Skip to main content

Bitcoin nieuws

Grayscale lanceert Chainlink, Filecoin, BAT, MANA en Livepeer-trusts

 

De bekende grote crypto-beleggingsfirma Grayscale uit de Verenigde Staten heeft vijf nieuwe trusts gelanceerd. Dit komt in een periode dat de grootste trust, de Bitcoin (BTC) trust, even niet beschikbaar is voor nieuwe beleggingen. De Grayscale-holding maakte bekend de volgende nieuwe trusts te lanceren: de Chainlink (LINK), Basic attention token (BAT), Decentraland (MANA), Filecoin (FIL) en livepeer (LPT) trusts.

De nieuwe trusts van Grayscale

Wat weten we verder over de nieuwe trusts die door Grayscale zijn opgezet? De minimale investering in deze trusts is 25.000 dollar. Voor de trust bestaat er een jaarlijkse vergoeding van 2,5%. Als we dit vergelijken met de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), die momenteel niet beschikbaar is, dan zien we dat het instapbedrag aanzienlijk lager is. Bij de Bitcoin trust is er namelijk een minimale grens van 50.000 dollar. "Alle fondsen van Grayscale sluiten periodiek voor administratieve doeleinden," vertelde een woordvoerder van Grayscale. In zo'n periode zit GBTC nu. Het fonds bezit op dit moment 655.140 BTC ter waarde van 38 miljard dollar.

Onderzoek naar diverse digitale valuta

Het bedrijf heeft in februari naar buiten gebracht het minstens 23 verschillende digitale activa onderzoekt "voor potentiële nieuwe productaanbiedingen" nu Bitcoin exchange-traded funds (ETF's) populair worden en er nieuwe concurrenten voor Grayscale opduiken. Het bedrijf zei dit als volgt:

"Op elk moment houden we waarschijnlijk een lijst bij van wat 30 of 40 producten kunnen zijn die we op de markt willen brengen", vertelde Grayscale CEO Michael Sonnenshein aan Bloomberg. "We proberen altijd af te stemmen waar we aantrekkelijke mogelijkheden vinden in het ecosysteem van digitale activa en proberen af te stemmen waar investeerders geïnteresseerd zijn om kapitaal in te zetten."

Volgens het bedrijf "zijn er veel Grayscale-producten die historisch gezien een beetje voor hun tijd waren, voordat ze voldoende weerklank begonnen te vinden bij beleggers." De minst bekende onder de vijf nieuwe cryptoassets is bijvoorbeeld livepeer.

"LPT dient als de native digitale valuta voor het Livepeer Network, een subnetwerk op het Ethereum Network. Livepeer heeft als doel een platform te bouwen voor gedecentraliseerde video-uitzendingen en streaming. Door een netwerk van deelnemers te stimuleren, hoopt Livepeer een goedkopere, meer schaalbare en censuurbestendige oplossing te bieden voor video-infrastructuur," legde Grayscale uit.

Toekomst van de crypto markt

Ondertussen zei Digital Currency Group, het moederbedrijf van Grayscale, in maart dat het van plan is om tot 250 miljoen dollar aan aandelen van GBTC te kopen. Hoewel andere trusts, zoals Bitwise, BlockFi, Osprey Bitcoin Trust en Canadese Bitcoin ETF's in opkomst zijn, zijn de Grayscale-trusts tot nu het meest gebruikt onder beleggers. De trusts zijn opgezet om de onderliggende crypto aan te houden, terwijl de waarde van elk aandeel afhankelijk is van de hoeveelheid crypto onder beheer. Ze bieden hierdoor een eenvoudige wijze aan beleggers om zelf te investeren in Bitcoin. Deze trusts zijn dan ook  een belangrijke stap dichter richting algehele adoptie van de crypto markt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram