Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin-kortetermijnanalyse: Komt de huidige consolidatie van de BTC koers ten einde?

Technische Analyse Bitcoin koers

Na de stijging van de Bitcoin koers tot een nieuw historisch hoogtepunt voorbij het psychologische cijfer van $ 60.000, zijn de dagelijkse prijsschommelingen van 's werelds grootste cryptocurrency ook sterk toegenomen. Op korte termijn is de $ 60.000 een sterke psychologische barrière geworden voor de BTC koers die de bulls moeten zien te overwinnen als ze de huidige bullish koersontwikkeling intact willen houden.

Aan de andere kant van de markt hebben we echter $ 50.000 als sterke steun, die de bulls met succes hebben verdedigd.

Vooruitkijkend gaan we proberen te beantwoorden wat de Bitcoin koers voor ons in petto heeft en welke technische patronen we op dit moment in de koersgrafiek kunnen waarnemen.

Bitcoin korte termijn vooruitzichten

Op de korte termijn lijkt de Bitcoin koers vast te zitten in een consolidatiezone van meerdere weken tussen het hoogste punt ooit van $ 61.788 dat op 13 maart werd vastgesteld en het steunniveau $ 50.000, gevolgd door het tweede grote steunniveau van $ 44.000.

Technische Analyse Bitcoin koers 

Het steunniveau vastgesteld op $ 50.000 is een oud weerstandsniveau dat nu ondersteuning is geworden. De bullish impulsieve reactie van bijna het steunniveau van $ 50.000 heeft het verlies van vorige week uitgewist, waardoor de Bitcoin-bulls nu aan het roer staan ​​voor een nieuwe poging om het historische record ooit, vastgesteld op 13 maart, uit te dagen.

De algemene analyse suggereert dat de bullish run alleen in gevaar komt als Bitcoin een U-bocht maakt en breekt en sluit onder het belangrijkste steunniveau van $ 50.000, wat de deur zal openen voor een nieuwe test van het tweede grote steunniveau van $ 44.000.

In combinatie met de nabijgelegen 200-EMA, biedt het grote ronde nummer $ 50.000 een sterk samenvloeiingsgebied om op korte termijn sterke steun te geven.

Opmerking * Het exponentieel voortschrijdend gemiddelde over 200 perioden wordt gezien als de lijn in het zand tussen de stieren en de beren.

De daling van het hoogste punt ooit lijkt correctief van aard te zijn. Dit is een tegengestelde beweging, omdat de hele neerwaartse beweging kan worden ingekaderd in een dalend kanaal in zijn tijdsbestek van 4 uur - zie de Bitcoin-grafiek hieronder.

Bitcoin grafiek 

Maar nu Bitcoin boven het dalende kanaal is gebroken, hebben we nog een factor van samenvloeiing ten gunste van de bull-case. Aan de andere kant kan een onderbreking in het dalende kanaal het bullish momentum afsnijden en mogelijk een signaal zijn voor meer consolidatie.

Bitcoin langetermijnvooruitzichten

Als we ons tijdsbestek upgraden naar de dagelijkse grafiek, kunnen we zien dat de BTC koers net uit een oversold waarde komt op de stochastische indicator. Dus, ondanks de handel in de buurt van het hoogste punt ooit, is Bitcoin niet overbought en heeft het het potentieel om in nieuw onbekend terrein door te breken.

Aan de andere kant is er het risico om in consolidatie te blijven, wat heel gebruikelijk is, vooral na een zeer sterke prijsstijging zoals die we begin dit jaar zagen.

Bitcoin koers grafiek 

Afsluitende gedachten

Samenvattend: een trend in beweging blijft in beweging, dus op dit moment zijn de transacties met de hoogste waarschijnlijkheid in de richting van de bullish trend van Bitcoin. Op de korte termijn is de enige onzekerheid verbonden met de consoliderende beweging tussen het huidige hoogste punt ooit en het grote ronde getal van $ 50.000. Totdat we aan deze prijsconsolidatie ontsnappen, zouden traders voorzichtiger moeten zijn.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram