Skip to main content

Bitcoin nieuws

Goldman Sachs breidt Bitcoin-beleggingsopties uit naar particuliere vermogensklanten

 

Goldman Sachs Group heeft zich nu opengesteld voor het aanbieden van Bitcoin-investeringen en andere vormen van digitale activa aan vermogensbeheerklanten. Door deze stap wordt Goldman Sachs de tweede grote bank die het aanbod van digitale activa uitbreidt naar vermogende klanten.

Goldman Sachs is begonnen met plannen om Bitcoin-investeringsvehikels aan te bieden aan hun privévermogensbeheer klanten. Het hoofd van deze divisie, Mary Rich, heeft dit in een recent interview bevestigd. Ze verklaarde dat haar divisie nauw samenwerkte met alle andere divisies van de bank, om ervoor te zorgen dat ze een gunstig ondernemingsklimaat bieden voor hun particuliere vermogensklanten. Ze voegde eraan toe dat de bank zich concentreerde op het aanbieden van een volledig assortiment digitale activa aan haar klanten, zoals security-tokens, Bitcoin, derivaten en andere.

Wat heeft deze ontwikkeling veroorzaakt?

De prestaties van de Bitcoin koers waren de afgelopen maanden erg indrukwekkend. Dit heeft verschillende investeerders geïntrigeerd en geïnspireerd om cryptocurrencies en andere digitale activa te willen bezitten. Dit heeft er ook toe geleid dat grote Wall Street-banken zich bij de handel hebben aangesloten die ze al jarenlang hebben vermeden. Twee weken geleden omarmde Morgan Stanley de nieuwe norm door te stellen dat ze Bitcoin-investeringen zullen aanbieden aan vermogende klanten. Dit kan Goldman Sachs ertoe hebben aangezet om ook deze stap te zetten door digitale activa aan hun vermogende klanten aan te bieden.

Tijdens het interview zei Mary Rich ook dat een aantal van hun klanten wilden investeren in digitale activa als een manier om zich in te dekken tegen inflatie. Bovendien waren sommige van hun klanten van mening dat, door het negeren van de nieuwe norm van digitale activa door de bank, ze veel opbrengsten misliepen die ze zouden verdienen met investeringen de blockchain-technologiesector. Deze zorgen waren aanleiding voor Goldman om hun nieuwe investeringsvehikel te lanceren.

Investeringsaanbod

De Bitcoin-investeringsvehikels die door Goldman zullen worden aangeboden, zullen gelijk zijn aan die van Morgan Stanley. Rich voegde eraan toe dat crypto-activa zoals het Galaxy Institutional Bitcoin-fonds per week zouden worden geliquideerd, terwijl het Galaxy Bitcoin Fund op kwartaalbasis zal worden verhandeld.

De nieuwe stap komt amper een paar weken nadat de bank haar digitale valutadesk heeft vernieuwd vanwege de stijgende Bitcoin koers. De bank is ook bezig met het verkrijgen van de nodige goedkeuringen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission en het New York Department of Financial Services. Mary Rich verklaarde bij haar slotopmerkingen dat, hoewel het voor hen nog erg vroeg was om de uitkomst van de nieuwe onderneming te kennen, ze erg optimistisch waren dat het hen zou helpen hun toekomst vorm te geven.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram