Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stijgt naar $ 58k nu Morgan Stanley de Bitcoin-investeringsoptie voor miljonair-cliënten introduceert

 

Afbeeldingsbron: Marco Verch Professional Under CC

De Bitcoin koers bleef het grootste deel van de dag verankerd rond $ 55k voordat hij steeg tot ongeveer $ 58k vlak voor het publiceren van dit artikel. De grootste cryptocurrency ter wereld leek verder te consolideren tot onder de $ 56k voordat er verdere stappen gezet zouden worden, maar de plotselinge stijging annuleerde bearish plannen en het ziet er nu op korte termijn steeds meer bullish uit.

Ander nieuws: Morgan Stanley, een van de grootste investeringsbanken ter wereld, biedt een nieuwe Bitcoin-investeringsoptie aan voor zijn rijke klantenkring. De informatie over de nieuwe dienst werd online gelekt nadat een interne memo in publieke handen was gekomen. Niet iedereen zal echter van deze service kunnen profiteren.

Het is mogelijk dat Zwitserse toezichthouders de aanvraag van Bitcoin Suisse voor een bankvergunning niet onmiddellijk goedkeuren. Hoewel Zwitserland een van de meest innovatieve cryptobestemmingen blijft, is een bankvergunning op dit moment misschien te veel gevraagd, maar Bitcoin Suisse blijft onverschrokken.

Bitcoin koers stijgt naar $ 58k

Bitcoin leek eerder vandaag een zeer onopvallende handelstrend te gaan hebben, aangezien de cryptocurrency het grootste deel van de tijd binnen een smal bereik van $ 55k- $ 56k bleef. Echter, slechts een uur of zo voor publicatie van dit artikel, onderging Bitcoin een scherpe rally die het in een oogwenk naar boven de $ 58.000 bracht.

De kleine, maar significante stijging van de BTC koers laat zien dat de cryptocurrency zich blijkbaar herstelt van de recente inzinking na het bereiken van een recordhoogte van $ 61,8k en het zou in de nabije toekomst kunnen overwegen om nieuwe historische cijfers te publiceren. De beweging hierboven kan echter vertragen en de beren kunnen in dat geval aangemoedigd worden om nog een poging te wagen om de boel naar beneden te trekken.

In de toekomst is de volgende grote weerstand het hoogste punt ooit van $ 61,8k en dat zal lastig te breken zijn. Maar alle statistieken zijn momenteel in het voordeel van de bulls, aangezien zelfs de kleine neerwaartse beweging geen enkele winst voor de beren bracht en liet zien dat de steun met succes werd verdedigd. Dat is dan ook de reden- dat de digitale valuta nu weer boven de $ 58k staat.

De Bitcoin koers is echter nog niet uit de gevarenzone van de beren. Ze zullen proberen de huidige stijging te vertragen om deze zo snel mogelijk terug te brengen tot onder $ 54k. De kansen hierop zijn echter veel minder waarschijnlijk dan een prijsconsolidatie of een doorbraak naar nieuwe recordhoogtes.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken kleine prijsstijgingen

Andere cryptocurrencies hadden ook een netto opwaartse beweging gedurende de dag, maar het was een beperkte actie en niet veel van hen slaagden erin om een ​​definitieve beweging te maken. Ethereum (ETH, 3%), Binance Coin (BNB, 4%), Cardano (ADA, 5,5%), Polkadot (DOT, 3,5%), Ripple (XRP, 2,5%), Uniswap (SWAP, 5,5%) en Litecoin (LTC, 3,5%) behoorden tot de kleine prijsstijgingen die door de beste altcoins werden gepost. Chainlink (LINK, 13%) was echter een opmerkelijke uitzondering en was de best presterende cryptocurrency van vandaag.

In ander nieuws….

Morgan Stanley uitgelekte memo toont aankomend Bitcoin-aanbod

Een interne memo-lek van de Morgan Stanley-investeringsbank laat zien dat de financiële organisatie op zoek is naar een Bitcoin-investeringsopties, maar alleen voor hun rijke topklanten. De bank met een waarde van $ 4 biljoen zal een van de baanbrekende banken in de VS zijn die die optie aan zijn gebruikers zal geven.

De uitgelekte memo die online circuleert, oorspronkelijk op CNBC, laat zien dat de bank op zoek is naar Bitcoin-gerelateerde investeringen voor haar klanten. Het is echter wel zo dat de bank het aanbod heeft beperkt tot de status van geaccrediteerde investeerder, wat zich vertaalt in personen met een waarde van $ 2 miljoen of meer, samen met een gunstige klantgeschiedenis.

Morgan Stanley sluit zich aan bij andere financiële organisaties en grote bedrijven die investeringsopties in cryptocurrency onderzoeken. Microstrategy, een technologiebedrijf, heeft miljarden dollars in de sector geïnvesteerd en Tesla, de beste elektrische autofabrikant, heeft ook met veel tamtam $ 1,5 miljard in Bitcoin geïnvesteerd.

Zwitserse toezichthouder keurt Bitcoin-banklicentie mogelijk niet goed

De belangrijkste Zwitserse monetaire regulator, de Financial Market Supervisory Authority (FINMA), keurt mogelijk geen banklicenties goed voor een crypto-exchange genaamd Bitcoin Suisse. Ondanks dat het land een van de topbestemmingen is voor cryptocurrency-gerelateerde investeringen, wordt er nog steeds over beraadslaagd en kan van de Zwitserse autoriteiten geen onmiddellijk groen signaal worden verwacht.

Bitcoin Suisse laat zich niet afschrikken, maar heeft zijn aanvraag voorlopig ingetrokken. Volgens CEO Arther Volayan zal het bedrijf in de nabije toekomst opnieuw een bankvergunning zoeken met een meer overtuigende argumentatie. Er is echter geen garantie gegeven van de Zwitserse autoriteiten met betrekking tot eventuele toekomstige banklicenties voor de cryptocurrency-sector.

Een bankvergunning zou een groot voordeel zijn voor een crypto-exchange, omdat het secutitytokens zou laten floreren en verdere wettelijke erkenning zou krijgen in het land en indirect in de wereld zelf.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram