Bitcoin daalt naar $ 57k en Mike Novogratz zegt dat stijgende BTC koers financieel wanbeleid van Amerikaanse overheid bloot legt

astronaut vliegt op dollarbiljet 

De Bitcoin koers daalde in het weekend tot ongeveer $ 57.000, omdat de cryptocurrency er niet in slaagde om boven de $ 60.000 uit te komen en de bull-run nieuw leven in te blazen. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie was getuige van een algehele vertraging van de handelsactiviteit, aangezien het blijft consolideren tussen $ 56- $ 59k zonder duidelijke indicatie over de onmiddellijke toekomst.

Ander nieuws, volgens een laatste verklaring van Mike Novogratz, Bitcoin early adopter en CEO van Galaxy Digital, heeft Bitcoin een nieuwe use case. De nieuwe functie laat zien hoe de Amerikaanse regering omgaat met haar financiële verantwoordelijkheden. Kortom, het vertaalt zich in een scenario dat als de Bitcoin koers blijft stijgen, dit betekent dat de omgang met de dollar door de Amerikaanse overheid in de loop van de tijd zwakker wordt. Daarover later meer.

Coinbase stelt​ zijn geplande beursgang iets uit, nadat de US Commodities and Futures Exchange (CFTC) het een boete van $ 6,5 miljoen heeft opgelegd wegens onjuiste rapportage van het beursvolume en zelfhandelspraktijken.

Bitcoin slaagt er niet in om een ​​belangrijke doorbraak van $ 60k te realiseren

Bitcoin heeft de afgelopen 48 uur geen significante doorbraak bereikt. De digitale valuta bevindt zich nu al meer dan een week op deze plek en gaat momenteel nergens heen. De huidige impasse wordt het best zichtbaar door te kijken naar de handelssessie van gisteren, toen de cryptovaluta veel tijd rond de $ 59k besteedde voordat hij eerder op de dag stoom verloor.

Gedurende de twee laatste dagen bleek er een grote weerstand op meer dan $ 59k te liggen en de bulls probeerden daar overheen te komen. Maar uiteindelijk faalden ze en zakte de koers terug onder de $ 58.000. Op het moment van schrijven wordt het verhandeld tegen ongeveer $ 57,5k en het gaat momenteel absoluut nergens heen met deze lage handelsvolumes.

In de toekomst moeten de bulls de weerstand van $ 60k overwinnen op een overtuigende wijze en met een hoog volume, en dan doorgaan naar het hoogste punt ooit van $ 61,8k. De beren aan de andere kant moeten eerst de inkomende rally blijven blokkeren en vervolgens de koers naar beneden duwen onder $ 55k en vervolgens onder $ 53k, wat een belangrijk ondersteuningsniveau is.

Maar zolang het smalle bereik van $ 54k- $ 60k intact blijft, zal er geen duidelijke richting worden bepaald voor de Bitcoin koers en zitten we vast in een consolidatiefase.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken matige verliezen

Terwijl de bulls wat stoom verloren met Bitcoin, reageerde de rest van de digitale valutamarkt ook en boekte ze zelf gematigde verliezen. Alle grote munten, vooral in de top 20 cryptocurrencies, boekten de afgelopen 48 uur matige verliezen. Theta (THETA, 12,5%), Terra (LUNA, 3%) en VeChain (2,5%) bleven de enige drie munten die gedurende deze tijd een aantal positieve zetten plaatsten.

In ander nieuws….

Bitcoin is nu de rapportkaart van de Amerikaanse dollar

Ander nieuws: Mike Novogratz, Bitcoin-miljardair en CEO van Galaxy Digital heeft een interessante beschrijving van de Bitcoin-fiat-relatie gebruikt. Volgens hem zijn de koerstrends van Bitcoin in feite een rapport van de prestaties van de Amerikaanse dollar. Het betekent dat als Bitcoin op de lange termijn goed presteert, dit betekent dat het beheer van de fiscale operaties van de Amerikaanse schatkist en de Federal Reserve slecht is en steeds meer staatsschulden toevoegt, wat resulteert in een verzwakte vraag naar de dollar.

Novogratz maakte deze opmerkingen tijdens een recent interview met CNBC's Squawk Box. Novogratz was een vroege investeerder in Bitcoin en is sindsdien miljardair geworden vanwege zijn initiële investeringen. Hij noemde Bitcoin "een rapport van hoe burgers denken dat de overheid bezig is met het beheren van hun financiën."

Het is een heel interessante invalshoek om naar te kijken, omdat dit laat zien dat de problemen met de Amerikaanse dollar alleen maar toenemen met de tijd. Alleen al tijdens deze pandemie besloot de Amerikaanse regering in plaats van geld van andere kanalen af ​​te leiden, verschillende stimuleringspakketten van meerdere triljoenen dollars “te creëren” die een langetermijneffect op de economie zullen hebben. Het aantal Bitcoins daarentegen, is maar zeer beperkt (max. 21 miljoen) ​​en niemand kan het uit de lucht toveren. Dit is de reden waarom de waarde van Bitcoin naar verwachting in de loop van de jaren constant zal toenemen ten opzichte van de dollar, en in feite ook andere fiat-valuta's zoals de euro en het Britse pond.

Coinbase vertraagt ​​beursgang na een CFTC-boete van $ 6,5 miljoen

Coinbase, een van 's werelds grootste beurzen, heeft zijn onmiddellijke plannen voor een openbare aandelenemissie stopgezet. De stap komt nadat de Amerikaanse federale toezichthouder Commodities and Futures Trading Commission (CFTC) een forse boete van $ 6,5 miljoen op de beurs heeft opgelegd voor verschillende ernstige overtredingen en zijn activiteiten heeft laten vervallen.

Volgens CFTC kreeg de beurs een boete vanwege de onjuiste rapportage van beursvolumes en zelfhandelacties. Coinbase heeft een langetermijndoelstelling om naar de beurs te gaan in de VS, maar het zal zich opnieuw moeten hergroeperen na de laatste boetes.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram