Skip to main content

Bitcoin nieuws

Afnemende Bitcoin dominantie creëert ruimte voor een Altcoin-seizoen volgens analisten

Altcoins nemen het over van Bitcoin 

Op het moment van schrijven was de dominantie van Bitcoin in de cryptocurrency-industrie iets meer dan 59 procent, wat ruimte schept voor een altcoin-seizoen. Volgens de mede-oprichter van Decentrader, die op Twitter de naam Filbfilb draagt, zijn de marktomstandigheden rijp voor een altcoin-seizoen. Een van de voorwaarden is een toenemende marktkapitalisatie van de altcoinmarkt, die volgens CoinMarketCap bijna 750 miljard dollar nadert.

Gezien de huidige BTC koers ten opzichte van de Amerikaanse dollar, de cumulatieve marktkapitalisatie van alle altcoins en de dominantie van BTC in termen van marktkapitalisatie, lijkt het er op dat de cryptocurrency-markt kantelt in het voordeel van altcoin-investeerders.

FilbFilb noemde het een alt-seizoen, een naam die werd gegeven aan een periode waarin Bitcoin een pauze neemt m.b.t. koersstijgingen en de waarde van alts begint te stijgen. Dit fenomeen staat al drie jaar op de achtergrond te sudderen. Gedurende deze tijd hebben altcoin-diehards een seizoen voorspeld zonder Bitcoin, maar het optreden ervan moest nog worden ervaren.

Sommigen denken dat ETH naar $ 10.000 kan gaan

Gelukkig lijkt het erop dat de sterren gunstig staan, en nu BTC consolideert na het bereiken van een all-time high (ATH) van bijna $ 62K ($ 61.700), is het toneel wellicht voor altcoins om het over te nemen. Momenteel bedraagt ​​de dominantie van Bitcoin in de marktkapitalisatie 59,2 procent, een waarde die voor het laatst in oktober vorig jaar werd gezien.

Interessant is dat het alt-seizoen lijkt te zijn begonnen met Ethereum die maandag met 4,8 procent is gestegen en gisteren ook weer een forse stijging liet zien. De stijging werd echter beïnvloed door de aankondiging van Visa dat het transacties op de Ethereum-blockchain zou afwikkelen met behulp van het USDC-token.

Andere analisten zien ook sterke aanwijzingen die verband houden met een mogelijke stijging van de totale marktkapitalisatie van altcoins. Tijdens dit seizoen is een van de verwachte toppresteerders Ethereum, waarvan sommige analisten denken dat het "iedereen enorm zal verrassen".

ETH grafiek 

Sommige ETH-koersvoorspellingen bevatten zelfs een koers op de middellange termijn tussen $ 5K en $ 10K, wat een enorme  prijsstijging is, aangezien de op een na grootste crypto momenteel van eigenaar verandert voor $ 1.940.

Helaas lijkt de BTC koers wat te stagneren voor de zware weerstand van $ 60.000. Voorlopig lijken de Bitcoin-bulls nog te zwak voor een push boven $ 60k.

Heeft Bitcoin het dieptepunt bereikt? Wat geeft Google Trends aan?

Het uitblijven van een duidelijk bullish comeback leidde ertoe dat marktdeelnemers zich afvroegen of het koersherstel vanaf $ 50.000 dat vorige week plaatsvond, de prijsbodem van de consolidatieperiode vertegenwoordigde. Rekt Capital, een populair account op Twitter, denkt dat dit het geval is en merkt op: "Het zou heel goed kunnen dat de BTC-bodem geplaatst is."

Rekt Capital merkt op dat als het fenomeen waar is, het de tweede keer is dat dit dit jaar twee weken duurt. In 2017 duurde een gemiddelde BTC-retrace iets meer dan 14 dagen, namelijk 16 dagen. Onlangs schommelde Bitcoin rond de $ 58K, wat analisten beschouwen als het begin van de laatste weerstandszone, waarna het moeilijk zal zijn om de volgende koersbeweging te voorspellen.

 

Het altcoin-seizoen lijkt begin vorige maand te zijn begonnen toen gegevens van Google Trends aangaven dat zoekers overstappen van Bitcoin naar andere cryptocurrencies. Uit gegevens blijkt dat "koop crypto" -zoekopdrachten toenemen in vergelijking met de normale "koop Bitcoin."

Afgezien van het toenemen van niet-Bitcoin-zoekopdrachten, broeit er iets anders. Investeringsfondsen die zich richten op altcoins zitten in de lift. Grayscale heeft onlangs verschillende nieuwe trusts aangekondigd om zich te concentreren op altcoins zoals ETH, Ripple (XRP) en Litecoin (LTC). Bovendien overweldigen de ETH-rendementen Bitcoin tot nu toe dit jaar, met een stijging van ongeveer 141 procent.

Altcoins behaalden dit jaar over het algemeen een hoger rendement dan Bitcoin tot nu toe

Kleinere alts presteren ook beter dan Bitcoin, met ADA, ALGO, XLM, OXT, OMG, ETC en XRP die tot nu toe een hoger rendement hebben geboekt dit jaar.

 

ADA heeft bijvoorbeeld een rendement van 591 procent, gevolgd door ZRX met 342 procent, vergeleken met het rendement van 99 procent van Bitcoin tot nu toe.

Analisten zien nog steeds dat nieuwe investeerders de cryptowereld betreden.

Volgens Blockchain Center staat de "Altcoin Season Index" op 86, terwijl de "Altcoin Year Index" op 63 staat. Een score van 86 laat zien dat het alt-seizoen al op weg is en de top van 100 nadert.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram