Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin keert terug naar $ 56k terwijl Elon Musk zijn CFO herbenoemt tot "Master of Coin"

 

afbeeldingsbron: Futurism.com

Bitcoin had eerder vandaag weer een interessant weekend. Ten eerste verhoogde de cryptocurrency zijn waarde naar nieuwe hoogten, met een nieuwe record koers van ongeveer $ 61,8k op zaterdag, voordat het in de vroege uren van maandag weer terugviel naar ongeveer $ 56k. De beweging neutraliseerde voorlopig de beweging boven $ 60k, maar de bullish indicatoren hebben nog niet alles verloren.

Ander nieuws: Elon Musk, CEO van Tesla, is weer op zijn excentrieke best, want hij hernoemde zijn eigen titel en die van zijn Chief Financial Officer (CFO) bij Tesla. In een recente aanvraag bij de SEC heeft hij de laatste omgedoopt tot “Master of Coin” terwijl hij zijn eigen titel van CEO veranderde in “Techno King”. Daarover later meer.

Het Ministerie van Financiën van India is weer bezig met “damage control”, aangezien het zei dat het land mogelijk een venster heeft voor "privé" cryptocurrencies zoals Bitcoin. De regering heeft echter geen garanties gegeven, omdat deze wisselende reacties blijft afgeven met betrekking tot een mogelijk verbod op cryptocurrency in het land.

Bitcoin terug onder $ 60k

Bitcoin leed aan een aanzienlijke terugval in de vroege uren van vandaag en het hield FOMO-mensen (Fear Of Missing Out) vast aan de verkeerde kant van de markt. Rond 5:15 uur 's ochtends bewoog de Bitcoin koers rond de $ 60,5k en leek het er op dat het klaar was om de beweging omhoog voort te zetten richting $ 70k, maar dat veranderde allemaal toen de cryptocurrency binnen een paar minuten een grote neerwaartse trend begon. Ten eerste daalde de koers onder de $ 60k tot ongeveer $ 59k, wat normaal was, gedurende het weekend, maar daarna crashte hij steeds verder naar beneden in de volgende 4-5 uur en bereikte hij een moment van slechts $ 54,5k voordat hij herstelde naar $ 56k. De rest van de dag bleef de BTC koers afwisselen tussen $ 55 en $ 57k.

De daling veroorzaakte paniek in sommige delen van de markt, met name bij de derivaten. Maar wat veroorzaakte deze aanzienlijke prijsdaling? Zoals altijd zijn er twee hoofdschuldigen van de koersdaling: walvisverkopers en hoge financieringspercentages voor de derivaten. Vóór de koersdaling rapporteerde walvismonitoring-account Filbfilb, dat er een nieuwe toename te zien was van nieuwe walvisverkopen op beurzen samen met een enorme piek in de financieringsgraad voor de derivatenhandelsplatforms, resulterend in deze koersdaling.

Dit geeft echter de stieren even de tijd om uit te blazen voordat ze sterker dan ooit terugkomen. Alle belangrijke ondersteuningsniveaus blijven intact en het financieringspercentage voor derivaten is weer beheersbaar. Dit kan gemakkelijk een bear trap zijn, aangezien de fundamentals over het algemeen nog steeds vrij bullish zijn en er geen grote steun werd geschonden.

Als de ondersteuning $ 54k intact blijft, kunnen we verwachten dat de cryptocurrency binnen de kortste keren terug zal zijn op $ 60k. Elke verdere opmars vanaf dat niveau zal echter wat vaart nodig hebben.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins grotendeels stabiel

Andere cryptocurrencies bleven grotendeels stabiel en boekten geen enorme verliezen. Deze loskoppeling van Bitcoin laat zien dat de BTC momenteel de trend bepaalt, terwijl de anderen de voortgang volgen en wachten op verdere aanwijzingen.

Als reactie op de daling van de Bitcoin koers met 7%, boekten de altcoins verliezen tussen 3-7%, terwijl er bijna geen boven dit cijfer uitkwam. VeChain (VET) boekte de grootste winst van vandaag met een prijsstijging van meer dan 22,5%. Verwacht in de toekomst dat de alts afwachten en zien waar Bitcoin naartoe gaat en volgen met hun eigen koersbewegingen.

In ander nieuws….

Elon Musk noemt zijn CFO "Master of Coin"

Elon Musk, de curator van de beste cryptomemes en geklets op Twitter, heeft onlangs zijn CFO's en zijn eigen rol binnen Tesla zelf opnieuw bedacht. Na $ 1,5 miljard in Bitcoin te hebben geïnvesteerd toen het rond de $ 37k was en nadat hij het overstijgen van de $ 60k weerstand een 'magisch moment' had genoemd, is Musk terug bij zijn gebruikelijke theatrics. Hij diende officieel een aanvraag in bij de SEC om zijn titel van CEO te veranderen in “TecnoKing” en die van zijn CFO Zack Kirkhorn in “Master of Coin”. De term Master of Coin wordt gebruikt in de HBO-hitshow Game of Thrones en is gereserveerd voor de titel van Minister van Financiën in de Zeven Koninkrijken. Het kan echter een verborgen verwijzing zijn naar zijn toekomstige ambities met betrekking tot cryptocurrencies, die vaak “digital coins” of soms gewoon “coins” worden genoemd.

De onderliggende reden achter deze theatrics zal met de tijd duidelijk worden. Musk heeft een lange relatie met de SEC, omdat ze hem straften omdat hij in 2018 tegen Tesla-investeerders had gelogen. Musk heeft sindsdien de strijd nieuw leven ingeblazen en zei dat hij de SEC en haar betrokkenheid bij zijn runnen van het bedrijf niet respecteert. Nu met de crypto-ijver en een ander SEC-onderzoek dat op de loer ligt, lijkt Musk de SEC te trollen in zijn laatste aanvraag. De rollen en plichten van Technoking en Master of Coin worden als respectievelijk CEO en CFO vermeld.

Het lijkt alsof Musk op ramkoers zit met de SEC en er plezier aan beleeft.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram