$ 24 miljard van het Amerikaanse stimuleringspakket van $ 1,9 biljoen zou rechtstreeks naar Bitcoin-aankopen kunnen gaan, beweert Japanse financiële gigant

dollars 

Regeringen over de hele wereld beschouwen het onbeperkt printen van geld als de beste manier om op de coronavirus-pandemie te reageren. Terwijl de Verenigde Staten een nieuwe Covid-19-stimuleringspakket lanceren ter waarde van in totaal $ 1,9 biljoen, zijn experts van mening dat een aanzienlijk deel van het stimuleringspakket kan worden gebruikt voor aankopen van cryptocurrency. Volgens een recent onderzoek, uitgevoerd door het Japanse bedrijf Mizuho Financial Group, zou zelfs $ 24 miljard van de fondsen voor coronavirushulp kunnen worden besteed aan het kopen van Bitcoin.

Mizuho Financial Group 

De in Tokio gevestigde Mizuho Financial Group is een van de grootste financieringsmaatschappijen, niet alleen in Japan, maar ook wereldwijd. Het Japanse bedrijf wordt door Forbes ook gerangschikt als een van de 100 grootste bedrijven ter wereld. Onlangs heeft Mizuho de resultaten gepubliceerd van een onderzoek dat bedoeld was om de bedoelingen van de Amerikaanse ontvangers van stimuleringsgeld vast te stellen.

Deel stimuleringsgeld rechtstreeks naar Crypto

Van de enorme noodhulprekening van $ 1,9 biljoen, zal $ 380 miljard rechtstreeks onder individuen worden verdeeld in de vorm van stimuleringschecks. Volgens de enquête zou maar liefst $ 40 miljard van dit bedrag kunnen worden gebruikt voor het kopen van aandelen of cryptocurrencies.

Als het gaat om specifieke investeringen, was Bitcoin verreweg het meest populaire bezit onder de respondenten. Zelfs 60% van alle stimuleringsfondsen die aan cryptocurrencies en aandelen worden uitgegeven - in totaal $ 28 miljard - zou kunnen worden gebruikt voor de aankoop van Bitcoin. Behalve BTC waren technische aandelen zoals PayPal, Mastercard en Square de activa waarin de respondenten het meest geïnteresseerd waren.

Als de cijfers, voorspeld door de Mizuho Financial Group, waar blijken te zijn, zou de marktkapitalisatie van Bitcoin met 2-3% kunnen toenemen, wat zich zou vertalen in een merkbare stijging van de BTC koers.

 In de afgelopen maanden hebben veel experts hun mening uitgesproken dat het losgeslagen covid-gerelateerde gelddrukken een van de belangrijkste factoren is die bijdragen aan de voortdurende Bitcoin-bullrun. Volgens de CEO van Coinbase, Brian Armstrong, zag de beursgigant zelfs een zichtbare piek van $ 1.200 stortingen direct nadat de vorige tranche van $ 1.200 stimuleringscheques in april 2020 aan de Amerikaanse burgers was overhandigd.

De gegevens die door Coinbase zijn verzameld, bevestigen sterk de bevindingen van het onderzoek dat is uitgevoerd door de Mizuho Financial Group. Het wijst er ook op dat ten minste een deel van de ontvangers van stimuluscheques van plan is om het volledige ontvangen bedrag exclusief te besteden aan aankopen in cryptocurrency.

Toekomst 

Het is momenteel niet bekend of het recente wetsvoorstel voor stimuleringsmaatregelen van $ 1,9 biljoen de laatste zal zijn, maar het klinkt onwaarschijnlijk. Het lockdown-beleid dat is ingevoerd onder het voorwendsel een coronaviruspandemie te bestrijden, eist nog steeds zijn tol van de economieën van veel landen over de hele wereld, en de voortschrijdende inflatie zou kunnen blijven resulteren in de stijgende belangstelling voor cryptocurrencies.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram