Skip to main content

Bitcoin nieuws

Howard Marks, oprichter van Oaktree Capital, verandert zijn standpunt over Bitcoin

 

De Amerikaanse investeerder Howard Marks, die een grote scepticus was van Bitcoin, heeft onlangs zijn standpunt gewijzigd. Na jaren van verzet tegen de cryptocurrency, is Howards nu aardig warm aan het lopen voor de digitale valuta.

Veel Bitcoin-critici hebben hun mening over de cryptomarkt de afgelopen jaren veranderd en de laatste scepticus die zijn mening heeft veranderd, is Howard Marks. Marks, een investeerder en schrijver, heeft het concept van Bitcoin altijd van de hand gewezen door het als onwerkelijk te bestempelen. Onlangs was hij het er echter mee eens dat zijn opvattingen in de afgelopen jaren de plank mis hebben geslagen en dat hij verkeerd geïnformeerd was. Howard Marks is medeoprichter van Oaktree Capital. Dit is een beleggingsonderneming die effecten verwerkt die in financiële nood verkeren.

Wat veranderde het perspectief van Marks?

De recente onthulling door Marks kwam tot stand na een interview met Korean Economic Daily. Hij verwierp de opmerkingen die hij in 2017 had gemaakt waarin hij stelde dat cryptocurrencies een misvatting zijn. Hij zei dat zijn eerdere reactie mogelijk is veroorzaakt door een gebrek aan adequate informatie over Bitcoin en andere cryptocurrencies.

Een van de belangrijkste redenen die grote investeerders van Bitcoin hebben weggeduwd, is de volatiele aard van de cryptomarkt. De investeerders die zich fel tegen de technologie verzetten, zijn meestal degenen die op traditionele activa vertrouwen om opbrengsten te verdienen. Veel investeerders hebben Bitcoin ook afgewezen toen het voor het eerst op de markt werd geïntroduceerd, omdat de toekomst ervan niet erg duidelijk was. Nu Bitcoin echter door de jaren heen relevant en concurrerend is gebleven, blijkt het een lucratieve investering te zijn, zelfs voor traditionele investeerders.

Tijdens het interview gaf Marks toe dat zijn onwil om te accepteren dat technologie de aard van investeringen veranderde, mogelijk de oorzaak was van het niet accepteren van digitale valuta. Hij verklaarde ook dat hij geen afwijzende opmerkingen meer zou maken over een investeringsoptie waarvan hij niet zeker was, op dezelfde manier als hij bij Bitcoin deed.

1000% rendement

Howard Marks verklaarde ook dat hij digitale valuta superieur vond aan papieren valuta omdat het aanbod van digitale valuta gestandaardiseerd was, waardoor de groeiende vraag altijd de koers zou verhogen. Hij voegde eraan toe dat van investeerders die Bitcoin kochten op het moment dat hij het afwees in 2017 kan worden verwacht dat ze inmiddels 1000% rendement hebben behaald, vanwege het feit dat de BTC koers vertienvoudigd is.

Momenteel bevindt Bitcoin zich in een bullish staat met de recente acceptatie van de digitale valuta door grote investeerders die achter de huidige koersstijging zitten. Op moment van schrijven staat de Bitcoin koers rond de 58.000 dollar (49.000 euro).

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram