De Bitcoin koers bleef steken op $ 55k terwijl de cryptocurrency nu meer waard is dan VISA en MasterCard samen

 

Afbeeldingsbron: PTMoney.com

Bitcoin had een wat trage en saaie dag, aangezien het de hele dag tussen $ 54k en $ 56k bleef hangen, waarmee het zijn trend van gisteren voortzette. De grootste cryptocurrency ter wereld had de dag ervoor te maken met een prijsdaling na het plaatsen van een nieuw koersrecord van ongeveer $ 61,8k.

Ander nieuws: De waarde van Bitcoin is nu meer dan dat van VISA en MasterCard samen. De digitale valuta is qua marktkapitalisatie ook meer waard dan sommige van de grootste banken ter wereld. Daarover later meer.

Een recente analyse toont aan dat langetermijnbeleggers nog steeds sterk vertegenwoordigd zijn in de markt, wat altijd een goed teken is. Het zijn vooral nieuw geslagen munten die in omloop zijn terwijl oudere beleggers hun BTC-voorraad vasthouden.

Bitcoin blijft verankerd op $ 55k

Bitcoin had over het algemeen een langzame dag, omdat het berenmomentum in fasen afnam en de bulls niet in staat leken om de push naar nieuwe hoogten voort te zetten. De Bitcoin koers bleef de hele dag grotendeels tussen $ 54k- $ 56k bewegen.

In twee gevallen liep de cryptocurrency echter een klein gevaar om aan de beren ten prooi te vallen, aangezien deze enige tijd onder de $ 54k zakte. Eerst daalde het Bitcoin rond 1 uur 's nachts naar $ 53,5k voordat het weer scherp herstelde. Vervolgens, rond 5 uur 's ochtends, zakte de BTC koers weer naar beneden en herstelde zich binnen enkele minuten weer overtuigend genoeg. Beide bewegingen laten ons zien dat de ondersteuning rond de $ 54k op dit moment sterk is en dat het enige moeite van de beren zal vergen om deze te doorbreken.

De rest van de dag werd grotendeels besteed aan langzaam herstel, terug naar $ 55k en de index is daar sindsdien met weinig verandering gebleven.

Al doende heeft Bitcoin met succes een zet hieronder verdedigd door verschillende keren een belangrijk steunniveau van ongeveer $ 54k vast te houden. Dus, de bulls kunnen hun kansen grijpen om in de nabije toekomst weer boven de $ 60k te komen. De bullish opzet blijft intact en zal alleen teniet worden gedaan met een doorbraak met hoog volume onder $ 54k. Aan de positieve kant zal de volgende grote weerstand het hoogste punt ooit zijn van ongeveer $ 61,18k.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins tonen gemengde prestaties

Andere cryptocurrencies hadden over het algemeen een gemengde dag, aangezien sommige lichte winsten en verliezen boekten, terwijl andere enorme winsten boekten. Cardano (ADA, 22%), Ripple (XRP, 4,5%), Terra (LUNA, 26%) en Cosmos (ATOM, 7%) behoorden tot de grote winnaars van vandaag. Vechain (VET, -8%) was de grootste verliezende asset van vandaag. Het grootste deel van de rest van de markt rapporteerde lichte verliezen en stijgingen.

In ander nieuws....

Bitcoin is nu meer waard dan VISA en MasterCard samen

Bitcoin, de grootste cryptocurrency ter wereld, is nu meer waard dan de totale waarde van VISA en MasterCard samen. Momenteel zijn ze allebei samen ongeveer $ 880 miljard waard, wat minder is dan de huidige waardering van Bitcoin van ongeveer $ 1,03 biljoen.

Hoewel dit technisch gezien niet hun concurrent op zich is, toont dit de monumentale verschuiving in digitale betalingen en technologie aan die de valuta de ongeveer elf jaar van zijn bestaan ​​heeft ingeluid.

Toen de cryptocurrency voor het eerst boven de $ 60k ging, werd het ook waardevoller dan drie topbanken van de wereld samen. De gecombineerde waarde van JPMorgan Chase, Bank of America en de Industrial and Commercial Bank of China is $ 1,08 biljoen, terwijl Bitcoin boven $ 1,1 biljoen ging toen de koers boven $ 61k uit kwam. Nogmaals, de banken zijn geen concurrenten van de digitale valuta, maar het was weer een grote numerieke mijlpaal voor de sector.

Langetermijnbeleggers zijn HODL-ers

Volgens Glassnode, topanalist op het gebied van cryptocurrency, houden de meeste langetermijn-HODLers hun Bitcoin-voorraad vast, terwijl de meer nieuw gecreëerde munten 95% van alle recente transacties uitmaken.

Glassnode deelde details van zijn bevindingen en ontdekte dat slechts 5% van de output tot transacties behoort die meer dan 90 dagen oud zijn. Dit is zeer bemoedigend voor de bulls, aangezien het betekent dat sinds het begin van de grote bull-cyclus en met een koers boven de $ 20.000, het grootste deel van de Bitcoins nog steeds in handen is van langetermijnbeleggers en dat ze niet van plan zijn om binnenkort te verkopen.

Het is bekend dat lange termijn-HODLers zich Bitcoin accumuleren tijdens lange bearish seizoenen, terwijl ze beetje bij beetje verkopen tijdens de bullseizoenen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram