Skip to main content

Bitcoin nieuws

Soros Fund Management: digitale fiat valuta bedreiging voor Bitcoin

 

De chief investment officer (CIO) van Soros Fund Management heeft in een interview gezegd dat digitale valuta's van centrale banken een potentiële bedreiging vormen voor Bitcoin en andere cryptocurrencies, maar dat dit slechts tijdelijk zal zijn. Zij zegt ook dat Bitcoin een deel van de stroom investeringen die normaal naar goud gaan, weg zal nemen.

Interview met Dawn Fitzpatrick

Laten we eerst eens kijken naar het interview met de Chief Investment Officer van het bedrijf. Soros Fund Management CIO Dawn Fitzpatrick sprak in een interview op Bloomberg's Front Row over Bitcoin en de impact die Central Bank Digital currencies (CBDC's) zouden kunnen hebben op de crypto-industrie. Hierin zij ze het volgende:

“We denken dat de hele infrastructuur rond crypto echt interessant is. We hebben een aantal investeringen gedaan in die infrastructuur en we denken dat die zich op een buigpunt bevindt.”

Ze noemde enkele voorbeelden van waar haar firma in heeft geïnvesteerd. Hieronder vallen bijvoorbeeld exchanges, vermogensbeheerders, custodian bedrijven en belastingrapportagebedrijven. Eerder deze maand investeerde Soros Fund Management in de New York Digital Investment Group (NYDIG), een leverancier van technologie en investeringsoplossingen voor Bitcoin. Soros Fund Management heeft ongeveer 27 miljard dollar aan activa onder beheer. Het bedrijf wordt gerangschikt als het op één na meest succesvolle hedgefonds aller tijden. Het bedrijf heeft een jaarlijks rendement van 44% sinds het in 1970 werd opgericht door veteraanbeleggers George Soros en Jim Rogers.

Impact van CBDC’s op Bitcoin

Fitzpatrick besprak ook de potentiële impact van digitale valuta's van centrale banken op de cryptomarkt. "Digitale valuta's van centrale banken zullen er, denk ik, sneller zijn dan mensen verwachten," stelde ze, waarbij ze China als voorbeeld noemde. "Er zijn enkele strategische redenen waarom zij [China] een first mover zullen zijn," vervolgde de CIO, die benadrukte dat China zijn digitale valuta over de hele wereld wil gebruiken. Ze waarschuwde:

“Het is een potentiële bedreiging voor Bitcoin en andere cryptocurrencies. Ik denk dat het een reële bedreiging is, maar ik denk dat het tijdelijk zal zijn. Ik denk niet dat ze succesvol zullen zijn in het permanent destabiliseren van Bitcoin.”

Fitzpatrick legde uit dat ze Bitcoin ziet als een grondstof:

"Als je aan Bitcoin denkt, denk ik niet dat het een valuta is. Ik denk dat het een grondstof is, maar het is een grondstof die gemakkelijk op te slaan is. Het is makkelijk overdraagbaar."

Vervolgens beschreef ze hoe de snelle toename van de Amerikaanse geldvoorraad ervoor heeft gezorgd dat Bitcoin geen marginaal goed is gebleven, waarbij ze benadrukte dat "er een echte angst is voor de devaluatie van fiatvaluta’s."

De CIO vertelde ook nog:

"Als het gaat om crypto in het algemeen, denk ik dat we ons op een echt belangrijk moment bevinden in die zin dat iets als Btcoin misschien een randactivum was gebleven, maar niet nadat we in de afgelopen 12 maanden de geldhoeveelheid in de VS met 25% hebben verhoogd."

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram