Skip to main content

Bitcoin nieuws

De BTC koers stijgt naar $ 59k en Paypal maakt Bitcoin-betalingen mogelijk bij 25 miljoen verkopers

 

PayPal

Bitcoin steeg na meer dan 10 dagen tot boven $ 59.000, wat de bullish case consolideerde. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie had in het algemeen een langzame, maar belangrijke dag, omdat het er op lijkt dat de weerstand van $ 60k opnieuw zal worden uitgedaagd.

Ander nieuws: Paypal heeft Bitcoin-betaling mogelijk gemaakt voor meer dan 25 miljoen verkopers over de hele wereld. Paypal-gebruikers kunnen de handelaars nu betalen met cryptocurrencies en de handelaars zelf kunnen het equivalent fiat-bedrag of crypto ontvangen op basis van hun voorkeuren. Daarover later meer.

Bitcoin presteert beter dan goud en ander edelmetaal nu de cryptocurrency opnieuw heel dicht bij zijn hoogste punt ooit kwam, terwijl de goudprijs weer onder $ 1700 per ounce daalde.

Bitcoin stijgt boven $ 59k

Bitcoin steeg voor het eerst in meer dan 10 dagen tot boven $ 59.000. De grootste digitale valuta had een moeilijke 10 dagen waarin het voor het eerst in meerdere weken daalde tot een dieptepunt van ongeveer $ 51k, waardoor de beren werden geactiveerd. Maar uiteindelijk wist het de meeste van zijn verliezen te herstellen en kijkt het weer naar het noorden. Hoewel de stieren nog niet volledig ontwaakt zijn, worden ze nu aangemoedigd en kunnen ze snel genoeg een sprong in het diepe wagen.

Bitcoin begon de dag met ongeveer $ 57,5k en bleef in de loop van de dag binnen een range van $ 1500 daarboven. De volatiliteit van het digitale activum was dus erg laag, maar de bulls zullen deze volatiliteit op dit moment rond deze niveaus niet erg vinden, wanneer ze er helemaal klaar voor zijn om het hoogste punt ooit opnieuw uit te dagen.

De hoogste waardering voor vandaag was rond de $ 59,5k, terwijl de laagste rond de $ 57,2k lag. Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers opnieuw op $ 59k, maar een lage volatiliteit zou kunnen wijzen op een grotere strijd op dit niveau. Vooruitkijkend, ligt de onmiddellijke volgende weerstand nu op $ 60k. Als de cryptocurrency het overtuigend kan overwinnen en het hoogste punt ooit van $ 61,8k in het proces kan doorbreken, zullen de bulls dominant zijn en de volledige controle hebben. De volgende grote weerstand is dan $ 70k en dan $ 73k.

Voor beren is de volgende grote horde om te overwinnen de steun op $ 53k en daarna $ 50k, maar het huidige momentum is in het voordeel van stieren en het zal nog een grote inspanning vergen om het weer naar die lage niveaus te brengen.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins Stabiel

Andere cryptocurrencies hadden over het algemeen een stabiele dag omdat Bitcoin weinig initiatief toonde om in een van beide richtingen te bewegen. De belangrijkste winnaars van vandaag waren Binance Coin (BNB, 12%) en Filecoin (FIL, 15%). Afgezien van deze paar uitschieters, bleven de meeste van de belangrijkste digitale activa stabiel in de loop van de afgelopen 24 uur met weinig of geen verandering in de koersen.

In ander nieuws….

Paypal lanceert Crypto Payments-oplossing voor 25 miljoen verkopers

Paypal, een van de grootste online betalingsservicebedrijven ter wereld, heeft nu cryptocurrency-betalingen mogelijk gemaakt voor zijn 25 miljoen aangesloten ondernemers over de hele wereld. Met deze stap kunnen houders van cryptocurrency op Paypal betalen voor diensten of producten met cryptovaluta.

Volgens een verklaring aan Reuters door CEO van Paypal Dan Schulman:

"Dit is de eerste keer dat u cryptocurrencies naadloos kunt gebruiken op dezelfde manier als een creditcard of betaalpas in uw PayPal-portemonnee,"

Op dit moment kunnen alleen Amerikaanse gebruikers deze functie gebruiken. Dit is vergelijkbaar met de aankondiging van Tesla Motors die ook Bitcoin-betalingen tot de VS beperkt, omdat andere delen van de wereld, waaronder Europa, veel strengere cryptoregels hebben.

De beslissing van PayPal om Bitcoin en vervolgens andere cryptocurrencies op zijn online platform te integreren, bleek een aanzienlijke katalysator te zijn voor de recente rally's van de digitale valuta. De BTC koers is, sinds het nieuws naar buiten kwam, meer dan verdrievoudigd en kijkt nog steeds naar het noorden. Nu, met de toevoeging van de Bitcoin-betalingsoptie aan de huidige optie voor alleen het bezit ervan, betekent dit dat de markt opengaat en crypto-gebruikers hun cryptovaluta direct kunnen uitgeven in plaats van dat ze elke keer conversies moeten doorlopen.

Hoewel de inspanningen van Paypal gunstig zijn voor de sector in het algemeen, zijn er enkele beperkingen die nog weggenomen zouden moeten worden. Dit betreft de beslissing om geen crypto-opnames van het platform toe te staan. Gebruikers kunnen alleen Bitcoin kopen of verkopen binnen het Paypal-ecosysteem. Ze kunnen daar niet rechtstreeks crypto opnemen of storten. Dus dat kan in de toekomst een grote handicap zijn, aangezien veel Bitcoin-gebruikers Bitcoin in hun eigen portemonnee hebben en graag de vrijheid willen hebben om het naar believen te verplaatsen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram