Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers daalt onder $ 55k en Manchester City kondigt een nieuw digitaal fan-token aan

Manchester city 

Afbeeldingsbron: Guts Gaming onder CC

Bitcoin daalde eerder vandaag tot $ 53k voordat hij op het moment van schrijven steeg tot ongeveer $ 56k. De grootste cryptocurrency ter wereld had eerder op de dag een grotendeels korte bearish dag, maar de beweging zelf was zwak en faalde net boven de belangrijkste steun van $ 53k. De onmiddellijke vooruitzichten van Bitcoin zijn daarom niet aanzienlijk veranderd als gevolg van deze neerwaartse beweging.

Ander nieuws: Manchester City, de huidige leider van de Engelse Premier League (EPL), heeft een nieuw digitaal token aangekondigd voor zijn fans over de hele wereld. De lancering wordt gedaan in samenwerking met Socios, een bedrijf dat sportclubs helpt tokens te lanceren om hun fans sterker aan zich te binden en hen een aandeel in de club te geven.

Het is ook bekend dat institutionele managers maar liefst $ 58 miljard aan Bitcoin-investeringen hebben volgens een laatste studie van Coinshares. Daarover later meer.

XRP-gebruikers over de hele wereld verenigen zich en zijn een hashtag gestart om crypto-exchanges te eisen om de cryptocurrency opnieuw te noteren. Het valt nog te bezien of de beurzen zullen reageren op dit groeiende verzoek van de XRP-fans.

Bitcoin zakt tot onder $ 55k

Bitcoin had eerder vandaag een grotendeels bearish dag, omdat de cryptocurrency in de dagen ervoor worstelde en faalde om boven $ 60k te breken. De BTC koers begon rond het $ 56,5k-territorium voordat hij snel een daling onderging tot in de vroege ochtend om zo laag als $ 53,5k te komen. De rest van de dag kende het digitale activum echter een scherp herstel en nu is het weer rond de $ 56k op het moment van schrijven. De totale netto verandering van de koers is dus minder dan 1% op 24-uursbasis.

De langetermijn-situatie voor Bitcoin blijft hetzelfde; bulls moeten de koers overtuigend boven de $ 60k duwen om de langetermijnrally van de cryptocurrency voort te zetten. Aan de andere kant moeten de beren de koersstijging vertragen en deze geleidelijk onder de $ 53k brengen, op een overtuigende manier om het tij, in ieder geval op korte termijn, te keren. Alle andere bewegingen zoals die eerder vandaag zijn waargenomen, zullen als zijwaartse handel worden beschouwd en kunnen niet worden beschouwd als een trendverandering.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken verliezen

De overgrote meerderheid van de cryptocurrency-markt, afgezien van Bitcoin, boekte gedurende de dag verliezen, variërend van laag tot hoog. Ethereum (ETH, -4%), Binance Coin (BNB, -5%), Cardano (ADA, -4,5%), Polkadot (DOT, -5,5%), Ripple (XRP, -8%), Uniswap (SWAP, -6%) en Litecoin (LTC, -5%) behoorden tot de grootste verliezers van vandaag.

De enige grote prijsstijging was voor Theta (THETA) die 22% steeg en Litecoin inhaalde om voor het eerst in zijn korte geschiedenis een top 10 cryptocurrency te worden.

In ander nieuws….

Manchester City kondigt digitaal fan-token aan

Manchester City, een van de beste clubs in Europa en in de wereld, heeft een nieuw fan-tokenaanbod aangekondigd voor zijn volgers over de hele wereld. Deze tokens worden gratis aan geregistreerde Manchester City-fans gegeven. Digitaal tokenplatform Socios wordt gebruikt om dit token te lanceren en de fans de kans te geven digitale stakeholders te worden.

Socios helpt voetbalclubs om digitale tokens voor hun fans te lanceren. Andere grote Europese clubs zoals FC Barcelona en Juventus hebben hun digitale tokens al gelanceerd en het wordt snel een nieuwe trend.

Institutionele managers hebben meer dan $ 58 miljard in crypto

Volgens een recent rapport van CoinShares hebben institutionele managers nu meer dan $ 58 miljard aan crypto-activa. Het overweldigend favoriete bezit voor deze grootschalige investeerders is nog steeds met een aanzienlijke marge Bitcoin, stelt het rapport.

Verreweg de grootste van dergelijke institutionele beleggers zijn Microstrategy, Coinbase Custody, Grayscale en een paar andere grote namen. Allen hebben momenteel miljarden investeringen in de sector. Grayscale alleen al heeft meer dan $ 44 miljard aan activa onder beheer in de cryptocurrency-sector, met meer dan $ 38 miljard in Bitcoin zelf.

XRP-gebruikers eisen een nieuwe notering op grote crypto-exchanges

Ripple XRP-gebruikers slaan over de hele wereld de handen ineen om een ​​nieuwe notering van de cryptocurrency op grote beurzen te eisen, nadat veel van deze exchanges ervoor hadden gekozen om XRP van de lijst te schrappen n.a.v. een juridische strijd die is geïnitieerd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

De gebruikers begonnen in grote getale een trend op sociale media #RelistXRP en kregen veel bijval op Twitter en andere kanalen. Veel beurzen hadden de cryptocurrency eerder van de lijst geschrapt, maar kunnen nu onder druk komen te staan ​​om deze snel weer op de lijst te zetten, vooral als de SEC-zaak in de rechtbank wordt afgewezen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram