Skip to main content

Bitcoin nieuws

Skybridge Capital is van plan om Bitcoin ETF op te zetten

Bitcoin ETF

Zoals je wellicht al wel mee hebt gekregen is er de laatste tijd steeds meer vraag naar een Bitcoin ETF in de Verenigde Staten. Dit zou het voor beleggers namelijk een stuk eenvoudiger maken om ook te beleggen in Bitcoin of andere cryptocurrencies, zonder te hoeven werken met crypto-exchanges en wallets. Skybridge Capital heeft een S-1 registratieformulier ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC) voor een Bitcoin exchange-traded fund (ETF). De aanvraag laat zien dat de ETF gewone aandelen op NYSE Arca wil noteren.

Veel interesse in Bitcoin

Skybridge Capital en zijn oprichter Anthony Scaramucci zijn de laatste tijd erg enthousiast over Bitcoin (BTC) en zelfs nog meer na de succesvolle lancering van het Skybridge Capital Bitcoin Fund door het bedrijf. Eind februari zei Scaramucci in een interview dat hij een BTC koers van $100.000 verwacht dit jaar. Op 19 maart 2021 diende Skybridge Capital een S-1 registratieprospectus in voor een Bitcoin exchange-traded fund (ETF). Skybridge Capital zal behoren tot het lijstje bedrijven dat wacht op goedkeuring voor het opzetten van hun eigen Bitcoin ETF.

Wat houdt de registratie in?

De S-1 registratie die vrijdag werd ingediend laat zien dat de ETF de "First Trust Skybridge Bitcoin ETF Trust" zal worden genoemd. Het is nog niet bekend onder welke ticker code je de ETF straks kunt vinden. Skybridge hoopt gewone aandelen te noteren op NYSE Arca. Omdat er geen voorgeschiedenis bestaat, kunnen gewone aandelen van de Skybridge Bitcoin trust worden verhandeld met een korting ten opzichte van hun intrinsieke waarde ("NAV"). Na afloop van de registratie plaatste het bedrijf een bericht op Twitter over de nieuwe trust: "De trust is een 'opkomend groeibedrijf'. Die term wordt ook gebruikt in de Jumpstart Our Business Startups Act (de "JOBS Act").

De registratie legt de risico's uit die gepaard gaan met de "Skybridge Bitcoin ETF Trust”, dit doen ze als volgt: "Bitcoin is een nieuwe technologische innovatie met een beperkte geschiedenis. Er is geen zekerheid dat het gebruik van bitcoin zal blijven groeien. Een inkrimping van het gebruik van bitcoin kan resulteren in een verhoogde volatiliteit of een daling van de prijs van bitcoin, wat een negatieve invloed kan hebben op de waarde van de gewone aandelen”, aldus de registratie

Scaramucci z’n tweet over Elon Musk

Voorafgaand aan de indiening, heeft Anthony Scaramucci het op Twitter ontzettend veel over Bitcoin gehad en gespeculeerd dat de firma Spacex van Elon Musk Bitcoin op de balans heeft staan. Hij zei hierover het volgende:

"Ik heb begrepen dat Spacex Bitcoin bezit op zijn balans. Elon Musk bezit meer dan 5 miljard dollar aan bitcoin via Tesla, SpaceX, en persoonlijk”.

Scaramucci legde uit dat meer bedrijven bitcoin aan zouden moeten houden. Skybridge Capital beheert $ 600 miljoen in Bitcoin. De Skybridge-oprichter ging verder in op zijn BTC koers voorspelling van $100k en zei:

"Ik houd het bij $100.000, want als ik mensen vertel wat ik echt denk... dan gaan ze denken dat ik gek ben."

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram