Skip to main content

Bitcoin nieuws

Visa CEO denkt dat cryptocurrency "mainstream" wordt en is van plan om Bitcoin te gebruiken bij 70 miljoen winkels

Visa 

AI Kelly, de CEO van Visa, denkt dat de populariteit van cryptocurrency snel groeit en dat het voor het einde van vijf jaar "mainstream" zal worden. De CEO streeft er met name naar om deel uit te maken van de groei als die komt.

Hij onthulde dat het betalingsbedrijf bezig is met het mogelijk maken van aankopen en gebruik van Bitcoin (BTC) in winkels met het Visa-teken.

De CEO maakte de informatie bekend toen hij op de Leadership Next-podcast verscheen, georganiseerd door Ellen McGirt en Elan Murray. Kelly werd ook gevraagd naar de positie van zijn bedrijf, gezien de snelle koersstijging van Bitcoin. Kelly verdeelde virtuele valuta in twee bundels.

Bitcoin is digitaal goud en een speculatieve asset

Bitcoin valt in de categorie, die bekend staat als de categorie digitaal goud. Hierin fungeert het als "speculatieve asset". Hij merkte op dat zijn bedrijf zich concentreert op deze optie en zich voorbereidt om BTC-aankopen wereldwijd mogelijk te maken bij Visa-merkwinkels.

 

Afgezien van Bitcoin-aankopen, ontwikkelt het een relatie met een paar wallet-providers. Deze aanpak is bedoeld om de portefeuilles in staat te stellen de toonaangevende cryptocurrency onmiddellijk om te zetten in fiat en beschikbaar te maken voor gebruik in 70 miljoen verkooppunten die Visa ondersteunen.

De tweede categorie is "digitale valuta". Kelly legde uit dat deze klasse van cryptocurrencies een "sterke" use case heeft in de betalingssector.

In tegenstelling tot de digitale goudklasse waar Visa werkt "met enkele" BTC-portefeuilles, merkte Kelly op dat het "met veel spelers werkt" in de tweede categorie. De CEO zei dat ze met ongeveer 35 spelers werken, eraan toevoegend dat deze categorie bestaat uit stablecoins met een fiat-back-up.

De opvattingen van Kelly weerspiegelen die van het bedrijf tijdens de Q1-boodschap aan aandeelhouders van dit jaar. Tijdens de oproep bevestigde het bedrijf dat het van plan is crypto-exchanges en wallets te gebruiken om cryptocurrency-aankopen te vergemakkelijken "met behulp van hun Visa-inloggegevens."

De partnerschappen zijn er ook op gericht cryptohouders in staat te stellen Visa-verkooppunten te gebruiken om hun crypto-bezit in contanten om te zetten en te gebruiken in ongeveer 70 miljoen winkels verspreid over de hele wereld.

Visa kiest geen "winnaars en verliezers"

De podcast-hosts vroegen ook naar Visa's standpunt over het vermogen van virtuele activa om transactiekosten te verlagen, aangezien dit de vergoedingen die aan MasterCard en Visa worden betaald, zal verlagen. Kelly zei dat Visa geen "winnaars en verliezers kiest".

Hij voegde eraan toe dat hij niet precies weet in welke mate cryptocurrencies mainstream zullen worden. De CEO vraagt zichzelf ook af of het bedrijf na vijf jaar "gaat zeggen" dat het geen big deal was? Of wordt het extreem mainstream? "

Kelly gaf toe dat hij niet "slim genoeg" is om zeker te zijn van de toekomst, maar hij is zo intelligent om Visa in het middelpunt te plaatsen, zodat "als het van de grond komt", dat het bedrijf zal "helpen om dat geld te verplaatsen".

 

De CEO van Visa vergeleek het huidige Visa met zijn vorige mandaat en merkte op dat het bedrijf "helemaal om mensen draait" en dat zijn producten zijn geconfigureerd om hen te helpen bij het "kopen en verkopen van goederen en diensten". Volgens de CEO wil het bedrijf in het middelpunt staan ​​van alle geld-bewegingen wereldwijd.

De directeur voegde eraan toe dat hij denkt dat Visa "een goede start maakt".

Morgan Stanley biedt BTC-investeringsopties aan haar klanten

Terwijl Visa zich concentreerde op het verplaatsen en kopen van cryptocurrency, maakt Morgan Stanley, een investeringsbank met ongeveer 4 biljoen US dollar aan AUM (activa onder beheer), zich op voor klantgerichte Bitcoin-fondsen.

Volgens CBNC is de bank de eerste in haar klasse in de Verenigde Staten die "vermogensbeheerklanten" indirecte toegang biedt tot de toonaangevende virtuele valuta. De financiële instelling begint met drie Bitcoin-fondsen; het Galaxy Bitcoin Fund LP (GBF), Galaxy Institutional Bitcoin Fund LP (GIBF) en het FS NYDIG Select Fund.

Met name het derde fonds heeft banden tussen NYDIG (New York Digital Investments Group) en FS Investments, een vermogensbeheerder. Mensen die bekend zijn met de gebeurtenissen citerend, zei CNBC dat de fondsen een direct antwoord zijn op de eisen van de klant.

Het verschil tussen de fondsen is onder meer de minimale saldi. De GIBF heeft minimaal 5 miljoen US dollar nodig, terwijl de andere twee minimaal $ 25.000 nodig hebben.

Om voor deze service in aanmerking te komen, moet een account ouder zijn dan zes maanden. De financiële instelling beperkt de investeringen in de fondsen echter tot maximaal 2,5 procent van het totale netto-vermogen van een investeerder.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram