Bitcoin herstelt zich voor een korte tijd tot $ 60k en Twitter-gebruikers kunnen nu BTC verzenden en ontvangen

Twitter 

Afbeeldingsbron: Esther Vargas onder CC

Bitcoin had eerder vandaag een goede herstelsessie, wat ertoe leidde dat de BTC koers op moment van schrijven bijna $ 60.000 bedroeg. Deze beweging komt slechts een paar dagen nadat de cryptocurrency een koersdaling onderging van het hoogste punt ooit van rond de $ 61,8k naar zo laag als $ 53k op een gegeven moment. Het recente herstel laat echter zien dat stieren zich nu aangemoedigd voelen en mogelijk snel zullen proberen het laatste all time high te overtreffen.

Ander nieuws: Twitter-gebruikers kunnen nu Bitcoin verzenden en ontvangen via een applicatie van derden. Deze ontwikkeling maakt deel uit van het plan van Twitter-CEO Jack Dorsey om van de social media-outlet een bolwerk van cryptocurrency en blockchain-technologie te maken. Daarover later meer.

Ook Anthony Scaramucci, de voormalige Trump-assistent die een trouwe tegenstander werd, heeft onlangs verklaard dat Bitcoin op papier beter lijkt dan goud. Scaramucci gaf deze opmerkingen terwijl zijn investeringsmaatschappij Skybridge Capital zijn investeringen in de cryptocurrency-sector opvoert met honderden miljoenen dollars.

De Bitcoin koers herstelt zich tot $ 60k en daalt dan iets

Bitcoin had over het algemeen een trage dag, maar opnieuw rond het ter perse gaan van dit artikel, zag de cryptocurrency een grote koerspiek, die opliep tot $ 60,2k. Maar naarmate de tijd vorderde bij het schrijven van dit stuk, was Bitcoiniets terug gezakt tot onder de $ 59k. Dit toont de aanzienlijke inspanning van de bulls om de koers overtuigend boven de $ 60k te krijgen. Hoewel de beweging het afgelopen uur is vertraagd, is de algemene trend nog steeds noordwaarts. De beweging onder de $ 53k is nu geneutraliseerd.

In de toekomst staat de situatie er nog steeds hetzelfde voor. Bulls moeten de index overtuigend boven $ 61,18k brengen en dan verder doorpakken. Nu blijkt de $ 60k ook een uitdagende weerstand te zijn, dus verwacht ook wat weerstand rond dat punt. Voor de beren is de stuatie ook nog hetzelfde. Ze moeten de BTC koers overtuigend terugbrengen onder de $ 54k en proberen deze in de volgende stap onder de $ 50k te krijgen. Gezien het momentum op dit moment, zal het echter een zware taak zijn en een enorme inspanning vergen.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins blijven stabiel terwijl sommige kleinere munten astronomische winsten boeken

De meeste van de beste altcoins bleven de hele dag grotendeels stabiel in het licht van een besluiteloze Bitcoin. Sommige kleinere cryptocurrencies hebben de afgelopen 24 uur echter ongelooflijke winsten geboekt. Theta (THETA, 17%), Crypto.com Coin (CRO, 18%), Cosmos (ATOM, 10%) en Chiliz (CHI, 11%) behoorden tot de grootste winnaars in de top 50 cryptocurrency-lijst.

Het merendeel van de rest van de sector boekt gedurende de dag kleine netto stijgingen, afgezien van incidentele sprongen en dalingen van de koers.

In ander nieuws….

Twitter-gebruikers kunnen nu transacties uitvoeren met Bitcoin

Twitter-gebruikers kunnen nu Bitcoin bezitten en verhandelen met behulp van BottlePay, een externe Bitcoin-integratieservice voor sociale mediaplatforms. Dit is voor de eerste keer dat een top social media-outlet met deze functionaliteit doorgaat. De app kan ook worden gebruikt op andere populaire verkooppunten zoals Reddit en Discord zelf.

Interessant is dat een commando "@bottlepay stuur 1.000 sats naar @twitteruser" wordt gebruikt om Bitcoin automatisch van het ene account naar het andere te sturen. De eerste uitvoering van de app verloopt erg goed met naar verluidt meer dan $ 2,4 miljoen aan Bitcoin die al tussen de 20.000 deelnemers is verplaatst. Bottlepay gebruikt het Lightning Network voor snellere en goedkopere Bitcoin-transacties.

Anthony Scaramucci: Bitcoin is beter dan goud

Anthony Scaramucci, CEO van SkyBridge Capital en voormalig Trump White House-functionaris die criticus werd, heeft zich opnieuw lovend over Bitcoin uitgelaten en het vergeleken met goud. Hij is van mening dat Bitcoin beter lijkt te zijn dan Goud, hoe meer je er onderzoek naar doet.

Hij zei:

“Als je het bestudeert, is het in veel opzichten beter dan goud. Het is gemakkelijker op te slaan, je kunt het sneller verplaatsen en die waarde - dat vertrouwde netwerk - groeit."

Hij schatte ook dat er meer dan 125 miljoen Bitcoin-houders in de wereld zijn, maar de verwachting is dat het aantal in de nabije toekomst dramatisch zal toenemen. Het kan oplopen tot 1 miljard in 2025.

Scaramucci had, ondanks dat hij een uitgesproken succesvolle investeringsbankier was, een paar turbulente weken in het witte huis van Trump. Trump gebruikte hem om twee topmensen te ontslaan die hij niet mocht, en ontsloeg aan het eind Scaramucci zelf. Sindsdien is hij anti-Trump geworden en is hij weer een investeringsbankier geworden. Hij stapte in de crypto-sector toen Bitcoin eerder dit jaar nog $ 30k waard was.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram