Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin zit vast tussen $ 57k - $ 58k en de Amerikaanse Fed-voorzitter noemt Bitcoin een mogelijke vervanger van goud, maar niet van de dollar

 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

Bitcoin bleef vandaag een groot deel van de dag verankerd in de smalle range van $ 57k- $ 58k, na weer een dag van trage handel op de cryptocurrency-markten. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie consolideert zich rond een smal bereik en alleen een grote beweging naar beneden of naar boven kan helpen bij het bepalen van de toekomstige richting van de Bitcoin koers.

Ander nieuws: Bitcoin-criticus en voorzitter van de machtige Amerikaanse Federal Reserve Bank Jerome Powell gelooft dat Bitcoin meer een substituut is van goud dan van de Amerikaanse dollar zelf. Maar hij ging ook verder met de gebruikelijke kritiek op de cryptocurrency met betrekking tot de volatiliteit en steun ervan. Daarover later meer.

Bitcoin-zoekopdrachten in Turkije zijn de afgelopen 24 uur met meer dan 500% gestegen nadat de lokale fiat-valuta Lira fors was gedaald en meer dan 15% waarde had verloren ten opzichte van andere belangrijke valuta. De koersdaling kwam nadat de Turkse president Erdogan het hoofd van de reservebank had ontslagen.

Bitcoin zit vast tussen $ 57k en $ 58k

Bitcoin bleef de hele dag verankerd in het maar al te bekende handelsbereik van ongeveer $ 57k- $ 58k. Het digitale activum consolideert aanzienlijk rond dit smalle bereik, ondanks het feit dat het een week of zo geleden recordhoogtes boekte.

Bitcoin trok zich een paar dagen geleden terug naar dit niveau en consolideert sindsdien grotendeels rond deze koers Het lijkt erop dat de stieren een adempauze nemen voordat ze verder gaan met debull-run. De beren trokken de BTC koers terug, maar deze beweging was beperkt en zodanig dat alle aanzienlijke steunniveaus intact bleven.

De dag begon met Bitcoin rond $ 57,6k en bleef de hele dag binnen $ 1000 van dit niveau. Dit vertaalt zich in een volatiliteit van minder dan 3% gedurende de dag vanaf het startpunt, wat vrij laag is voor de cryptocurrency-sector. Dus nu de volatiliteit afneemt en het handelsbereik dagelijks wordt beperkt, lijkt het erop dat de consolidatie voorlopig doorgaat. Inmiddels is de BTC koers, tijdens het schrijven van dit stuk, naar beneden toe gebroken en het lijkt nu steun te vinden op $54k.

In de toekomst wordt verwacht dat Bitcoin zijwaarts zal blijven handelen voordat een eventuele prijstrend kan worden bevestigd, opwaarts of neerwaarts. Aangezien Bitcoin weg-migreert van crypto-exchanges en gebruikers nog steeds flink HODL-en, is een stijging naar nieuwe hoogten de meest waarschijnlijke kanshebber, vooral met het sterke steunniveau van $ 54k intact. Als de cryptocurrency onder dit sleutelniveau komt, kunnen er weer beren in het spel komen.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins posten gemengde cijfers

Andere cryptocurrencies hadden eerder op de dag een relatief meer open handelssessie. Veel cryptocurrencies bewogen echter de hele dag grotendeels traag, vooral de meeste van de top 10, waaronder Ethereum (ETH, -1%), Binance (BNB, 2,5%), Cardano (ADA, 3%), Polkadot (DOT, -1%) en Litecoin (LTC, -1%). Maar enkelen boekten enkele grote stijgingen, waaronder Ripple (XRP, 17%), Theta (THETA, 18%) en Uniswap (SWAP, 9%) en tot op zekere hoogte VeChain (VET, 9%).

In ander nieuws….

Fed-voorzitter Jerome Powell gelooft dat Bitcoin een substituut is voor goud in plaats van de dollar

De voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell, de machtige organisatie die het monetaire beheer van de hele toeleveringsketen van de Amerikaanse dollar controleert, gelooft dat Bitcoin geen concurrent is van de dollar, maar eerder van goud. Hij uitte echter nog steeds grote twijfels over het crypto-project en zei dat het door niets wordt gedekt en zeer volatiel is. Hij gaf deze opmerkingen tijdens een openbaar evenement van de Bank for International Settlements (BIS).

De huidige voorzitter van de Fed is een bekende Bitcoin criticus en maakt deel uit van wat wordt genoemd de “legacy Economics-predikers” met een duidelijk doel van Amerikaanse dominantie door de reserve-currency status van de dollar. Dus zelfs als ze zien dat Bitcoin de huidige orde uitdaagt, zeggen ze dit soort dingen om de aandacht af te leiden van de kwetsbare dollar naar goud, de algemeen aanvaarde universele veilige asset in de wereld.

Dus voor mensen als Powel zou Bitcoin voor goud moeten gaan en niet voor dollar, omdat het niet de capaciteit heeft om als een dagelijkse transactionele valuta te fungeren. Hoewel het waar is dat het Bitcoin-netwerk traag is en eenvoudigweg de honderden miljoenen transacties die momenteel via een valuta als de Amerikaanse dollar worden gedaan, niet aankan. Maar Bitcoin kan zijn mogelijkheden binnenkort uitbreiden met het Lightning-netwerk en snellere, meer flexibele tokens die worden ondersteund door BTC zelf.

Wat de volatiliteit betreft, is dat ironisch genoeg mede afkomstig van een plaats als de Federal Reserve die al twee miljarden stimuleringspakketten in de Amerikaanse economie heeft gepompt door middel van kwantitatieve versoepeling. Het is in feite alsof de Fed geld uit de lucht tovert en probeert om grote fall-outs die eruit voortvloeien te onderdrukken. Tot 15% van de nieuwe dollars werd gewoon geprint en aan het systeem toegevoegd. Dus zelfs als we de problemen nu niet volledig  kunnen zien en  begrijpen, zullen ze zich de komende jaren snel genoeg manifesteren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram