JMP Securities voorspelt dat $ 1,5 Biljoen in Bitcoin zal stromen en Fidelity dient aanvraag voor Bitcoin ETF in

 

Volgens JMP Securities is er $ 1,5 biljoen onderweg naar Bitcoin. Dat bedrag is groter dan de huidige marktkapitalisatie van de cryptomunt. Het bedrijf merkte op dat meer vermogensbeheerders het voorbeeld van Morgan Stanley zullen volgen en hun klanten zullen blootstellen aan de toonaangevende cryptocurrency. Naar schatting heeft ongeveer $ 30 biljoen, in handen van vermogensbeheerders in de VS, geen verband met Bitcoin.

Vorige week merkte het in San Francisco gevestigde bedrijf op dat de beslissing van Morgan Stanley om hun vermogende klanten bloot te stellen aan Bitcoin de eerste stap zou kunnen zijn om ongeveer $ 1,5 biljoen aan BTC investeringen aan te trekken.

Devin Ryan is de aandelenanalist van JMP Securities, die ook fungeert als algemeen directeur en voorzitter van de bedrijfsontwikkelingsafdeling van het bedrijf. Het bedrijf heeft een plek op de NYSE (New York Stock Exchange).

Morgan Stanley levert de brute kracht

In een bericht aan klanten merkte Ryan op dat de stap van Morgan Stanley de benodigde brute kracht biedt om vergelijkbare financiële instellingen naar de Bitcoin-wereld te trekken. Vorige week kondigde Morgan Stanley aan dat het van plan is om zijn vermogende klanten te laten investeren in Bitcoin via drie fondsen. Deze stap was een primeur onder grote banken in de Verenigde Staten.

Ryan zei dat ongeveer $ 30 biljoen aan activa van particuliere vermogensbeheermaatschappijen in het land momenteel niet aan BTC zijn gekoppeld. De algemeen directeur merkte op dat om $ 1,5 biljoen van het "niet-toegewezen vermogen" naar Bitcoin te laten stromen, vermogensbeheerders ongeveer "5% van een portefeuille" aan Bitcoin moeten toewijzen. Door dit te doen, zou het toegewezen bedrag 'groter zijn dan de huidige marktkapitalisatie van (Bitcoin)'.

Op het moment van schrijven veranderde Bitcoin van eigenaar voor iets meer dan 55.300 dollar, terwijl de marktkapitalisatie 1,03 biljoen dollar bedroeg. Woensdag reageerde de koers op een aankondiging van Elon Musk, de CEO van de elektrische autofabrikant Tesla. Volgens Musk zou Tesla BTC direct accepteren bij het betalen van goederen van de autofabrikant. Met name zou het de ontvangen Bitcoin niet omzetten in door de overheid uitgegeven valuta's, ook wel bekend als fiat.

5% is een populaire en plausibele toewijzing

De schatting van de onderzoeksanalist van JMP Securities om 5 procent toe te wijzen aan Bitcoin lijkt een populaire en plausibele weg voor conventionele investeerders. Onlangs adviseerde Jim Cramer, CNBC's Mad Money-host, investeerders om hun greep op goud losser te maken en Bitcoin vijf procent ruimte in hun portefeuilles te geven.

Dezelfde gevoelens worden gedeeld door Kevin O'Leary van Shark Tank, die 5% ziet als een optimaal bedrag om toe te wijzen aan de toonaangevende virtuele valuta. Sommigen beschouwen het echter alleen als een perfecte toewijzing. Anderen, zoals de CEO van Twitter, Jack Dorsey, hebben inmiddels al 5 procent van hun kasreserves omgezet in Bitcoin.

Behalve in de VS verwacht Ryan een soortgelijke stap van vermogensbeheerders wereldwijd. Interessant is dat de kapitaalallocatie 'wordt aangedreven door dezelfde drijfveren, hoewel de dynamiek per regio verschilt'.

Hoewel de directeur van JMP Securities toegeeft dat de acceptatie van virtuele valuta nog in de beginjaren zit, merkte hij op dat de economische macro-factoren positief zijn voor Bitcoin ​​en dus een optimistische kijk op de toekomst geven.

Fidelity lanceert mogelijk een Bitcoin ETF

Het is voor deze optimistische toekomst dat Fidelity Digital Assets Services (FDAS) een ETF-aanvraag heeft ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten.

Volgens de indiening zal het exchange traded fund (ETF) worden aangeboden door een dochteronderneming van Fidelity, bekend als FD Funds Management (FDFM). De ETF zal handelen onder de naam Wise Origin Bitcoin Trust. De indiening is echter een eerste registratieverklaring (formulier S-1) die een overzicht van het fonds geeft.

Zo gaf het aan dat de ETF “gewone aandelen” zal uitgeven die verhandelbaar zijn op een effectenbeurs. In de verklaring werd verder opgemerkt dat het aanbod zich richt op 'het volgen van de prestaties van Bitcoin', een functie die de BTC-index van het moederbedrijf zal gebruiken die de prijs van BTC in USD volgt. De vereiste aanpassingen zullen worden gedaan "voor de uitgaven en andere verplichtingen van de trust".

Bovendien is Delaware Trust Company de Trustee, terwijl FDFM de sponsor is en FDAS de bewaarder die de Bitcoin van de Trust zal houden.

Hoewel Fidelity bevestigde dat het de intentie had om een BTC ETF te starten, gaf het geen gedetailleerde informatie over het voorlopige karakter van de aanvraag.

Fidelity merkte echter op dat meer beleggers op zoek zijn naar een gevarieerde blootstelling aan virtuele valuta. Het benadrukte dat de cryptocurrency-industrie in de loop van de jaren exponentieel is gegroeid, wat de interesse van particuliere en zakelijke beleggers heeft gewekt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram