Skip to main content

Bitcoin nieuws

Tesla start met het accepteren van Bitcoin als betaling voor z'n auto's

Tesla 

Tesla, de bekende Amerikaanse elektrische auto fabrikant, heeft bij monde van zijn CEO Elon Musk bekendgemaakt dat het bedrijf is begonnen met het accepteren van Bitcoin als betaling voor z’n  auto’s.

Musk maakte dit bekend via Twitter:

 

De hele vloot van elektrische auto’s (Model S, Model Y, Model 3 en Model X) kunnen nu dus worden gekocht m.b.v. de grootste en meest bekende cryptocurrency.

Eerdere aankondiging van het bedrijf

Begin Februari kondigde het bedrijf al aan dat het BTC-betalingen zou gaan accepteren voor z’n producten. Deze aankondiging werd toen tegelijkertijd gedaan met het bericht dat Tesla 1,5 miljard dollar had geïnvesteerd in Bitcoin. Dat bericht deed de Bitcoin koers toen sterk oplopen.

De reacties op de aankondiging in Februari waren gemengd. De cryptogemeenschap vond het uiteraard fantastisch en zag daarin een grote stap voorwaarts op weg naar mainstream adoptie van cryptocurrencies. Er kwam echter ook kritiek van crypto-sceptici die de stap van Tesla onverantwoord vonden.

Musk heeft zich hierdoor echter blijkbaar niet uit het veld laten slaan, want hij zet zijn plannen voor het accepteren van BTC, als betaling voor de Tesla auto’s, gewoon door. Daarbij kondigde hij in zijn tweet aan dat de op deze manier verkregen Bitcoins niet zullen worden omgezet in fiat-valuta, maar zullen worden toegevoegd aan de al aanzienlijke BTC-reserve van het bedrijf.

 

 

Even later tweette Musk dat de Bitcoin betalingsoptie later dit jaar ook beschikbaar komt buiten de VS:

 

 

Er doen inmiddels ook geruchten de ronde dat Elon Musk’s SpaceX Bitcoin zou hebben gekocht. Wellicht dat daar eerders nog een persbericht over naar buiten komt.

De Bitcoin koers is inmiddels, mede onder invloed van het Tesla nieuws, sterk opgelopen en staat nu, op het moment van schrijven, op een stand van $ 56.067.

 

Bitcoin koers grafiek

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram