Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers bijna op $ 60k terwijl Goldman Sachs Bitcoin-producten gaat aanbieden aan zijn klanten

 

Afbeeldingsbron: Mike Licht onder CC

Bitcoin kwam eerder op de dag pijnlijk dicht in de buurt van de grote weerstand van $ 60k. De grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie bracht het grootste deel van de tijd vandaag door boven $ 59k en het lijkt er op dat het zich aan het voorbereiden is op de volgende push boven de belangrijkste $ 60k-weerstand in de nabije toekomst.

Ander nieuws: Goldman Sachs, een van de grootste investeringsbanken ter wereld, bereidt een nieuw Bitcoin-product voor, voor zijn rijke klantenkring in de VS en de rest van de wereld. De bank, met meerdere biljoenen dollars onder beheer, en zijn andere concurrenten bereiden zich nu voor om deze diensten aan te bieden te midden van de steeds toenemende vraag naar de digitale valuta. Daarover later meer.

Ook is de miljardair Bitcoin-investeerder Mike Novogratz opnieuw in het nieuws omdat hij beweert dat Bitcoin op een onvermijdelijke weg is naar de wereldwijde marktkapitalisatie van Goud. Daarover later meer.

Bitcoin koers bijna op $ 60k

Bitcoin plaagde de weerstand van $ 60.000 opnieuw, eerder op de dag, en bereikte daarbij $ 59.800. De weerstand op $ 60k weigerde echter opnieuw het verzet zo gemakkelijk op te geven. Bitcoin wordt op het moment van drukken nog steeds verhandeld boven $ 59k.

De afgelopen 24 uur begonnen met Bitcoin rond de $ 59k. Het kreeg wat vaart omhoog en bleef enkele uren relatief stabiel voordat de grafiek in de vroege ochtenduren een flinke sprong voorwaarts maakte en $ 59,8k bereikte. In dit geval was de stijging echter snel, maar de daling die volgde was ook dramatisch, aangezien de cryptocurrency binnen een paar uur onder de $ 57,5k daalde. De val was plotseling, maar de beren konden de val niet volhouden en de BTC koers bevindt zich sindsdien in herstelmodus. Op het moment van schrijven klopt de digitale valuta opnieuw op de deur van $ 60k en lijkt daar voorbij te willen.

De belangrijkste weerstand ligt dus rond de $ 60k. Het zal enige moeite kosten om het te overwinnen, maar gezien de on-chain statistieken, als de beweging voorbij de weerstand overtuigend plaats kan vinden, dan zal het hoogste punt ooit van $ 61,8k niet veel meer betekenen en wordt verwacht dat de cryptocurrency naar $ 70k zal cruisen. Aan de onderkant moeten de in het nauw gedreven beren op de een of andere manier energie verzamelen en dan de Bitcoin koers terugbrengen naar $ 53k en lager. Dit vereist echter veel inspanning voor de beren en lijkt op dit moment onwaarschijnlijk. Maar een kleinere prijscorrectie is een zeer waarschijnlijk vooruitzicht, aangezien de BTC koers moeite heeft om boven de $ 60k te komen.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins laten gemengde prestaties zien

Andere cryptocurrencies waren “all over the place” toen Bitcoin terugzakte vanaf $ 60k. Hoewel de meeste van de beste cryptocurrencies stabiel bleven, waren er tussendoor enkele winsten gemaakt door verschillende munten. Ethereum (ETH, 3,5%), Polkadot (DOT, 6,5%) en Filecoin (FIL, 25%) behoorden tot de grootste winnaars van vandaag. Vooral Filecoin is de afgelopen weken gestegen van onder de 30 tot een top 12 cryptocurrency. Net als bij Theta (THETA), betekent de wilde stijging dat de cryptocurrency in de nabije toekomst de top 10 van grootste cryptocurrencies kan binnengaan. Wilde schommelingen zijn echter riskant en vaak een indicator van een pump-and-dump, dus investeerders doen er goed aan om er voorzichtig mee te zijn.

In ander nieuws….

Goldman Sachs nadert het lanceren van Bitcoin producten

Goldman Sachs, een van de grootste investeringsbanken ter wereld, staat op het punt Bitcoin-producten aan zijn investeerders aan te bieden. Mary Rich, een senior executive van digitale activa voor particulier vermogensbeheer bij de grote bank, bevestigde deze stap in een interview op CNBC en de verwachting is dat dit binnenkort in gang wordt gezet.

Hiermee wordt Goldman Sachs de tweede grote investeringsbank die dergelijke diensten aanbiedt, na Morgan Stanley. Rich zei:

"Er is een contingent van klanten die naar Bitcoin kijken als een hedge tegen inflatie, en de macro-achtergrond van het afgelopen jaar heeft daar zeker in mee gespeeld .... er is ook een groot contingent klanten die het gevoel hebben dat we op de een of andere manier aan het begin van een nieuw internet staan ​​en op zoek zijn naar manieren om aan deze sector deel te nemen. "

Een grote speler als Goldman Sachs met meer dan 1,2 biljoen aan beheerde activa zal de sector waarschijnlijk een flinke boost geven en grote investeerders, die de bank vertrouwen, in staat stellen de wereld van cryptovaluta te betreden. Rich merkte ook op dat naast Bitcoin ook andere altcoins aan de investeerders kunnen worden aangeboden.

Mike Novogratz: Bitcoin zal onvermijdelijk de marktkapitalisatie van Goud bereiken

Bitcoin-miljardair-investeerder Mike Novogratz gelooft dat Bitcoin onvermijdelijk de marktkapitalisatie van goud zal bereiken en zelfs daar voorbij zal gaan. In weer een ander interview bij SquawkBox van CNBC belichtte Novogratz opnieuw de belangrijkste kenmerken van de cryptocurrency-sector die het zullen helpen om zijn plaats als veilige haven te stimuleren en de positie van goud uit te dagen.

Novogratz zei:

“Aan het begin van het jaar dacht ik dat $ 60.000 mijn doel was, want dan zou de marktkapitalisatie van Bitcoin 10% van die van goud zijn geweest. Maar ik zei tegen mezelf en onze investeerders dat als het eenmaal 10% is, we allemaal zullen zeggen dat het 20% wordt, en als het 20% wordt, gaat het naar 50% en dan 100%.”

Vervolgens zei hij dat Bitcoin op een bepaald moment in de geschiedenis goud kan overtreffen. De totale marktkapitalisatie van goud bedraagt volgens de laatste schattingen ongeveer $ 10 biljoen. Bitcoin staat momenteel rond de $ 1,1 biljoen, dus het heeft nog veel terrein te winnen. Maar men kan het digitale activum en de toenemende populariteit ervan nooit afschrijven terwijl de populariteit van Goud lijkt te stagneren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram