Bitcoin herstelt zich tot $ 56k terwijl de voormalige Amerikaanse dollarregulator zegt dat Bitcoin door iets wordt gedekt en de dollar niet

 

Afbeeldingsbron: Maro Verch Professional onder CC

De Bitcoin koers herstelde zich eerder op de dag langzaam boven $ 55k en kwam op een gegeven moment tot $ 56,2k voordat hij iets daalde. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie herstelt zich van een recent dieptepunt van ongeveer $ 50,4k, maar het herstelproces verloopt over het algemeen nog steeds vrij traag, wat de toekomst des te interessanter maakt.

Ander nieuws: een topman van het Soros Fund gelooft dat Bitcoin geen marginaal activum meer is vanwege de waardevermindering van de dollar. Het Soros Fund is een grote institutionele belegger, opgericht door George Soros, een liberale miljardair die bekend staat om zijn filantropische activiteiten.

Ook gelooft een voormalige Amerikaanse functionaris in het Chief Comptroller Office dat Bitcoin daadwerkelijk door iets wordt ondersteund, maar de dollar niet. Dit is een grote opmerking van iemand die aan de top van het Dollar-valutabeheer werkte. Daarover later meer.

Bitcoin herstelt zich naar $ 56k

Gisteren herstelde Bitcoin zich van $ 50,4k tot zo hoog als $ 54k en vandaag kende de cryptocurrency opnieuw een langzame en gestage koersstijging, weg van de gevaren van aanhoudende beren. Het digitale activum begon aan het begin van de afgelopen 24 uur te stijgen en steeg in de vroege uren tot $ 55,6 voordat het iets terugkwam tot ongeveer $ 54,5k. Het wisselde vervolgens rond dat niveau tot het middaguur en ging toen verder naar beneden tot $ 54,3k voordat hij weer een herstel registreerde, terug naar $ 55,5k en dan zelfs nog verder. Het raakte kort $ 56,2k voordat het op het moment van de publiceren daalde tot ongeveer $ 55,8k.

Hoewel de BTC koers zich de afgelopen 48 uur aanzienlijk heeft hersteld, met meer dan 12% in het proces, is het nog steeds niet helemaal buiten gevaar, aangezien de beren hebben laten zien wat ze kunnen. De bulls, hoewel aangemoedigd, moeten in de nabije toekomst nog steeds aanzienlijke koersstijgingen doorvoeren om de zaken eerst terug te brengen naar de vorige status quo en vervolgens naar $ 60k.

In de toekomst zijn de belangrijkste steunen voor Bitcoin $ 53k en vervolgens $ 50k. De $ 50k zal waarschijnlijk zichzelf bewijzen als een harde noot en zal waarschijnlijk niet snel door de beren overwonnen worden. Aan de andere kant is de volgende grote weerstand $ 57k en dan $ 60k. Als de stieren zelfs op dit niveau kunnen komen, wordt het pas echt interessant.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins Stabiel

Andere cryptocurrencies bleven de hele dag grotendeels stabiel omdat het bullish signaal van Bitcoin vrij zwak was. De meeste van de beste altcoins bleven verankerd rond de koersen van gisteren en zullen waarschijnlijk naar de voortgang van Bitcoin kijken om een ​​swing-signaal te krijgen. Er waren echter enkele anomalieën, aangezien Binance Coin (BNB) met 6% steeg en opnieuw de derde meest waardevolle cryptocurrency ter wereld werd. Zijn concurrenten, waaronder Cardano (ADA, -1,37%) en Polkadot (DOT, 0,5%), hadden over het algemeen een trage dag, net als de rest van de markt. Anders dan Binance Coin, boekten Filecoin (FIL, 15,5%) en Klatyn (KLAY, 11%) ongelooflijke sprongen om in de top 20 cryptocurrencies te komen. Afgezien van deze drie bleef de markt grotendeels vlak.

In ander nieuws….

Bitcoin wordt door iets gedekt, de Dollar niet

Brian Brooks, voormalig topambtenaar van het Amerikaanse Office of Comptroller of the Currency, gelooft dat Bitcoin daadwerkelijk door iets wordt ondersteund, maar de dollar niet. Hij gaf deze opmerkingen tijdens een recent NBC Squawk Box-interview met Joseph Kirnan.

Deze opmerkingen, die afkomstig waren van een voormalig waarnemend topfunctionaris, tonen het afnemende vertrouwen in de dollar over de hele wereld, vooral nadat de Amerikaanse FED meer dan $ 3 biljoen bijdrukte in het licht van de wereldwijde Covid-pandemie.

Eerder deze week verklaarde Jerome Powell, het hoofd van de Amerikaanse Federal Reserve, dat hoewel Bitcoin een substituut voor goud zou kunnen zijn, het door niets wordt gedekt. Brooks gelooft echter dat het tegenovergestelde waar is; Bitcoin wordt eigenlijk door iets ondersteund, maar de dollar niet.

Brooks zei:

"Het punt dat ik echt wil maken, is dat de dollar misschien niet echt door iets wordt ondersteund [...] Maar cryptocurrencies worden wel door iets ondersteund. Ze worden ondersteund door onderliggende netwerken, en wat je koopt als je een crypto-token koopt - wat het ook is Bitcoin of iets anders - je koopt een stuk van een financieel netwerk dat is gebouwd om van alles mee af te handelen. "

De gastheer Kirnan zei ook dat het tegenstrijdig is om te zeggen dat Bitcoin net als goud is, maar dat het nergens door wordt ondersteund. Wordt goud nergens door gedekt?

Dit zou weer een vernietigend incident kunnen zijn voor de Amerikaanse dollar als reservevaluta van de wereld.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram