De Bitcoin koers herstelt zich naar $ 54k terwijl Bloomberg voorspelt dat het eind 2021 $ 400k zou kunnen bereiken

 

Bron afbeelding: Labour Party onder CC

Bitcoin herstelde zich eerder vandaag boven de $ 53k en boekte een hoogste koers van $ 54k bij het ter perse gaan van dit artikel, naarmate de strijd tussen de bearish en bullish marktkrachten heviger werd. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie is gisteren gedaald tot slechts $ 50,4k, wat duidt op een bearish overname, maar die beweging is tot stilstand gekomen. De cryptocurrency is nu terug boven de $ 53k, maar het herstel is momenteel zwak en het is niet te zeggen of het in de nabije toekomst zal standhouden of niet.

Ander nieuws: een Bloomberg-analist gelooft dat Bitcoin tegen het einde van 2021 kan stijgen tot wel $ 400.000. De manier waarop deze beweging kan plaatsvinden, is met zware institutionele investeringen, waar er een duidelijke vraag is naar afdekking tegen inflatie en depreciatie van de dollar. Daarover later meer.

Een blockchain-servicebedrijf heeft met succes de verouderde transactie van Ethereum gebruikt op het nieuwe Ethereum 2.0-netwerk op prototypebasis met claims van 99,8% energiebesparing. De langverwachte verschuiving naar een duurzamere methode voor het genereren van blokken is misschien nabij, maar het is slechts het begin van het einde van de erfenis van het oude Eth-netwerk.

Bitcoin herstelt tot boven $ 53k

Bitcoins strijd op korte termijn tussen de stieren en de beren wordt momenteel heviger, aangezien ze allebei eerder op de dag weer de strijd met elkaar aangingen. De koers ging boven de belangrijkste steun van $ 53.000 en ligt momenteel in de buurt van $ 54.000. Ondanks het herstel hadden de stieren echter geen makkelijke dag en de opgeladen beren zitten ze nog op de hielen aangezien het herstel zwak was. De BTC koers herstelde zich niet naar eerdere niveaus en de belangrijkste $ 53k is nog steeds een snorhaar verwijderd van het huidige niveau.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers op een niveau van ongeveer $ 52,5k. Het digitale activum boekte een klein netto herstel in de 12 uur daarna en bleef de rest van de dag rond dat punt. De volatiliteit was laag en bleef gedurende de hele dag onder de 3%. De stieren maakten een late comeback, maar het is niet genoeg. Ze moeten meer doen om wat druk uit te oefenen op het nieuw leven ingeblazen bearish scenario.

Voor de nabije toekomst bevindt Bitcoin zich nog steeds in een bearish gebied, of in ieder geval daar dichtbij. De bulls moeten hard werken om het eerst boven de $ 56k terug te krijgen en daarna richting $ 60k en daarboven. De beren daarentegen moeten de koers naar beneden trekken, eerst onder de $ 53k en dan onder de $ 50k en zelfs daar onder.

Gegevens van crypto-analysewebsites tonen een record lage concentratie van de cryptocurrency op grote exchanges, wat vaak een teken is dat mensen hun crypto van de platforms weghalen en eraan vasthouden. Dit kan de zaken weer bullish maken, aangezien er minder aanbod zal zijn op de directe spot-markt.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken kleine winsten

Andere cryptocurrencies weerspiegelden grotendeels de Bitcoin koers van vandaag en boekten in de loop van de dag enige winst. Ethereum (ETH, 3,2%), Binance Coin (BNB, 5,5%), Cardano (ADA, 7%), Polkadot (DOT, 7%), Ripple (XRP, 9,5%), Uniswap (SWAP, 4%) en Litecoin (LTC, 3,5%) behoorden tot de grote winnaars van vandaag in de top 10. Theta (THETA, -3,5%) boekte een lichte daling na een positieve week die het vooruitstuwde naar de top 10 van cryptocurrencies ter wereld.

In ander nieuws…

Bloomberg: Bitcoin zou in 2021 $ 400.000 kunnen bereiken

Bloomberg, een voormalig criticus van Bitcoin, plaatste een opiniestuk van Mike McGlone waaruit bleek dat Bitcoin tegen het einde van dit jaar een verbazingwekkende $ 400.000 zou kunnen bereiken, gezien de overweldigende vraag van institutionele beleggers.

McGlone is van mening dat de vraag naar Bitcoin toeneemt, omdat institutionele beleggers op zoek zijn naar een activum om het soort hedge te bieden dat de cryptocurrency kan doen in het licht van de depreciatie van de dollar en een inkomende inflatiebom.

Hij tweette:

"[Bitcoin is] goed op weg om een ​​wereldwijde digitale reserve-asset te worden, een volwassen sprong in 2021 zou volgens ons Bitcoin kunnen overzetten naar een risk-off asset,"

Volgens zijn grafiek kan Bitcoin alleen al aan het einde van dit jaar oplopen tot $ 400.000. Op dit moment is de cryptocurrency slechts $ 54k waard en 400k vertegenwoordigt dus een prijsstijging van ongeveer 715%. Het populaire stock-to-flow-model wijst op een maximale prijs van $ 288.000, wat nog steeds een koersstijging van 514% is ten opzichte van de huidige niveaus.

Bitcoin is onvoorspelbaar en kan binnen dit jaar hoogtepunten als deze neerzetten. Een meer realistische voorspelling van analisten is echter ongeveer $ 100.000 tot $ 150.000. Maar als de institutionele vraag omhoog schiet, zoals door sommige analisten wordt voorspeld, dan is the sky the limit!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram