Skip to main content

Bitcoin nieuws

Geen einde in zicht voor de Bitcoin Bull Run: nieuwe gegevens tonen aan dat walvissen hun BTC niet willen verkopen

Bull-run 

Op 13 maart bereikte de Bitcoin koers een nieuw recordniveau van $ 61.683. Sommige beleggers begonnen zich zorgen te maken dat dit het hoogtepunt zou kunnen zijn van de huidige enorme crypto-bullrun en dat de BTC koers vanaf daar bergafwaarts zou gaan. Nieuwe gegevens laten zien dat de beren nog steeds in de minderheid zijn en dat het sentiment van de meerderheid van de blockchain-investeerders, inclusief Bitcoin-walvissen, ongetwijfeld optimistisch is.

On-chain data

Nieuwe on-chain data maken duidelijk dat de geruchten over het einde van de bull run enorm overdreven waren. Fundamentele indicatoren zoals het aantal dagelijkse actieve adressen en walvisactiviteit suggereren dat het momentum achter de BTC-bullrun nog steeds erg sterk is.

​Een van de meest populaire crypto-analisten op Twitter, onder de naam Crypto Birb, gelooft dat on-chain data bewijzen dat de huidige opwaartse trend is gebaseerd op zeer solide fundamenten:

"$BTC seven day average over daily active addresses in sideways while price action climbs. The upside trend is the strongest when backed by onchain trends."

Andere gegevens die de observaties met betrekking tot dagelijks actieve adressen ondersteunen, zijn afkomstig van het blockchain-analysebedrijf Santiment. Santiment-onderzoekers hebben de huidige activiteit van Bitcoin-walvissen grondig geanalyseerd en kwamen tot interessante conclusies.

On-chain analyse toont aan dat de adressen die 100 tot 1.000 BTC bezitten, het meest enthousiast waren om Bitcoins te verzamelen met een prijs tussen $ 55.000 en $ 59.000. Grotere walvissen, degenen die tussen de 1.000 en 10.000 BTC bezitten, waren meer bereid om hun munten te verkopen. Santiment wijst er echter op dat dit misleidend kan zijn omdat een groot aantal adressen uit dat bereik crypto-exchanges zijn, en ze zijn gewoon bezig met het verkopen van BTC aan hun klanten.

 Het is vermeldenswaardig dat het aantal Bitcoins dat werd gekocht door de kleinere walvissen met 100 tot 1.000 BTC hoger was dan het aantal Bitcoins dat door de grotere walvissen werd verkocht. Zoals de Santiment-analisten opmerken:

"Zoals je zou verwachten gedragen niet alle # Bitcoin-walvissen zich hetzelfde. We hebben de afgelopen maanden echter interessante trends gezien, zoals 100-1.000 $ BTC-adressen die 353k meer $ BTC hebben toegevoegd. sinds 1 februari, terwijl 1k-10k adressen 300k $ BTC hebben verloren "

Positieve vooruitzichten 

Een ander onderzoek, gepubliceerd door het on-chain analysebedrijf Glassnode, toont aan dat hoewel een groot aantal oude houders besloot om een ​​deel van hun BTC te verkopen, wat normaal is tijdens bull runs, het aantal veel lager is dan verwacht. Volgens Glassnode is het aantal oude Bitcoin-houders dat hun munten naar beurzen heeft verplaatst om ze te verkopen 50% lager dan tijdens eerdere BTC-uptrends.

Veel verschillende on-chain-indicatoren die door onafhankelijke onderzoekers zijn geanalyseerd, suggereren dat de huidige Bitcoin-bullrun nog steeds een solide momentum achter zich heeft. Aangezien veel mensen nog steeds bereid zijn om BTC te kopen binnen de prijsklasse van $ 55.000 tot $ 59.000, is het waarschijnlijk dat de BTC koers binnenkort weer boven de $ 60.000 zal stijgen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram