien Bitcoin toen niet zo waardevol was. Keiser bevestigde later de tweet van Jones en voegde eraan toe dat hij Jones dat bedrag aan Bitcoin toen cadeau deed.

Miljarden voor altijd verloren

Ongeveer 20% van het circulerende aanbod van Bitcoin, dat op miljarden dollars wordt geschat, is permanent verloren als gevolg van vergeten privésleutels. De zaak van Jones is een van de vele andere gevallen in het verleden waarin een Bitcoin-bezitter de hardware met daarop zijn Bitcoin-portefeuille verloor.

In 2017 gaf James Howells, een IT-medewerker uit Newport, Engeland, toe dat hij zijn harde schijf met 7.500 Bitcoins had 'weggegooid'. Op dat moment waren de betreffende Bitcoins $ 80 miljoen waard. Gezien de stijgende koers van het digitale activum dit jaar, is het nu echter ruim $ 450 miljoen waard.

Hij deed een beroep op de gemeenteraad voor toestemming om de plek waar de harde schijf was gestort op te graven. Dat werd echter geweigerd, totdat hij 25% van de activa beloofde om in een ​​COVID-19-hulpfonds te stoppen als de schijf zou worden gevonden.

Stefan Thomas is een andere Bitcoiner die naar verluidt ongeveer 7.000 BTC heeft verloren aan een vergeten privésleutel. Hij zei dat de sleutels waren vergrendeld op een harde schijf, die bekend staat als IronKey, die 10 pogingen biedt om het wachtwoord voor de sleutels in te voeren. Als de gebruiker het bij het verkeerde eind heeft na de 10e gok, wordt de portemonnee voor onbepaalde tijd vergrendeld. Thomas zei dat hij, in een wanhopige poging, 8 van zijn kansen gebruikte en dat er nog maar twee pogingen voor hem over zijn.

Maar in het geval van Jones gaf deze geen verdere uitleg over hoe de laptop was zoekgeraakt

Er zijn nog steeds mensen die twijfelen aan de authenticiteit van deze bewering, aangezien er geen details zijn gegeven over hoe de laptop verloren is gegaan.

Het mysterie van Bitcoin gaat door

De creatie van Bitcoin is zelf ook een wolk van mysterie. Het is meer dan een decennium geleden dat Satoshi Nakamoto de whitepaper voor Bitcoin presenteerde. Tot op de dag van vandaag weet niemand wie hij is of waar hij is. Het mysterie gaat nog steeds door en het is niet duidelijk of hij ooit bekend zal worden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram