Skip to main content

Bitcoin nieuws

Nieuw-Zeelands pensioenfonds heeft ruim 5% aan BTC holdings

gelukkige pensionado badend in geld 

Bitcoin is al lang niet meer alleen voor de nerds die denken dat ze iets leuks hebben ontdekt. Vandaag de dag zijn er ook veel serieuze beleggers op de markt te vinden die geïnteresseerd zijn in de digitale valuta. Sterker nog, er zijn tegenwoordig zelfs pensioenfondsen die een gedeelte van hun geld aan houden in Bitcoin. Een pensioenfonds uit Nieuw Zeeland was hiermee een van de eersten.

Het pensioenfonds uit Nieuw Zeeland

Hoe zit dat met dat pensioenfonds uit Nieuw Zeeland? KiwiSaver Growth Strategy maakt onderdeel uit van Zealand Wealth Funds Management. Dit bedrijf heeft naar verluidt 5% van zijn activa toegewezen aan Bitcoin (BTC). Dit komt samen met de aankoop van andere institutionele beleggers die in digitale activa beleggen. De opvallende gelijkenissen van Bitcoin met goud werden aangehaald als een van de grootste redenen om in de Bitcoin-handel te stappen, volgens James Grigor, de chief investment officer bij New Zealand Funds Management. Hij zei hierover het volgende:

"Als je graag in goud belegt, kun je Bitcoin niet meer negeren. BTC zal de komende vijf jaar in meer KiwiSaver-producten worden opgenomen”

Grigor legde uit dat zijn bedrijf Bitcoin voor het eerst kocht in oktober, toen de BTC koers om en nabij de 10.000 dollar stond. Om de transactie uit te voeren, moest New Zealand Fund Management zijn aanbiedingsdocumenten wijzigen om investeringen in cryptocurrencies mogelijk te maken. De Bitcoin koers piekte eerder deze maand ten noorden van 61.000 dollar. Dit betekent voor KiwiSaver een rendement van wel 600% in slecht vijf maanden. Hoewel de prijs van Bitcoin de afgelopen week licht is gedaald houdt het fonds vast aan de beleggingen in Bitcoin.

Verklaring van Grigor

Grigor legde uit dat KiwiSaver "grotendeels is opgebouwd via traditionele activaklassen," maar merkte op dat soms "andere kansen zich aandienen." In het geval van Bitcoin is het een beleggingscategorie die kan helpen "mensen het beste pensioen te geven wat maar mogelijk is" door de agressieve samenstelling.  Terwijl hedgefondsen Bitcoin steeds vaker omarmen, zijn pensioenfondsen misschien wel het traagst met het adopteren van de digitale beleggingsklasse. De groei van institutionele beleggers kan het adoptieverhaal echter helpen versnellen.

In de Verenigde Staten heeft Grayscale gezien dat pensioenfondsen veel interesse hebben in het beleggen in digitale activa. "De omvang van hun allocaties groeit ook snel", aldus Michael Sonnenshein, CEO van Grayscale. Naarmate er meer pensioenfondsen zijn die ook kiezen voor Bitcoin zal de koers nog verder op gaan lopen. Dit zou kunnen betekenen dat we dit keer de bullmarkt van 2017 zouden kunnen evenaren of zelfs overtreffen. De tijd zal leren of dit wel of niet gaat gebeuren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram