Bitcoin koers weer boven $ 59k en Deutsche Bank noemt BTC "te belangrijk om te negeren"

 

Afbeeldingsbron: Ias Initially onder CC

De Bitcoin koers is weer boven de $ 59k gekomen, ondanks opnieuw een dag met trage handel op de markt. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie vertoont tekenen van wederom een ​​prijsuitbraak, maar de voortgang is over het algemeen traag. Veel investeerders zijn lang bezig geweest met de cryptocurrency, maar het laatste zetje om het over de oude top heen te krijgen lijkt nog moeilijk.

Ander nieuws: de Duitse megabank Deutsche Bank heeft in een recent analytisch rapport gezegd dat Bitcoin nu te belangrijk is om te negeren. De onderzoekstak van de gigantische financiële dienstverlener is van mening dat de BTC koers ondanks de volatiliteit snel verder zou kunnen stijgen.

Ook is Dan Held, de “Head of Growth” bij crypto-exchange Kraken, van mening dat Bitcoin in een supercycle-event kan oplopen tot $ 1 miljoen vanaf zijn huidige $ 60k-niveau binnen de huidige bull-cyclus. Ondanks de bizarre voorspelling, gelooft Held dat de huidige cyclus anders is dan de vorige en de kans heeft om de komende maanden hyperbolisch te worden.

Bitcoin koers boven $ 59k

Bitcoin staat opnieuw tergend dichtbij $ 60k terwijl het op een nieuwe grote rally jaagt om het naar nieuwe hoogtepunten te brengen. De digitale valuta kent een recordaantal long posities van investeerders, maar de grote stap boven de $ 60k komt maar langzaam. Het cijfer van $ 59.000 is de afgelopen dagen belangrijk gebleken, aangezien de cryptocurrency herhaaldelijk is gestegen, maar vervolgens zijn voortgang keer op keer heeft vertraagd.

Vandaag begon de BTC koers rond de $ 58,1k zonder duidelijk de bedoeling om ergens heen te gaan. Het leed in de vroege ochtend een kleine terugval tot $ 57k voordat het onmiddellijk herstelde. Dit herstel duwde de koers naar $ 59,2k voordat hij opnieuw vertraagde. De rest van de dag wisselde het zwaar, meestal tussen $ 58,5k en $ 59,5k, zonder verrassingen tot aan moment van publiceren van dit artikel.

In de toekomst blijkt de weerstand van $ 60k nu een uitdaging te zijn en het zal wat moeite kosten om er overtuigend boven te komen. Maar als Bitcoin het aankan, zal de volgende weerstand, die toevallig ook het hoogste punt ooit is van $ 61,18k, waarschijnlijk ook effectief worden doorbroken. Deze periode van prijsconsolidatie kan echter nog enige tijd aanhouden, aangezien de bulls onzeker lijken.

Aan de onderkant zullen beren de koers terug proberen te duwen beneden $ 55k en vervolgens naar de ondersteuning van $ 53k. Als een beweging onder dit niveau overtuigend wordt bereikt, kunnen de bears vertrouwen hebben en een BTC koers lager dan $ 50k initiëren, maar dit is veel minder waarschijnlijk vanwege een mix van marktindicatoren en marktsentiment.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins blijven stabiel

De rest van de cryptocurrency-markt bleef gedurende de hele dag stabiel, met enkele opmerkelijke uitzonderingen. Polkadot (DOT, 7,5%), Uniswap (SWAP, 13%), Terra (LUNA, 10%) en Crypto.com Coin (CRC, 10%) behoorden tot de grote winnaars van vandaag. Er waren helemaal geen grote verliezers in de top 20 cryptocurrencies. De rest van de markt bleef gedurende deze tijd grotendeels stil. Ze wachten naar alle waarschijnlijkheid op een signaal van Bitcoin voordat ze hun rally noordwaarts voortzetten.

In ander nieuws….

Deutsche Bank: Bitcoin is te belangrijk om te negeren

Volgens een gedetailleerd onderzoek van de vooraanstaande Duitse financiële dienstverlener Deutsche Bank betekent de stijging van de Bitcoin-marktkapitalisatie boven de $ 1 biljoen dat het simpelweg te belangrijk is geworden om nu nog te negeren. Het rapport was getiteld "The Future of Payments: Series 2 Part III. Bitcoins: kan het Tinkerbell-effect een zichzelf vervullende voorspelling worden? "

Volgens de analyse groeide het activum, ondanks de volatiliteit van Bitcoin, in aanzien en was het simpelweg te groot om te negeren. Het merkte ook op dat de Bitcoin koers in de nabije toekomst waarschijnlijk aanzienlijk zou stijgen, aangezien steeds meer fondsbeheerders en andere conventionele beleggers erbij betrokken raken.

Kraken Executive: Bitcoin kan in deze cyclus $ 1 miljoen bereiken

Volgens Dan Held, Head of Growth bij cryptocurrency exchange Kraken, kan Bitcoin tijdens deze huidige bullish fase in een "supercycle" wel $ 1 miljoen bereiken. Hij gelooft dat deze cyclus verschilt van eerdere prijsbewegingen en het potentieel heeft om naar dit niveau te exploderen vanaf het huidige niveau van ongeveer $ 60k.

Deze prijsvoorspelling is nog verre van realiteit, maar er zijn enkele verschillen tussen deze tijd en eerdere bull runs van 2012-13 en 2017-18. Hij is echter nogal bearish over de toekomst van altcoins en zei dat ze een “crypto mass extinction event”  zouden meemaken waarin slechts een handvol van deze valuta's zouden overleven.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram