Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers fluctueert en Tesla begint Bitcoin te accepteren van Amerikaanse klanten

Tesla en Bitcoin 

Afbeeldingsbron: Jernej Furman onder CC

De Bitcoin koers had vandaag een relatief volatiele dag, vooral in de laatste uren. Het grootste deel van de dag bleef het voornamelijk steken tussen $ 54k- $ 56k. Echter, vanaf ongeveer 21:00 uur ging de koers hard onderuit en moest weer helemaal terug naar de steun op $ 53k.

Ander nieuws: Elon Musk tilt de acceptatie van Bitcoin naar een hoger niveau, omdat hij aankondigde dat Amerikaanse gebruikers in Bitcoin kunnen betalen voor hun Tesla-auto's. Hij kondigde ook aan dat betalingen in Bitcoin niet zullen worden omgezet in fiat-valuta en in cryptocurrency-vorm zullen blijven. Daarover later meer.

Ook tennis-superster Serena Williams is een grote investeerder geworden in een crypto-startup genaamd Lolli. Het jonge bedrijf haalde meer dan $ 5 miljoen aan totale financiering op van Williams, haar man en een paar beroemde youtubers.

Bitcoin koers zakt terug naar steunniveau op $ 53.000 

Bitcoin bleef het grootste deel van de dag vastzitten onder $ 56k voordat het een laat herstel onderging. Het belangrijkste digitale activum begon de afgelopen 24 uur rond de $ 55,8k en tikte nog even $ 57,2k aan, voordat het weer wat terug zakte. Later op de avond zakte de BTC koers echter fors in en moest het helemaal terug naar de sterke steun op $ 53K.

Een flink verlies werd ook geboekt in de vroege uren van de dag, wanneer de oostelijke markten open zijn en recordhandelsvolumes rapporteren. De Bitcoin koers daalde tot onder $ 56k rond 7 uur s ‘ochtends en tikte even $ 53,8k aan. Echter, vergelijkbaar met voorgaande dagen, onderging de cryptocurrency kort daarna een herstel en steeg tot $ 57,2k. Daarna volgde een langzame daling die later op de avond fors versnelde en de koers terug bracht tot de steun op $ 53.000 

De situatie waarin Bitcoin verkeerd is vooralsnog niet wezenlijk veranderd. De Bulls moeten de koers in de nabije toekomst boven de $ 60k brengen en vervolgens naar het hoogste punt ooit van rond de $ 61,8k en daarboven. De bears zullen daarentegen proberen het consolidatieproces te verlengen en vervolgens proberen om overtuigend een grote koersdaling onder de $ 53k te bewerkstelligen. Alleen dan zullen ze enige controle kunnen terugwinnen. Voorlopig hebben stieren de overhand, maar het momentum is aanzienlijk vertraagd in de afgelopen weken.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins laten een gemengd beeld zien

Andere cryptocurrencies waren eerder op de dag een allegaartje. De meesten bleven grotendeels stabiel terwijl ze wachtten op een definitief handelssignaal van Bitcoin. Sommigen boekten echter ook grote verliezen. Uniswap (SWAP, -11%), Ripple (XRP, -3%) en Terra (LUNA, -7%) bleven de grootste verliezers van vandaag onder de top cryptocurrencies. Het grootste deel van de rest van het peloton bleef aan het eind van de dag grotendeels ongewijzigd.

In ander nieuws….

Elon Musk zegt dat Amerikaanse klanten Tesla's kunnen kopen met Bitcoin

Elon Musk levert zoals beloofd en heeft aangekondigd dat consumenten in de VS nu Tesla-auto's kunnen kopen en voor andere diensten kunnen betalen met Bitcoin. Musk gaf enige tijd geleden Tesla de opdracht om ongeveer $ 1,5 miljard in Bitcoin te investeren en de BTC koers is sindsdien met meer dan 80% gestegen. Musk beloofde toen dat hij de cryptocurrency-betalingsoptie op het online Tesla-boekingsplatform zou inschakelen en nu heeft hij, als we afgaan op de berichten op zijn Twitter-account, geleverd.

De weg die voor ons ligt, is echter misschien niet helemaal glad voor Tesla en Elon Musk, aangezien de SEC naar verluidt Musk onderzoekt voor marktmanipulatie. Met de toegevoegde optie voor Bitcoin-betaling, kunnen gebruikers met Bitcoin betalen op de website van het populaire autobedrijf, wat toevallig de enige manier is waarop u een Tesla kunt bestellen. Aangezien de macht van de SEC en de Amerikaanse dollar door dit soort ontwikkelingen afneemt, kan een overvloed aan federale Amerikaanse agentschappen hem binnenkort achterna zitten.

Het is onduidelijk wanneer de Bitcoin-betalingsoptie beschikbaar zal zijn voor de rest van de wereld, inclusief Europa.

Serena Williams en Youtubers helpen bij het financieren van Bitcoin Rewards-platform genaamd Lolli

Tennis-superster Serena Williams, haar man Alexis Ohanian en zijn mediabedrijf en klant Youtuber MrBeast hebben allemaal geïnvesteerd in een nieuw crypto-beloningsplatform genaamd Lolli. Andere influencers maakten ook deel uit van de grote investeringsronde.

Lolli biedt Bitcoin-beloningen aan bij grote verkooppunten van succesvolle bedrijven zoals Kroger, Microsoft, Booking.com en Ulta. Volgens het bedrijf is er al meer dan $ 3 miljoen teruggeboekt naar klanten op deze ketens. Met deze grote investering wil Lolli op Bitcoin gebaseerde beloningen bieden aan retailers over de hele wereld.

Investeren in cryptobedrijven brengt echter altijd bepaalde risico’s met zich mee en niet alle sportsterren die aan cryptoplatforms zijn gekoppeld, zijn succesvol geweest. Investeerders moeten deze projecten dus altijd zorgvuldig overwegen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram