De Bitcoin koers zal stijgen door geldcreatie centrale banken

Terwijl de wereld wordt geconfronteerd met een pandemie die het leven op vele manieren heeft veranderd, hebben degenen die Bitcoins bezitten nog iets om zich over te verheugen. De prijs van Bitcoin is op moment van schrijven $ 9.317,60, wat een stijging van 4,7% vertegenwoordigt in de afgelopen 24 uur. De koers is de afgelopen week ook al gestegen met 9,92% volgens gegevens die zijn opgesteld door coinmarketcap.

De meeste landen ter wereld staan ​​voor een historisch experiment dat ze nog nooit hebben meegemaakt. Covid-19 zal de geschiedenis ingaan als een pandemie die de levens van mensen heeft veranderd op manieren die ze zich nooit konden voorstellen. Overheden proberen nu met alles wat ze tot hun beschikking hebben om de economie in stand te houden. Een land als de Verenigde Staten heeft via de Amerikaanse schatkist en de Federal Reserve al meer dan $ 6 biljoen in de economie gepompt.

bitcoinLessen uit de financiële crisis van 2008

De wereldwijde financiële crisis van 2008 heeft veel landen getroffen, maar wat we nu hebben is erger. Sommige regeringen nemen zelfs 'wanhopige' maatregelen om hun economieën te redden. Cryptocurrencies waren tijdens de financiële crisis van 2008 nog niet operationeel. De Bitcoin-whitepaper werd uitgebracht in 2008 en de digitale valuta werd een jaar later gelanceerd.

De tijden zijn veranderd en we hebben nu meer dan 5.000 crypto-activa die onder verschillende klassen vallen. De marktwaarde is ongeveer $ 251 miljard en daarom trekken ze veel aandacht. Bitcoin is de grootste digitale munt met een marktkapitalisatie van ongeveer 153 miljard dollar. De koers van Bitcoin is gestaag gestegen en heeft zelfs enkele weerstandszones gebroken.

Hoe landen reageren op de crisis

In de Verenigde Staten heeft de Fed in korte tijd biljoenen dollars gecreëerd om de lage geldvoorraad in de economie aan te vullen. De Britse regering heeft een verklaring afgegeven waarin staat dat zij tot 80% van het salaris van haar ambtenaren zal betalen om de verloren inkomsten te recupereren. Beurzen hebben biljoenen dollars verloren sinds deze pandemie de wereld trof. Het lijkt erop dat we zeer binnenkort op weg zijn naar een wereldwijde recessie, of als alle reddingsoperaties mislukken, zelfs een depressie..

De president van de Europese Centrale Bank, Christine Lagarde, benadrukte een week geleden in een tweet dat buitengewone tijden om buitengewone acties vragen. Ze zei verder dat er geen grenzen zijn aan de inzet voor de euro. Het betekent dus dat verschillende stakeholders zich tot het uiterste inspannen om de economie in beweging te houden. Er bestaat echter bezorgdheid over de gevolgen op lange termijn van deze extreme maatregelen die verschillende belanghebbenden nemen. Zullen sommige van de zwaar getroffen industrieën ooit herstellen van deze pandemie? Wat is het algemene beeld van de waarde van fiat-valuta's nadat dit voorbij is?

Van goud tot Bitcoin

Degenen die vreesden dat fiat-valuta's hun waarde zouden verliezen tijdens de wereldwijde crisis van 2008, investeerden hun vermogen in goud. De tijden zijn veranderd en Bitcoin vervangt voor een deel goud als hedge tegen inflatie. Bitcoin is schaars omdat het een beperkt aanbod heeft van 21 miljoen munten en ook niet kan worden gemanipuleerd omdat het gedecentraliseerd is.

Baidu, de toonaangevende Chinese zoekmachine, laat zien dat de zoekopdracht naar ‘bitcoin’ de afgelopen maand met meer dan 183% is gestegen. Crypto-exchanges melden ook een toename van het activiteit vanaf maart 2020. Binance is een van de exchanges die dit nu sterk ondervinden. Er is een neergang van de markt geweest, maar er zijn ongekende handelsvolumes volgens een verklaring van Catherine Coley, chief executive van Binance.US.

Wat de recente koersstijging van Bitcoin betekent

De meeste markten dalen, maar de prijs van Bitcoin stijgt. Dit is een duidelijke aanwijzing dat Bitcoin zonder reddingsoperaties kan overleven, in tegenstelling tot traditionele bedrijven en valuta. De prijs van Bitcoin kelderde, net als andere cryptocurrencies, begin maart en daalde op 12 maart tot $ 4000. De digitale valuta bevindt zich nu echter op een herstelroute en dit zou wel eens het beste jaar ooit kunnen zijn.

Bitcoin halvingBitcoin halving is onderweg

De Bitcoin-gemeenschap verheugt zich op de ‘Bitcoin halving’ die rond 12 mei wordt verwacht. Halvering wordt gedaan om het aanbod van Bitcoin in de wereld te beheersen. De huidige beloning voor miners is 12,5 BTC voor elk blok dat aan het netwerk wordt toegevoegd. Halvering verlaagt de beloning tot 6,25 BTC, wat betekent dat mining moeilijker wordt. De halvering vindt ongeveer om de vier jaar plaats. De prijs van Bitcoin is tijdens eerdere halveringen gestegen, maar op dit moment komen er door Covid-19 een aantal zaken bij elkaar die een sterk bullish effect op de Bitcoin koers zouden kunnen hebben.

De Covid-19 pandemie en de effecten ervan op de economie is een van de redenen waarom de prijs van Bitcoin stijgt. Centrale banken uit verschillende landen geven aan dat ze klaar zijn om meer stimuleringspakketten voor hun economieën uit te rollen. We kunnen dan ook een verdere stijging van de prijs van Bitcoin verwachten.

Geïnteresseerd geraakt in het investeren in Bitcoin en/of andere cryptovaluta? Check de bekende Nederlandse cryptobroker Bitvavo. Nu betaald u tijdelijk geen transactiekosten over de eerste duizend euro handelsvolume.

Crypto koersen dalen ondanks goedkeuring van Hong Kong ETF’s

Crypto koersen dalen ondanks goedkeuring van Hong Kong ETF’s

dinsdag, 16 april 2024 10:25

  De crypto koersen begonnen de sessie van maandag hoger, maar sloten net als aandelen de Amerikaanse handelssessie onder water af. Alle belangrijke indices daalden maandag doordat de Amerikaanse...

Bitcoin koers stijgt voor het eerst sinds maart boven $71.000

Bitcoin koers stijgt voor het eerst sinds maart boven $71.000

dinsdag, 09 april 2024 10:12

Bitcoin begon de tweede week van april bullish toen de koers tijdens de Aziatische handelssessie gisteren door de $71.000 steeg. Het is de eerste keer dat de Bitcoin koers erin slaagt dat...

Grayscale verwijdert Cardano uit z'n Large Cap fonds

Grayscale verwijdert Cardano uit z'n Large Cap fonds

maandag, 08 april 2024 16:31

Het Cardano (ADA) netwerk is niet meer onderdeel van het Grayscale Digital Large Cap (GDLC) fonds. Dat kondigde de grote asset manager aan op social media platform X als onderdeel van een periodieke...