Skip to main content

Bitcoin nieuws

Mike Novogratz voorspelt enorme investering in Bitcoin

 

Galaxy Digital CEO Mike Novogratz heeft voorspeld dat er in het komende jaar ruim een biljoen dollar belegd zal worden in bitcoin. Hij stelt dat dit komt door rijke babyboomers die in cryptocurrency gaan beleggen. Met het voorbeeld van Morgan Stanley voor ogen, zegt hij dat meer banken zullen beginnen met het aanbieden van Bitcoin exposure aan hun klanten. Dit zou betekenen dat de koers aanzienlijk zou kunnen gaan stijgen over de komende periode.

De voorspelling van Mike Novogratz

Michael Novogratz is natuurlijk bekend als oprichter van Galaxy Digital. Hij sprak vorige week in een interview op Reuters Digital Assets Week over de toekomstverwachtingen voor Bitcoin. Hij legde uit dat naarmate cryptocurrencies meer mainstream worden, vermogende babyboomers de volgende generatie zullen zijn om in cryptocurrencies te stappen. Hij zei hierbij het volgende:

"Het zou kunnen dat er in het komende jaar wel een biljoen dollar uit die gigantische vermogensgroep komt."

Na de aankondiging van Morgan Stanley om toegang tot Bitcoin fondsen te bieden aan zijn vermogende klanten, voorspelde Novogratz dat andere grote banken en brokers dit voorbeeld zullen volgen.

De komst van de institutionele beleggers

We zien dat de bekende institutionele beleggers steeds meer interesse hebben in het beleggen in Bitcoin. Met het nieuwe aanbod wordt Morgan Stanley de eerste grote Amerikaanse bank die Bitcoin beleggingen aanbiedt aan vermogensbeheerklanten. Twee van de drie Bitcoin fondsen die in eerste instantie zullen worden aangeboden behoren tot Galaxy Digital: het Galaxy Bitcoin Fund LP en het Galaxy Institutional Bitcoin Fund LP. De Galaxy Digital topman is niet de enige die denkt dat er veel investeringen van babyboomers aan zitten te komen.

Onlangs voorspelde JMP Securities dat ongeveer 1,5 biljoen dollar in Bitcoin zou kunnen vloeien van vermogende klanten van investeringsbanken. Het bedrijf baseerde zijn voorspelling op een bescheiden portefeuilleverdeling, waarbij het aanhaalde dat "ongeveer $30 biljoen aan activa in de Amerikaanse retail wealth management-industrie momenteel geen directe toegang tot Bitcoin hebben." Als dit klopt dan is dit natuurlijk goed nieuws voor iedereen die op dit moment belegt in Bitcoin.

De rol van de babyboomers

Babyboomers zijn mensen die zijn geboren vanaf het einde van de Tweede Wereldoorlog tot halverwege de jaren zestig. Zij zijn de groep die het meeste weet te profiteren van de verschillende soorten stimuleringspakketten. Deze pakketten hebben de waarde van activa flink opgepompt sinds de wereldwijde financiële crisis van 2008-9. Een aantal van hen ziet Bitcoin als een activum dat aanzienlijk in waarde kan stijgen, maar ook als een activum dat hun spaargeld kan beschermen tegen inflatie als gevolg van het massaal drukken van geld. Het is goed mogelijk dat de babyboomers in Bitcoin zullen gaan beleggen omdat zij bang zijn voor de stijgende inflatie door de nieuwe dollars die bij worden gedrukt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram