Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stijgt naar $ 58k terwijl de Letse luchtvaartmaatschappij de betalingsopties voor cryptocurrency uitbreidt

AirBaltic 

Afbeeldingsbron: Caribb onder CC

Bitcoin herstelde zich eerder vandaag sterk tot ongeveer $ 58k, terwijl de bearish case in het weekend verzwakte. De grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie werd een paar dagen geleden bedreigd door beren, maar nu is het weer boven de $ 58.000 en kijkt het naar het noorden terwijl HODLing lijkt toe te nemen blijkt uit on-chain-statistieken.

Ander nieuws: de Letse luchtvaartmaatschappij AirBaltic heeft haar betalingsopties voor cryptocurrency voor haar internationale luchtvaartmaatschappij uitgebreid. De luchtvaartmaatschappij accepteerde al in 2014 Bitcoin en heeft onlangs ook opties toegevoegd voor Ethereum (ETH) en Dogecoin (DGC). Daarover later meer.

De kleine Caribische natie Bahama's gaat door met zijn digitale valutaproject “Sand Dollar”. Volgens de Centrale Bank van het land gaat het land binnen een week volledige interoperabiliteit bereiken en inzetten voor algemeen gebruik.

Bitcoin koers stuitert terug naar $ 58.000

Bitcoin schudt langzaam de negativiteit van de afgelopen tijd van zich af. De cryptocurrency herstelde zich de afgelopen dagen gestaag en is erin geslaagd om eerder op de dag een wekelijks hoogtepunt van ongeveer $ 58,5k neer te zetten.

De strijd van de bulls is echter nog maar net begonnen, want ondanks het negeren van het bearish sentiment op korte termijn, is de BTC koers nog steeds terug bij af. De cryptocurrency bleef lange tijd, bijna heel maart, tussen $ 56- $ 59k bewegen, om vervolgens semi-beslissend te dalen voordat de koers weer terugkeerde naar dezelfde smalle trading-range. Dit toont aan dat een beslissende beweging nog steeds ongrijpbaar is op de markten en alleen een grote beweging omhoog of omlaag kan een nieuwe trend beginnen. Elke halfslachtige beweging met een laag volume zal worden tenietgedaan door de marktkrachten en ze zullen het blijven proberen totdat de bulls of de bears winnen.

Vooruitkijkend is de onmiddellijke volgende weerstand voor Bitcoin ongeveer $ 60k. Dit is een belangrijk cijfer, aangezien er forse weerstaand ligt. Eerst zal het $ 60k-niveau moeten worden overwonnen en vervolgens het all-time high cijfer van $ 61,8K. Maar het zal niet gemakkelijk zijn, want Bitcoin heeft bijna de hele maand maart geprobeerd om hieruit te komen, maar het mocht niet baten.

De beren daarentegen, ondanks het feit dat ze de afgelopen dagen een pak slaag hebben gekregen, snauwen nog steeds rond en kunnen weer in actie komen als het herstel van de BTC koers de komende dagen vertraagt. De eerste sterke steun is eerst $ 53k en daarna  $ 50k.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken kleine winsten

Andere cryptocurrencies boekten het hele weekend kleine / gemengde winsten toen de markt zich herstelde van de koersdaling vorige week. Ethereum (ETH, 6,5%), Polkadot (DOT, 5,3%), Litecoin (LTC, 5,3%), Chainlink (LINK, 4%) en Klatyn (KLAY, 12%) behoorden tot de grote winnaars van de top 20 cryptocurrencies. Andere cryptocurrencies bleven het hele weekend echter grotendeels vlak.

De opkomst van KLAY is net als Theta (THETA) razendsnel geweest en het lijkt erop dat het binnenkort in de top 10 van cryptocurrencies zal doorbreken. De volatiliteit is echter te hoog bij kleine cryptocurrencies zoals deze en ze kunnen even snel weer crashen. Dus investeren in deze cryptovaluta moet voorzichtig gebeuren.

In ander nieuws… ..

Letse luchtvaartmaatschappij begint Ethereum en Dogecoin te accepteren

De kleine Letse luchtvaartmaatschappij BalticAir heeft aangekondigd dat het nu ook Ethereum en Dogecoin accepteert voor zijn vluchten en aanverwante diensten. BalticAir accepteerde al Bitcoin, Bitcoin Cash en 4 USD stablecoins en de toevoeging van ETH en DOGE zal de klantenkring van het bedrijf wellicht verder uitbreiden en crypto-bezitters nieuwe opties geven.

Het bedrijf zal echter geen prijzen in Bitcoin weergeven, maar in euro's. Het vliegtuig zal BitPay gebruiken om Bitcoin rechtstreeks naar EURO's te converteren en zal zelf geen cryptocurrency vasthouden. Dit soort oplossingen wint vooral aan populariteit bij online betalingsoplossingen, omdat het crypto-acceptatie mogelijk maakt zonder last te hebben van de bijbehorende volatiliteit.

De Bahama's zeggen dat ze zich klaarmaken voor de uitrol van de Sand Dollar Digital Currency

De kleine Caribische eilandnatie Bahama's maakt zich op om zijn nieuwe digitale valutaproject genaamd de Sand Dollar in te zetten. Volgens de centrale bank van het land zal het binnenkort volledige interoperabiliteit bereiken tussen verschillende aanbieders van digitale walletservices. Zodra dat is bereikt, zal een volledige migratie naar het Sand Dollar-concept dichterbij komen, aangezien de functionaliteit zou worden bewezen.

De Sand Dollar-valuta is al open voor het publiek, maar commerciële acceptatie is volgens de bank nog steeds nodig en het systeem ligt op schema om het over te nemen. De Sand Dollar is een van 's werelds eerste werkende prototypes van Central Bank Digital Currencies (CBDC's). Indien volledig geïmplementeerd, zal het 's werelds eerste werkende model zijn van een centraal gelanceerd en beheerd nationaal digitaal valutaproject.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram