Prijzen van op NFT gebaseerde tokens stijgen naarmate de Digital Art gekte voortduurt

Non Fungibel Token (NFT) 

Non Fungibel tokens (NFT's) worden geleidelijk aan, massaal geaccepteerd naarmate de de digitale valuta sector blijft groeien. Ze werden ooit beschouwd als het vage deel van het bredere blockchain-ecosysteem, maar dat is veranderd. De bredere erkenning wordt aangewakkerd door het gevoel van eigendom van een digitaal activum.

Evenzo hebben cryptovaluta die aan NFT's zijn gekoppeld een toegevoegde waarde en dat is terug te zien aan de prijzen op de markt. Voor een immaterieel kunstwerk worden op NTF gebaseerde tokens verkocht tegen prijzen die velen als ondenkbaar beschouwen.

NTF-kunst wordt nu voor miljoenen verkocht, zoals blijkt uit de verkoop van een kunstwerk dat eigendom is van een digitale kunstenaar die bekend staat als Beeple. De collage van het werk van de kunstenaar is verkocht voor maar liefst $ 69,3 miljoen. Na de recordverkopen van Jeff Koons en David Hockney werd het JPG-bestand de op twee na grootste kunstverkoop van een levende kunstenaar.

De belangen in NTF's groeien nog steeds gestaag, wat suggereert dat de markt in de toekomst waarschijnlijk meer recordverkopen zal zien.

NTF-gerelateerde tokens verkennen nieuw terrein

Blockchain-onderzoeksbureau Kaiko heeft onlangs gegevens vrijgegeven die bevestigen dat NTF-gerelateerde tokens zijn gestegen in lijn met de ongekende verkoop in digitale kunst. Evenzo heeft een virtueel platform dat spelers in staat stelt NTF's te kopen, genaamd Decentraland, een enorme stijging gezien van de koers van zijn MANA-token.

Ook bereikte Flow op 13 maart een recordhoogte van $ 37,73, wat een stijging van 216% betekent. Raribe (RAR) bereikte onlangs $ 38,02, wat een indrukwekkende winst van 825% vertegenwoordigt van 1 februari tot 15 maart.

In een recente blogpost van Kaiko stelde het platform dat NFT algemeen wordt erkend. Het is "het pop-culturele lexicon binnengegaan na de historische verkoop van een NFT door de digitale kunstenaar Beeple bij Christie's", voegde Kaiko eraan toe.

NFT platform tokens dienen een belangrijk doel voor beloning en bestuur binnen het NFT-ecosysteem. Ze worden ook gebruikt als een maatstaf voor het sentiment binnen de NFT-industrie. The Tie verklaarde dat het aantal keren dat NTF's in de media zijn genoemd het afgelopen jaar met meer dan 100 keer is gestegen.

De NFT-rage gaat door

De NFT-manie laat inmiddels krankzinnige uitwassen zien, zoals terwijl een man uit Brooklyn die het geluid van de scheten van zijn vrienden een jaar lang verzamelde en opsloeg. Hij verzamelde ze tot een audiobestand van 52 minuten en bood het aan op een veiling. Hoe gek het ook klinkt, iemand heeft al $ 183 geboden voor de scheetcollectie.

Andere audio- en virtuele collecties, die voorheen geen enkele cent waard waren, zijn opgedoken en krijgen serieuze biedingen. Het toont het niveau waar naartoe de NTF's in de loop der jaren zijn gegroeid.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram